Uudenkaupungin Joulunavaus

Joulupukki ja muori vilkuttavat
Uudenkaupungin kaupungin Joulunavaus on sunnuntaina 25.11. klo 11-17 torilla ja torin ympäristössä.
Päivä koostuu kahdesta hyvin yhteensopivasta kombosta: Wanhanajan Joulumarkkinoista ja Joulukadun avauksesta.

Wanhanajan markkinat järjestetään klo 11-17 torilla ja Alisellakadulla. Rauhanpuiston edessä oleva Alisenkadun osuus Koulukadulta Rauhankadulle täyttyy tunnelmallisista markkinakojuista torin myyntipisteiden lisäksi. Tapahtumaan on tulossa reilut 50 myyjää. Kojuista saa hyviä vinkkejä pukinkonttiin ja jouluiset herkut houkuttelevat ostoksille.

Upeat uudet valot saanut Rauhanpuisto on tänä vuonna osa Joulunavauksen tapahtuma-aluetta. Tunnelmallisessa Rauhanpuistossa on Golfravintolan Joulumaa. Joulumaassa on myynnissä muun muassa lähialueiden luomutuotteita, glögiä ja nälkäisemmät saavat vatsansa täytettä jouluherkuista. Wasaborgin tallin ponit ovat myös Rauhanpuistossa klo 11-14 ja lapsukaisilla on mahdollista osallistua maksulliseen talutusratsastukseen. Tonttumuori seikkailee kahdesti päivän aikana: kierrokselle lähdetään Rauhankadun Vaakahuoneelta klo 11 ja 13. Lapset ovat neuvokkaita ja voivat auttaa Tonttumuoria visaisessa pulmassa kävelyretken aikana. Maksullisen retken kesto n. 40 minuuttia. Päivän aikana voi torilla osallistua ”Äänestä kaunein joulukuusi -kisaan” ja voittaa joulukinkun.

Joulukatu avataan poikkeuksellisesti tänä vuonna jo klo 15. Nuorisovaltuuston edustaja Helmi-Lotta Virtanen julistaa pikkujoulunrauhan kaupunkiin juuri ennen virallista Joulukadun avausta. Uudenkaupungin kaupungin hyvinvointipäällikkö Asta Engström lukee joulukadun avaussanat, jouluvalot syttyvät tuikkimaan ja joulupukin kulkue saapuu Alistakatua pitkin torille. Joulupukki on houkutellut tänä vuonna mukaansa myös joulumuorin apulaistonttujen lisäksi. Joulunavauspäivä huipentuu upeaan yllätysohjelmaan torin leikkipuiston ja Ylisenkadun välissä olevalla puistoalueella. Parhaat katselupaikat ovat Ylisenkadun jalkakäytävällä ja leikkipuiston edustalla. Mitähän se mahtaa olla, kuiskivat tontut!

Wahlbergin museotalo Yliselläkadulla koristautuu perinteisesti jouluiseen asuun. Porvariskodin huoneissa pääsee siihen tunnelmaan, miten 1900-luvun alun uusikaupunkilaisessa kodissa vietettiin joulua. Museoon on vapaa pääsy klo 12-16 ja museopuodista löytyy kaikkea kivaa paketoitavaa kuusen alle. Päivän aikana kannattaa istahtaa paikallisiin kahviloihin ja ravintoloihin ja tiedustella Kuumotusta, lämmintä talvijuomaa. Pienen hengähdyshetken jälkeen jaksaakin taas poiketa toinen toistaan idyllisempiin putiikkeihin ja puoteihin tekemään joululahjahankintoja -  liikkeet palvelevat klo 17 asti!

Tapahtuma aiheuttaa muutoksia keskusta-alueen liikennejärjestelyihin. Pysäköintialueita on Leijonapuiston kupeessa Sorvakon rantatiellä ja Pakkahuoneenkujalla lähellä vierasvenesatamaa. Meillä ei pysäköintikiekkoa tarvita - pysäköinti on koko kaupungin alueella maksutonta.

Toivotamme Sinut lämpimästi mukaan puutalokaupungin Joulunavaukseen!

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Uudenkaupungin kaupunki, Uudenkaupungin Yrittäjät ry ja uusikaupunkilaiset yritykset.
Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lapsiperheet