Kaupunkisuunnittelu

Uudenkaupungin joulukatu palkittiin kunniakirjalla

Alisenkadun jouluvalot toivat voiton Uuteenkaupunkiin ennen joulua päättyneessä Maakunnan kaunein joulukatu -kilpailussa. Kaikkiaan kilpailuun osallistui kymmenen erilaista joulu- ja valokatua Varsinais-Suomen kunnista ja kauneimman valitsivat TS-Yhtymän lehtien lukijat yleisöäänestyksessä.
Alinenkatu keräsi kisassa selkeästi eniten ääniä ja palkittiin kunniakirjalla, joka luovutettiin tänään onnittelujen kera valojen suunnittelusta vastanneelle Uudenkaupungin kaupunkisuunnitteluosastolle.
Alisenkadun jouluvalot tuovat meille valoa tammikuun loppuun saakka ja viime syksynä valaistun Rauhanpuiston valot sekä Alisenkadun valosateenvarjot tulevat palamaan ns. kausivaloina vielä koko
pimeän talvikauden.
Kaupunkisuunnittelulle luovutettiin kunniakirja Maakunnan kaunein joulukatu -kisan voitosta 21.1.2019
Kunniakirjan vastaanotti kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén toimittaja Johanna Käköseltä. Voitosta iloitsevat mukana (vas.) Helena Lindström, Sari Rosendal, Sonja Stenman, Virpi Tervonen, Jenna Suhonen, Jaana Helin, Henriikka Lohtaja ja Johan Mikola.
Kunniakirja sijoitettiin Mörnen virastotalon 3. kerroksen itäisen pään käytävän seinälle.
Maakunnan kaunein joulukatu -kisan järjestivät Auranmaan Viikkolehti, Kaarina-lehti, Kunnallislehti, Laitilan Sanomat, Loimaan Lehti, Paikallislehti Somero, Salon Seudun Sanomat, Turun Sanomat ja Uudenkaupungin Sanomat. Uudenkaupungin lisäksi ehdolla olivat Laitila, Naantali, Turku, Salo, Paimio, Somero, Loimaa, Kyrö/Pöytyä ja Piikkiö/Kaarina.
Äänestys päättyi 19.12.  ja tulokset julkistettiin 20.12. 2018.
Uudenkaupungin joulukatu maakunnan kaunein >