Kaupunkisuunnittelu

Uudenkaupungin joulukatu maakunnan kaunein

Uusikaupunki kaunein, toisena Turku ja kolmantena Laitila

Maakunnan kaunein joulukatu -kilpailun äänestys päättyi 19.12. Selvällä äänten enemmistöllä Uusikaupunki ja Alinenkatu veivät voiton keräten yli kolmanneksen lähes 4000 äänestä. Kaikkiaan kilpailuun osallistui kymmenen erilaista joulu- ja valokatua Varsinais-Suomen kunnista, jotka Uudenkaupungin jälkeen sijoittuivat järjestykseen Turku, Laitila, Paimio, Somero, Salo, Piikkiö, Naantali, Kyrö ja Loimaa.

Uudenkaupungin valaistus on suunniteltu kaupunkisuunnitteluosastolla ja puisto-osasto on tilannut/tehnyt asennustyöt.
Alisenkadun valot köynnöksineen olivat käytössä jo viimevuonna. Sen sijaan idea Rauhanpuiston valaisemisesta syntyi elokuussa, kun keskustan kehittämiseksi järjestetyn Demokatu-hankkeen yhteydessä puisto valaistiin. Positiivista palautetta valoista saatiin niin paljon, että ne päätettiin hankkia sinne pysyvästi ja nyt ne luovat Alisenkadun valojen lisäksi keskustaan lämmintä joulun tunnelmaa.

Maakunnan kaunein joulukatu tullaan palkitsemaan kunniakirjalla.
Kauneimman joulukadun valitsivat TS-Yhtymän lehtien lukijat yleisöäänestyksessä.
Aiheesta uutisoi mm. Uudenkaupungin Sanomat

Uudenkaupungin joulukatu, Alinenkatu.
Valaistut havuköynnökset palloineen.
Rauhanpuiston valaistus luo keskustaan myös tunnelmaa.
Torin joulukuuseen ripustettiin myös tänä vuonna uudet valot.