Lyhtyjen yön esitys. Kaksi kitaristia ja laulaja esiintyvät yleisölle puistossa.
Kulttuuri

Uudenkaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa ojennettiin Vuoden kulttuuriteko 2021 -palkinto

itsenäisyyspäivänjuhla
Uudenkaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin tänä vuonna ilman yleisöä. Juhlassa luovutettiin Vuoden kulttuuriteko -palkinto, jonka tänä vuonna saivat mm. Hahmopellon ja Ilossi tualei -tempaukset järjestäneet naiset, Anne Kuusisto, Birgit Ilmanen, Hilkka Knaapinen ja Vuokko Tyvi. Vuoden kulttuuriteko -palkinto myönnetään saman tai edellisen vuoden aikana toteutuneelle tapahtumalle tai teolle, jolla on pysyvää vaikutusta uusikaupunkilaiselle ja vakkasuomalaiselle kulttuurielämälle. Palkinto myönnetään mielellään teolle, joka ei ole saanut runsasta julkisuutta. Se on tunnustus vapaaehtoisesta jonkin kulttuurin alan hyväksi tehdystä työstä.

Itsenäisyyspäivän puheista vastasivat Uudenkaupungin lukion oppilaskunnan puheenjohtaja Julia Saarinen sekä juhlapuheen pitänyt Uudenkaupungin Sanomien päätoimittaja Teija Uitto.

Juhlassa esiintyivät lisäksi VPK:n soittokunta johtajanaan Kari Leino, naiskuoro D´ameni johtajanaan Päivi Kurkilahti, Uudenkaupungin Laulu-Veikot johtajanaan Jussi Kauranen, Sofia Talvensaari ja Tiia Niemi.

Juhla striimattiin ja se on katsottavissa kaupungin YouTube -kanavalta myös myöhemmin.

Suora linkki juhlan tallenteeseen löytyy klikkaamalla tästä.