Liikunta

Uudenkaupungin ihanat uimarannat - piristy biitsillä

Mikään ei virkistä helteellä yhtä hyvin kuin pulahdus raikkaaseen veteen. Tiesitkö, että Uudenkaupungin alueella on jopa 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa? Halusit sitten sukeltaa suolaveteen tai pulahtaa makean veden puolelle, parhaat rannat löydät kivenheiton päästä!

Uimari polskuttelemassa
Santtioranta
Kalalokkikuja 14
 
Leirintäalueen yhteydessä sijaitseva merenranta on yksi kaupungin suosituimmista pulikointipaikoista. Miellyttävä hiekkaranta sijaitsee vain n. 1,5 kilometrin päässä keskustan vilinöistä, nopean kävely- tai pyöräilymatkan päässä. 
Rannalta löytyvät pukukopit, kylmä suihku sekä pieni leikkialue lapsille. Leirintäalueen kahvila myy ruoka-annoksia, virvokkeita, kahvia ja jäätelöä, ja sieltä on mahdollisuus vuokrata vesiurheiluvälineitä, kuten kanootteja, soutuveneitä, sup-lautoja ja uimaleluja. 
 
Karhuluodon uimaranta
Lepäistentie 271
 
Makean veden polskuttelijoille Karhuluodon uimaranta on kesäinen unelmapaikka. Lepäisten suuntaan ajettaessa oikealla puolella avautuva suosittu Makeanvedenaltaan, eli paikallisten kesken “Makitsun" laajalle levittyvällä kallioisella rannalla on myös pieni hiekkaranta ja rannalla oma uimalaituri. 
Alueelta löytyvässä grillikatoksessa voi grillailla omia eväitä ja viettää rannalla vaikka kokonaisen päivän. Ranta-alueelta löytyvät myös pukukopit, ulkokäymälät sekä roska-astiat. 
 
Hiun uimaranta
Hiuntie 214
 
Merenrannalla sijaitseva Hiun uimaranta on erityisesti lapsiperheiden suosikki: rannassa on pitkään matalaa, joten pientenkin taaperoiden kanssa vesileikit ja hiekkakakut onnistuvat mukavasti. Pieneltä rannalta löytyy myös pukutilat ja penkki sekä ulkokäymälät. Rannan läheisyydessä toimii myös pieni jäätelökioski. 
Uimarannan tuntumassa on myös mahdollista pelata rantalentopalloa. Kenttiä rannan läheisyydessä on kolme. 
 
Haimion ranta
Haimiontie 351
 
Kaunis, lapsiperheiden suosima makeanvedenaltaan ranta, jossa on pieni hiekkaranta ja uimalaituri. Melko nopeasti syvenevä ranta on erinomainen myös aikuisille uimareille. 
Uimarannan yhteydessä lämpiää yhteisessä käytössä oleva sauna, jossa on myös siistit pukutilat. Alueelta löytyvässä grillikatoksessa lämpiävät eväät kätevästi. Rannalta löytyy myös ulkokäymälät. 
 
Lautvesi
Paalamäentie 105
 
Pieni, rauhallinen ja kaunis mereen laskeva hiekkaranta, jossa on pitkään aika matalaa. Rannalla on pukutilat sekä muutamia penkkejä oleskeluun. Alueella myös ulkokäymälät. 
Rannan läheisyydessä on vuokrasauna ja mahdollisuus pelata rantalentopalloa. 
 
Taipaleenjärven ranta
Saunapolku 8
 
Järviveden ystäville Taipaleenjärven uimaranta on oiva retkikohde. Pienellä ja usein rauhallisella hiekka- ja kalliorannalla on uimalaituri. Nopeasti syvenevä ranta sopii erityisesti aikuisille ja hyvän uimataidon omaaville lapsille ja nuorille. Rannalta löytyvät uimareille sekä pukukopit että ulkokäymälä. 
Uimaranta sijaitsee vuokrasaunan yhteydessä. 
 
Eräinenkari
Eräistenkarintie 31, Lokalahti
 
Pieni ja rauhallinen kallioranta merenrannalla, jossa uimareiden käytössä on pukutilat sekä saunan yhteydessä oleva laituri. Mukava pysähdyspaikka vaikka pienelle iltauinnille!
Ranta syvenee melko nopeasti, ja rannan välittömässä läheisyydessä voi olla ajoittain veneliikennettä. Alueelta löytyy myös ulkokäymälä.
 
Kaukjärvi
Kaukjärvenranta 8, Kalanti
 
Kalannin suosittu kalliorinteinen järvenranta, jossa on pieni hiekkarantaosuus. Rannalla on myös uimalaituri, jonka ympäristössä on äkkisyvä, osin kivikkopohjainen ranta. 
Uimareiden käytössä on pukukoppi ja ulkokäymälä, ja lämmittelemään voi hypätä rannalla sijaitsevan yleisen saunan lauteille. Saunan yhteydestä löytyvät myös pukutilat saunojien käyttöön. 
 
Telakanranta
Pyhämaanranta 37, Pyhämaa
 
Pyhämaan Telakanranta on pieni, etenkin lapsiperheiden suosima merenranta, jossa on mukava hiekkapohja. Rannalta löytyy pukukopit, penkkejä sekä lapsille hauskoja leikkitelineitä. Lisäksi vedessä rannan edustalla kelluu lasten ja nuorten suosima uimalautta. 
Ranta-alueelta löytyy myös grillikatos, lentopallokenttä ja venesataman satamarakennus. Rakennuksessa on wc-tilat sekä kahvio, josta voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa. 
 
Raulion uimaranta
Pyhämaantie 300, Pyhämaa
 
Pieni ja rauhallinen Raulion uimaranta löytyy Pyhämaantien varresta. Makeanveden altaan puolella sijaitsevalla rannalla on oma uimalaituri, pukukoppi ja ulkokäymälä sekä grillikota pidempien uintiretkien eväshetkiä varten. 
 
Vintrin uimaranta
Lyökintie 726, Pyhämaa
 
Pieni ja suloinen hiekkaranta makeanveden altaalla, keskellä kaunista Pyhämaan luontoa. Ranta on nopeasti syvenevä. Ranta-alueella on uimareiden iloksi kaksi grillikatosta, pukukoppi ja ulkokäymälä sekä matonpesupaikka. Ajoittain rannan läheisyydessä saattaa olla veneliikennettä.