Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Uudenkaupungin historialliset kesämuseotkin avautuivat yleisölle

Uudenkaupungin kaupungin kesämuseotkin ovat nyt avautuneet. Wahlbergin museotalon lisäksi Merimiehenkoti- ja Luotsimuseo avasivat ovensa juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Vallimäellä sijaitseva keltainen luotsitupa viettää tänä kesänä 50-vuotisjuhlaansa. Merenkulkulaitos lahjoitti entisen Uudenkaupungin luotsiaseman Uudenkaupungin kaupungille sillä edellytyksellä, että se säilyy luotsien ammatista kertovana museona. Museo avautui yleisölle kesällä 1969.

Luotsimuseo tutustuttaa kävijät luotsin ammattiin, eli esimerkiksi laivojen luotsaamiseen, meriväylien hoitamiseen, merimerkkien valmistamiseen ja kunnostukseen. Luotsituvassa on esillä luotsien työhön liittyviä esineitä, valokuvia, karttoja ja asiakirjoja. 
                     
Myllymäen reunalla, Myllykadun varrella sijaitsee pieni punainen talo, joka on yksi vanhimmista säilyneistä asuintaloista Uudessakaupungissa. Merimiehenkotimuseossa voi keskellä kaupunkia aistia merimiesperheen kodin tunnelmaa runsaan sadan vuoden takaa. Merimiehenkotimuseo on hyvä vastapaino läheiselle Wahlbergin museotalolle. Miten eri olosuhteissa elivätkään 1900-luvun alussa uusikaupunkilainen tupakkatehtailija tai merimiesperhe.

Wahlbergin museotalossa Yliselläkadulla voi tänä kesänä tutustua lapsuuden historiaan runsaiden valokuvien ja lapsuuteen liittyvien esineiden ja tarinoiden avulla. Wahlbergin museotalon piharakennuksessa pääsee myös kurkistamaan entiseen Luotosen suutarinverstaaseen. Pihalla on myös kaikkien lapsivieraiden mielipaikka, huone, jossa voi leikkiä vaikka entisajan kauppa- ja kotileikkejä. Kaikissa museoissamme on runsaasti tekemistä myös museon lapsivieraille.
 
Uudenkaupungin museon Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo ovat avoinna 24.6.-11.8. päivittäin 12-15, Wahlbergin museotalo ma-pe 10-17 ja la-su 12-15. Lisäksi museot ovat avoinna Vanhat talot -tapahtuman aikana 7.-8.9. klo 12-18. Katso lisätiedot museon nettisivuilta www.uudenkaupunginmuseo.fi