Uusikaupunki 400

Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlavuosi avattiin näyttävästi vuodenvaihteessa

Neljää vuosisataansa juhliva Uudenkaupungin kaupunki kutsui kaupunkilaiset yhteiseen kansanjuhlaan uudenvuodenaattona.

Uki 400 avajaiset

Tällä kertaa ei tavattu torilla, vaan Kaupunginlahden pohjukassa, johon saavuttiin yhdessä Siistii ry:n järjestämässä valokulkueessa. Yhteisöllisessä valoteoksessa oli mukana jopa yli 700 kuntalaista ja kokonaisuudessaan juhlavuotta vastaanotti Kaupunginlahden rannalla yhteensä arviolta jopa 3000 ihmistä.

Avajaisten juhlapuheen piti kaupunginjohtaja Atso Vainio, joka korosti puheessaan valokulkueenkin osoittamaa kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen iloa. Vainio muistutti myös, että mikään tapahtuma tai yhteinen asia ei ole liian pieni, ollakseen kuitenkin merkittävä. Hän kehotti puheessaan kaupunkilaisia jakamaan positiivisia uutisia ja asioita 400-vuotiaasta kaupungistamme eteenpäin ja toivoi vuodesta yhteisöllistä ja positiivista.

Juhlassa kuultiin myös erityisesti Uudellekaupungille sävellettyä musiikkia, kun Jukka-Pekka Hyytiän ja Petri Hatakan kappale “Kotikaupunki” sai ensiesityksensä. Musiikkiesitysten ja reippaan yhteislaulun jälkeen koitti tapahtuman odotettu huipennus ja juhlakansa sai nauttia näyttävästä ilotulituksesta.

Juhlavuoden uutisista, tapahtumista ja ilmiöistä pysyt kärryillä parhaiten seuraamalla Uusikaupunki 400 -juhlavuoden kotisivuja, sekä sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.