Uuden kirkon puistoon istutettiin uusia puita

Kirkkopuistossa, Uuden kirkon ympärillä, oltiin torstaina puiden istutuspuuhissa. Puiden kuntokartoituksia ja uusien istutuksia tehdään yhteistyössä Uudenkaupungin seurakunnan ja kaupungin viherpalveluiden kanssa. Nyt istutettiin perinteisten metsävaahteran ja puistolehmuksen lisäksi myös kriminlehmus, isolehtilehmus ja sokerivaahtera. Puulajien monimuotoisuudella varaudutaan mahdollisiin kasvituhoajiin, jotka erikoistuvat vain yhteen puulajiin.

Istutustyön tehneestä Vakka-Suomen pihatyöstä halutaan muistuttaa kotipuutarhureita puiden oikeasta istutussyvyydestä. Uusia puita ei tule istuttaa liian syvälle vaan mieluummin pienelle kummulle hyvän kasvuun lähdön varmistamiseksi. Syksy on parasta istutusaikaa. Jos kaadetun tonttipuun tilalle haluaa istuttaa uuden puun, saa puulajin valintaan ammattitaitoista apua taimimyymälöistä. Pienelle pihalle löytyy myös pienempikasvuisia lajeja.

Kaupungin katualueilla tarkkaillaan myös katupuiden kuntoa ja niitä joudutaan tarvittaessa kaatamaan ja uusimaan. Myös puistoissa ja katualueilla on tänä syksynä tehty uusien puiden istutuksia.

(Yläkuvassa Vakka-Suomen pihatöiden istutusryhmä ja kaupungin viherpalveluiden Juha Hukka.)

Uusien puiden istuttamista ollaan Kirkkopuistossa aloittamassa.

Taimelle kaivettava istutuskuoppa ei saa olla liian syvä, neuvoo Vakka-Suomen pihatöiden istutusryhmä.

"Suorassa on" arvioi taustalla kaupungin viherpalveluiden Juha Hukka.

Juuripussi leikataan vielä auki, multaa päälle ja siitä uusi lehmus lähtee kasvamaan.