Uudeltakaupungilta hätäapua Ukrainaan ja keskusteluapua tarvitseville

Ukrainan valtio on joutunut sotaan Venäjän aloitettua hyökkäyksen maahan 24.2. Uudenkaupungin kaupunki tukee hätätilassa olevaa Ukrainaa osallistumalla Punaisen Ristin hätäapukeräykseen. Uudessakaupungissa asuville Ukrainan kansalaisille on tekeillä kriisisivusto kaupungin verkkosivuille ja kaikille Ukrainan tilanteesta huolestuneille on tarjolla keskusteluapua.

Huurteisia kasveja

Keskusteluapua tarjolla – myös monikielinen kriisisivusto tekeillä

Uudenkaupungin verkkosivuille perustetaan kriisisivusto Ukrainan tilannetta koskien. Sivusto toteutetaan suomen-, ukrainan- ja venäjänkielisenä ja sen tarkoituksena on toimia tiedonvälityskanavana Ukrainan kriisiä koskien.

Jos Ukrainan tilanne huolestuttaa, saat keskusteluapua ottamalla yhteyttä psykososiaalisen tuen numeroihin. Numeroissa ei anneta hoito-ohjeita tai terveysneuvontaa.

Aikuisten vastaanotto Arvo
puh. 040 183 0954, arkisin klo 9-15

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö
puh. 044 700 2333, arkisin klo 8-15.15 (takaisinsoittojärjestelmä)

Uudeltakaupungilta 10 000 euron tuki Punaisen Ristin Ukraina-keräykseen

Uusikaupunki antaa tukensa Ukrainalle lahjoittamalla 10 000 euroa Punaisen Ristin hätäapukeräykseen. Kaupunginhallitus päätti asiasta hallituksen kokouksessa maanantaina.

Apu toimitetaan Punaisen Ristin kautta avuntarvitsijoille. Tuen avulla Ukrainaan toimitetaan perustarpeita, kuten vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita.

Uusikaupunki keskeyttää ystävyystoiminnan Novgorodin kanssa

Luoteis-Venäjällä sijaitsevan Novgorodin ja Uudenkaupungin ystävyystoiminta keskeytetään Uudenkaupungin kaupunginhallituksen päätöksellä. Uusikaupunki ja Novgorod ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1965 lähtien.

Kaipaatko apua Ukrainan kriisin käsittelyssä itse tai lapsen kanssa, tai mietityttääkö tilanne sinua muuten?

Miten toimia, jos sota järkyttää mieltä? | Punainen risti
Miten puhua lapselle sodasta? | MLL
Kuinka tukea lasta? Hyökkäys Ukrainaan voi ahdistaa ja pelottaa niin lasta kuin vanhempaakin | Väestöliitto
Usein kysytyt kysymykset, Ukraina | Maahanmuuttovirasto