Matonpesupaikat käyttökunnossa

Janhuan Paattipolun uusi matonpesupaikka sijaitsee kauniilla paikalla merenrannan tuntumassa

Matonpesupaikkojen vedet on kytketty päälle ja paikat ovat jälleen käytettävissä.
Uudenkaupungin keskusta-alueen pesupaikka on siirretty Salcompin pellolta Janhuan Paattipolulle (karttalinkki).
Kuivatustelineet ovat uudella Janhuan paikalla vielä keskeneräiset, mutta asia korjaantuu lähipäivinä, muuten paikka toimii.

Opastettuja puistopyöräilyjä Uudessakaupungissa

puistopyöräily_uginoppaat
Ensimmäinen opastettu puistopyöräily toteutetaan nyt helatorstaina 25.5. klo 18-19.30. Seuraavat retket ovat  torstaisin 15.6., 13.7. ja 10.8. kaikki samaan aikaan klo 18.00 – 19.30. Osallistumismaksu retkille on 5 €/henkilö. Lähtö matkailutoimiston edestä, Rauhankatu 10. Matkailutoimistosta voi myös vuokrata pyörän käyttöönsä kierroksen ajaksi  5 €/pyörä. Lisätietoja kierroksista saa matkailutoimistosta, puh. 0440 515 209.

400-vuotias Uusikaupunki esittäytyy Turussa 19.5.

Uusikaupunki on tällä hetkellä valtakunnallisesti kovassa nousukiidossa ja monen huulilla. Valmet Automotiven positiivisten rekrytointiuutisten lisäksi kaupunki on ollut esillä mediassa juhliessaan tänä vuonna 400-vuotispäiviään.

Perjantaina 19.5. Uusikaupunki parkkeeraa esittäytymään Turkuun, kauppakeskus Forumin pop up -kansalaistilaan. Kansalaistilan toiminta on Turun museokeskuksen organisoimaa ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. Tilassa on helmikuusta alkaen ollut esillä monipuolisesti eri toimijoiden järjestämiä näyttelyitä ja tilaisuuksia.

Nettikysely Kalannin yleiskaavaa varten

Kalannin yleiskaavasta nettikysely alustavassa luonnosvaiheessa
Kaupunkisuunnittelu kerää tietoa kalantilaisilta ja muilta tietäviltä Kalannin seudun osayleiskaavaa varten. Samalla esitellään alustavaa kaavaluonnosta.
Erityisesti toivomme vastauksia siihen, missä sijaitsevat Kalannin merkitykselliset paikat: hiljaiset, meluisat, kauniit, virkistävät, rauhoittavat ja aktiivisen toiminnan paikat.

Uki 400 Pop -konsertti nuorille kesäkuussa

Uudenkaupungin kaupunki järjestää 400-vuotisjuhlansa kunniaksi kesäisen puistokonsertin nuorille lauantaina 10.6. klo 21 alkaen. Konsertin kesto on n. 1 tunti.

Uudenkaupungin museolle tunnustus John Nurmisen Säätiöltä

John Nurmisen Säätiön toteuttama Loki-palvelu myönsi historiansa ensimmäisen Loki-tunnustuksen Uudenkaupungin museolle. Loki on John Nurmisen Säätiön toteuttama, kaikille avoin ja maksuton merellinen verkkopalvelu ja yhteisö. Vuonna 2016 lanseerattu Loki kokoaa kartalle kansalaisten ja merellisten organisaatioiden jakamia tarinoita, museoiden kiinnostavimpia sisältöjä sekä parhaita retkikohdevinkkejä Suomen rannikoilta ja saaristosta.

Yli 640 asuntoa suunnitteilla Uuteenkaupunkiin

Uudessakaupungissa on valtava kysyntä vuokra-asunnoille. Väliaikaisesti asuntopulaa paikataan kahdella moduuliasuntoalueella.

Mukavia uutisia on tippunut kevään aikana useita. Suunnitteilla on satoja kerrostaloasuntoja ja peräti 140 rivitaloasuntoa.  Keskustan kerrostalotontit on kahta lukuunottamatta varattuja.

Kuvia varhaiskasvatuksen katuteatterijuhlasta 19.4.2017

Varhaiskasvatus järjesti yhdessä Nukketeatteri Piironginlaatikon kanssa katuteatterijuhlan Uudenkaupungin 400-vuotissyntympäivän kunniaksi 19.4.2017. Lapset kokoontuivat torille klo 9.30 ja yhdessä teimme tästä juhlasta ikimuistoisen!

Kaupungin kesätyöpaikat on jaettu - yritystukipaikkojen haku jatkuu

Uudenkaupungin kaupungin oman organisaation kesätyöpaikkoihin tuli tänä vuonna hakemuksia yhteensä 110 kpl. Hakijoista 21 henkilöä on ollut aikaisemmin kesätöissä Uudenkaupungin kaupungin oman organisaation paikoissa, joten nämä hakijat eivät olleet ensisijaisia kesätöihin tänä vuonna. Lisäksi kaksi (2) hakijaa ei täyttänyt kesätyöpaikkojen hakuehtoa syntymäajan suhteen.

Matkailumessujen 21.-23.4. yleisökilpailun voittajat

yleisökilpailu_uusikaupunki_messut
Vastauksia tuli miltei 1000 kappaletta. Purkissa oli yhteensä 63 kuusen käpyä. Onnetar suosi arvonnassa alla olevia henkilöitä.
1. Majoitus- ja ruokailupaketti Uudessakaupungissa  (2 henk.): Pirjo Kekki, Tampere.
2. Majoitus- ja ruokailupaketti Kustavissa ( 2 henk.): Mika Svensberg, Pori.
3. Majoitus- ja ruokailupaketti Taivassalossa (2 henk.): Mette Karppanen, Urjala.

Lisäksi 13 henkilöä arvasivat käpyjen lukumäärän täysin oikein ja heille toimitamme yllätyspalkinnon.
1.    Hanna Eloranta, Tampere.
2.    Anitta Mäki, Kauvatsa.