Suomi
Uudenkaupungin uimahalli
Uimahalli

Uimahallin toiminta käynnistyy asteittain 1.6.

Valtioneuvoston ohjeiden mukaan sisäliikuntapaikat voidaan avata kesäkuun alussa ja myös uimahalleilla on mahdollisuus avata ovet yleisölle. Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta.   
 
Uudenkaupungin uimahallin altaat on tyhjennetty sulun alettua maaliskuussa ja kevään aikana on tehty huoltotöitä, joita yleensä hoidetaan kesätauon aikana. Uimahallin normaali kesätauko alkaisi 17.6., joten uimahallia ei tulla avaamaan yleisölle näin lyhyeksi aikaa. Kesän tulessa myös kävijämäärät tippuvat niin radikaalisiti, ettei ole järkevää avata uimahallia täydellä kapasiteetilla. 
 
Kesäkuun alussa tulemme kuitenkin järjestämään pienryhmissä lasten alkeisuimakouluja eli vain lasten opetusallas otetaan käyttöön. Uimakoulut tullaan järjestämään myös rajoitetuin toimin mm. ryhmien osallistujamäärät on rajattu tavallista pienemmiksi. Allas- ja muiden tilojen käyttö sekä uimakoululaisten siirtymät eri tilojen välillä on suunniteltu niin, ettei tarpeettomia kohtaamisia tule. Kahvio ei ole asiakkaiden käytössä kesäkuussa. Uimakouluista lisätietoja löytyy osoitteesta: https://uusikaupunki.fi/uutiset/uimahalli-aukeaa-162020-alkeisuimakoulur...
 
Uimahalli on kuitenkin monen ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeä liikuntapaikka ja osalle vesiliikunta onkin ainut sopiva liikuntamuoto. Koronaviruksen aiheuttamiin terveysriskeihin tulee suhtautua vakavasti, mutta samalla on hyvä muistaa, että myös liikkumattomuus voi olla riski yksilön terveydelle. Tämän vuoksi tulemmekin avaamaan uimahallin poikkeuksellisesti jo 3.8. rajoitetuin aukioloin.  
 
Tämän hetkisen tiedon mukaan tulemme avaamaan uimahallin sekä uimahallin kuntosalin 3.8. – 28.8. välisenä aikana seuraavin aukioloin: 
 
Maanantai klo 12.00-19.30 
 
Tiistai klo 6.00-9.30 & 12.00-19.30 
 
Keskiviikko klo 12.00-19.30 
 
Torstai klo 6.00-9.30 & 12.00-19.30 
 
Perjantai klo 12.00-19.30 
 
Uintiaika päättyy puolituntia ennen sulkemisaikaa 
 
Viikonloput suljettu 
 
 
Elokuun aikana tullaan järjestämään lasten uimakouluja, vesiliikuntaryhmiä, aikuisten uinnin tekniikkakursseja, kuntosalin ABC-kursseja sekä mahdollisesti myös muuta toimintaa.  
 
31.8. alkaen on voimassa uimahallin normaalit aukiolot. 
 
Tarkemmista uimahallin käyttöön liittyvistä ohjeista ja rajoitteista tulemme tiedottamaan tarkemmin heinäkuun lopulla. 
 
Toistaiseksi olemme joutuneet valmistelemaan uimahallin avaamista ilman uimahalleja koskevia tarkempia viranomaisten tulkintoja ja määräyksiä. Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi. Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi.