Uudenkaupungin uimahalli
Uimahalli

UIMAHALLI AVAA OVET 3.8.

Uimahallin toiminta käynnistyy 3.8.

Uudenkaupungin uimahalli avataan tänä syksynä poikkeuksellisesti kaksi viikkoa normaalia aiemmin kesän tauon jälkeen.

Uimahalli on monen ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeä liikuntapaikka ja osalle vesiliikunta on liki ainoa sopiva liikuntamuoto. Koronaviruksen aiheuttamiin terveysriskeihin tulee suhtautua vakavasti, mutta samalla on hyvä muistaa, että myös liikkumattomuus ja heikko uimataito voivat olla riskejä yksilön terveydelle. Elokuu on vielä hyvää aikaa liikkua luonnonvesissä sekä ulkoilla, joten odotettavaa on, että käyttöaste ei yllä kovin korkealle. Tämän vuoksi avaamme hallin nyt hieman rajoitetun aukioloajoin mutta normaalia aiemmin.

Ei ole näyttöä siitä, että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan.

Sen sijaan koronavirustartunnan suurin riski liittyy uimahallin asiakkaiden tai työntekijöiden lähikontakteissa tapahtuvaan leviämiseen. Turvavälin pitämisessä suurin vastuu on jokaisella asiakkaalla sekä henkilökunnalla, ja jokaisen tulee toimia siten, että tarvittava turvaväli pysyy pukutiloissa ihan samalla lailla kuin kaupan kassallakin.
Turvaväliä tulisi pitää niin vedessä kuin muissakin tiloissa toisiin asiakkaisiin ja hallin työntekijöihin. Toki perheet voivat mennä uimaan yhdessä ja normaaliin tapaan vanhemmat ovatkin vastuussa perheen pienimpien valvonnasta uimahallivierailun ajan.

Ohjeita ja tietoa uimahallin käyttäjille:
  • Jää kipeänä kotiin, uimahalliin ei edes vähäisissä oireissa, uimahalliin vasta vähintään kahden oireettoman päivän jälkeen. Jos sairastut kesken uimahallikäynnin, sinun tulee lähteä välittömästi kotiin. Sairastumisesta on syytä informoida henkilökuntaa.
  • Nauti uimisesta yksin tai läheistesi kanssa, mutta pidä riittävä turvaväli muihin uimahallin asiakkaisiin ja työntekijöihin koko uimahallivierailun ajan.
  • Noudata uimahallin normaaleja peseytymisohjeita ja huolehdi käsihygieniasta, erityisesti WC-tiloissa ja ennen uima-altaalle menoa.
  • Henkilökunta ohjeistaa tarvittaessa tarkemmin. Noudata henkilökunnan ohjeita ja muista myös henkilökuntaa lähestyessäsi turvavälit.
  • Asiakasmäärän rajaamiseksi ja asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi osa pukukaapeista ei ole käytössä.
  • Puku- ja pesutiloissa pyydetään toimimaan viipymättä.
  • Lasten altaassa ei ole leluja käytössä eikä omia leluja saa tuoda. Valvojilta saa palloja ja sukellusrenkaita, jotka tulee palauttaa uinninvalvojalle käytön jälkeen.
  • Vesijuoksuvyöt ovat käytössä mutta ne pitää palauttaa käytön jälkeen uinninvalvojalle.
  • Kuntosalilla on asiakkaiden käytössä oma desinfiointiaine laitteille
Toivomme, että asiakkaamme noudattavat annettuja ohjeita ja näin huolehtivat sekä omasta, että muiden asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta.

Korostammekin aikuisen vastuuta noudattaa terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla koronaviruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita.

Elokuun aukioloajat:
Maanantai                      klo 12.00-19.30

Tiistai                             klo 6.00-9.30 & 12.00-19.30

Keskiviikko                    klo 12.00-19.30

Torstai                           klo 6.00-9.30 & 12.00-19.30

Perjantai                        klo 12.00-19.30

Uintiaika päättyy puolituntia ennen sulkemisaikaa

Viikonloput suljettu

Syyskuun alussa avaamme normaalin aukioloajoin.

Elokuun aikana tullaan järjestämään lasten uimakouluja, vesiliikuntaryhmiä, aikuisten uinnin tekniikkakursseja, kuntosalin ABC-kursseja. Ryhmistä lisää tietoa uimahallin kahviosta puh. 050 420 5203 tai osoitteesta https://uusikaupunki.fi/uimahalli

Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedotteita uusista mahdollisista toimenpiteistä virusepidemian rajoittamiseksi. Mikäli viranomaiset asettavat rajoituksia toimintaamme kohtaan, tulemme noudattamaan ja tiedottamaan niistä välittömästi.