Suomi

U-Soten yhteistoiminta-alueella on otettu käyttöön sähköinen ajanvarauspalvelu

Kuva soten ikoni, käsistä muodostuva sydän
U-Soten yhteistoiminta-alueella (Uusikaupunki, Vehmaa, Taivassalo, Kustavi, Pyhäranta) on otettu terveydenhuollon palveluissa käyttöön sähköinen ajanvarausjärjestelmä. Palvelun kautta kuntalaiset voivat itse varata tiettyjä vastaanottoaikoja verkossa.

Alkuun aikoja voi varata terveydenhoitajan vastaanotolle, sairaanhoitajan toimenpiteisiin, astma- ja diabeteskontrolleihin sekä fysioterapiaan. Sairaanhoitajan toimenpiteistä varattavissa ovat korvahuuhtelu, injektion annot, ompeleiden ja hakasten poistot sekä venesektiot. Verkkovaraussivustolla on kuhunkin toimenpiteeseen liittyen lisätietoa, missä tilanteessa verkkovaraus on sallittu. Fysioterapiassa aikoja on tarjolla lääkärin lähetteelliseen vastaanottoon, ja terveydenhoitajien osalta palvelun piirissä ovat lastenneuvola, äitiysneuvola, koulutulokkaiden tarkastukset sekä ehkäisyasiat. Käynnissä olevat kevään joukkoseulonta-ajat ovat myös nyt verkossa varattavissa.

Verkkovaraus täydentyy jatkuvasti, ja toiveena on syksyyn mennessä laajentaa palvelu koskemaan myös joitain lääkäriaikoja sekä mm. kausi-influenssarokotusaikoja.  

Verkkovaraus on helppo ja nopea toimintatapa valikoida itselle parhain vastaanottoaika silloin kun siihen on sopivin hetki. Verkkovarauksella ei ole tarkoitus korvata puhelimitse tapahtuvaa ajanvarausta, vaan edelleen jokaiseen yksikköön on mahdollista olla yhteydessä myös puhelimitse. Puhelimitse asioivat myös ne, jotka eivät aiemmin ole yhteistoiminta-alueella asioineet.

Verkkovaraus toimii yhdessä yhteistoiminta-alueella käytössä olevan potilastietojärjestelmän kanssa siten, että vain potilastietojärjestelmään kirjatut henkilöt voivat verkkovarauksen kautta asioida. Tällä taataan myös verkkovarauksen turvallisuus käyttäjälle. Henkilötietoja ei tallenneta verkkovarauksen piiriin, vaan verkkoon syötetty henkilötunnus vahvennetaan käytössä olevan potilastietojärjestelmän kautta. Käyttäjälle tämä on helppoa ja turvallista.

U-Soten yhteistoiminta-alueen henkilöstö neuvoo ja auttaa tarvittaessa verkkovarauksen kanssa. Kysy rohkeasti apua.

Pysyvä linkki sähköiseen ajanvaraukseen löytyy kaupungin verkkosivuilta sosiaali- ja terveyspalvelujen valikosta.

Tutustu verkkoajanvaraukseen>>