Työpaikoille voi palata lokakuussa – terveysturvallisuudesta on huolehdittava

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on kääntynyt laskuun. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on sairaanhoitopiirissä 133. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 162.

– Koronatartunnat ovat viimeinkin kääntyneet lupaavasti laskusuuntaan. Myös testausmäärät ovat vähentyneet, mikä helpottaa testauskapasiteetin kuormitusta. Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt noin viisi prosenttia. Testauksemme kohdistuu nyt paremmin, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Esa Rintala kuvaa.

Terveysturvallisesti töihin

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että etätyösuosituksesta luovutaan syyskuun lopussa.

–Työpaikoilta edellytetään nyt koronaturvallisia käytäntöjä, esimerkiksi pääsääntöisesti maskin käyttöä tilanteissa, joissa ihmisiä kohdataan. Töihin saa tulla vain täysin terveenä, koordinaatioryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä korostaa.

Tavallisin koronatartunnan lähde on edelleen henkilön lähipiiri. Lisäksi tartunnan lähteissä korostuvat teollisuuden työpaikat. Muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvat ovat edelleen yliedustettuina koronaan sairastuneissa. He ovat usein myös rokottamattomia.

Kolmas rokotuskierros käynnistyy

Kolmannet koronarokotukset on aloitettu Varsinais-Suomen kunnissa. Kolmas rokotus tarjotaan tässä vaiheessa henkilöille, jotka ovat saaneet aiemmat rokotteet 3–4 viikon aikavälillä sekä henkilöille, joilla on immuunipuolustusta voimakkaasti heikentävä sairaus. Kolmansien rokotusten jatkosta odotetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjausta.

Uudessakaupungissa kolmanteen rokotteeseen oikeutetut voivat noutaa rokotteen walk in -rokotustilaisuuksista.