Tul toril- teematorit kutsuvat viihtymään!

Teematorilla tapahtuu

Kesälauantaisin paikkansa vakiinnuttaneet Tul toril -teematorit piristävät jälleen tulevana kesänä Uudenkaupungin toria ja keskusta-aluetta. Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa 13 torin sarjan - jokaisella torilla on oma teemansa ja monenmoista koettavaa ja nähtävää kaikenikäisille. Teematorien sarjan avaa perinteinen Festitori Merefestien aikaan kesäkuun toisella viikolla, ja tapahtumatorit päättää syyskuun alussa niin ikään yhtä perinteinen, jokavuotinen Lähetystori myyjäisineen. Vaikka tori herää eloon jo aamuvarhaisella, niin Tul toril -ohjelma ajoittuu pääsääntöisesti lauantaisin yhdeksän ja yhden välille.

Tulevan kesän teemoiksi valikoitui jo aikaisempina vuosina hyviksi havaittuja ja suositumpia nimikkotoreja, sekä lisäksi uusina teemoina Treffitori, Sisustustori ja Rompetori. Teematorien toteutukseen osallistuu jälleen useita eri alan toimijoita ja yhteistyökumppaneita. Kesäkuun Senioritorin ohjelmajärjestelyissä ovat mukana kaupungin vanhustyö ja paikalliset eläkeläisjärjestöt, Nuorisotorilla yhteistyökumppanina häärii nuorisovaltuusto ja nuorisopalvelut, Crusell-seura kantaa oman kortensa kekoon nimikkoviikollaan, Sisustustorin ohjelmaa suunnitellaan paikallisten yritysten kanssa, Rompetorin järjestelyissä on mukana Uudenkaupungin moottoripyöräkerho ja Lähetystorilla seurakunta. Taitotorilla tempaistaan myös Ilossi Tualei - projektin tiimoilta: Lapset saavat maalata oman tuolinsa torikoordinaattorin avustuksella. Jännittää jo nyt, millaisia tuoleja pienet taiteilijat saavatkaan aikaan! Ja torikojut tietenkin houkuttelevat ostoksille - lähiruokaa ja
paikallisia raaka-aineita löytyy torilta aina. Huh, kirjoittajallekin tuli melkein jo hiki listaa lukiessa! Paljon koettavaa ja nähtävää on siis luvassa, ja mukaan mahtuu vaikka joka toritapahtumaan.

Toritapahtumien järjestelyistä vastaa torikoordinaattori, ja toukokuussa tämän puuhakkaan paikan vastaanottaa Oona Ekström. Myyjät ja tuote-esittelijät ovat tervetulleita torille teemasta riippumatta - esittelemään esimerkiksi yhdistyksen, seuran tai järjestön toimintaa! Uudenkaupungin Yrittäjät ry:n punaisia torikojuja - paikallisten tapaan putkuja - vuokrataan teematoripäiviksi. Toripaikkavaraukset ja kojuvuokraukset hoitaa torivalvoja Terttu Lundelin, puh. 0500 717 150.

Teematorit: 8.6. Festitori, 15.6. Senioritori, 29.6. Nuorisotori, 6.7. Treffitori, 13.7. Taitotori, 20.7. Lomatori, 27.7. Crusell-tori, 3.8. Kulttuuritori, 10.8. Sisustustori, 17.8. Kirppistori, 24.8. Rompetori, 31.8. Puhtitori ja 7.9. Lähetystori.

Lisätietoa teematoreista ja markkinoinnista saa osoitteesta tultoril@uusikaupunki.fi tai luurista 044 700 5719.