Suomi
Lyhtyjen yön esitys. Kaksi kitaristia ja laulaja esiintyvät yleisölle puistossa.
Kulttuuri

Toivo-veistos lahjoitettiin Uudellekaupungille

Taidesäätiö Merita on lahjoittanut Uudenkaupungin kaupungille kuvanveistäjä Jussi Vikaisen (1907-1992) teoksen. Kyseessä on kipsinen luonnos Toivo-veistoksesta, jonka pronssinen versio on uusikaupunkilaisille tuttu Rauhanpuiston suihkulähteestä. Teoksen on alun perin hankkinut Uudenkaupungin Säästöpankki 1960-luvulla, samalla kun se lahjoitti pronssiveistoksen kaupungille vuonna 1964.
 
Erilaisten pankkifuusioiden myötä taideteos on päätynyt Taidesäätiö Meritan omistukseen ja se on ollut viimeksi Nordean Uudenkaupungin konttorissa. ”Teos ei enää valitettavasti istu nykyisen kokoelmamme profiiliin, joten oli luontevaa tarjota sitä ensisijaisesti Uudenkaupungin kaupungille, teos kun on vahvasti uusikaupunkilainen”, Taidesäätiö Meritan asiamies Anu Kehusmaa kertoo.  Pankit tekivät ennen 1990-luvun finanssikriisiä melko paljon taidehankintoja paikallisilta taiteilijoilta ja olivat sitä kautta merkittäviä taiteen tukijoita.
 
Teoksen luovutti asuntorahoitusjohtaja Juha Lehtonen Nordeasta ja sen vastaanottivat kulttuurikoordinaattori Petri Hatakka ja museonjohtaja Mari Jalava Uudenkaupungin kaupungilta. Veistos tullaan sijoittamaan Kulttuurikeskus Crusellin aulatiloihin. ”Kokoelmassamme on tältä ajalta perintönä yhä melko paljon varsinaissuomalaisia teoksia. Olen erittäin tyytyväinen, että Toivo saa jäädä kaupunkiin ja pääsee kuulemani mukaan myös upeaan paikkaan esille.” Taidesäätiö Meritan asiamies Kehusmaa iloitsee.