Uusikaupunki 400

Tervetuloa 400-vuotissyntymäpäiville 19.4.2017!

Semmarit
Uusikaupunki täyttää 400 vuotta keskiviikkona 19.4.2017. Tuona päivänä valjastamme koko kaupungin juhlahumuun ja kutsumme mukaan juuri SINUT!

Juhlapäivä on täynnä monipuolista, kaikille avointa ohjelmaa. Päivä alkaa jo aamukahdeksalta juhlavasti kirkonkellojen soidessa ja päättyy alkuillan konserttielämykseen torilla.

Synttäripäivän aikataulu:

Klo 8.00 Kirkonkellot soivat, juhlapäivä on valmis alkamaan! Kellojen soiton jälkeen kirkon portailla lauletaan virsi "Jumala ompi linnamme". Virren jälkeen kirkossa aamuhartaus.

Klo 9-12 Avoimet ovet kaupungin Virastotalo Mörnessä, Välskärintie 2 C. Tilaisuuden avaa Mörnen parvekkeelta kaupungin perustaja Kustaa II Aadolf. Tarjolla kakkukahvit!

Klo 9.30 Varhaiskasvatuksen ja Nukketeatteri Piironginlaatikon yhteinen katuteatterijuhla kokoaa lapsia ja lapsenmielisiä torille.

Klo 12-15 Wahlbergin museotalossa avoimet ovet. "Uusikaupunkilaisten neljä vuosisataa" -näyttelyyn pääsee tutustumaan veloituksetta.

Klo 13.00 Kaupunginvaltuuston juhlakokoukseen ja tulevaisuusseminaariin Uusikaupunki 400 -areenalle ovat tervetulleita kaikki kuntalaiset. Tulevaisuusseminaarin puhujina museonjohtaja Mari Jalava, Valmet Automotive Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Korhonen ja yritysfuturologi Tarja Meristö. Tilaisuuden juontaa Yleisradion ajankohtaisohjelmista tuttu toimittaja Kirsi Heikel.
Kakku ja kahvitarjoilu juhlakokouksen jälkeen noin klo 15.00.

Klo 16.15 Kaikki kaupungin peruskoululaiset sekä lukiolaiset marssivat jäähallilta torille rumpuryhmä PPPercussionin saattelemana.

Klo 17.00 Torin lavalla viihdyttävät Seminaarinmäen mieslaulajat eli Semmarit! Noin tunnin mittaisessa konsertissa heittäydytään yhdessä nauttimaan keväisestä kaupungista ja iloisesta musiikista. Syntymäpäiviään samana päivänä viettäviä muistetaan konsertin lomassa. Konsertin tulee juontamaan oman kylän monitaituri Lauri Ketonen.

Tervetuloa juhlistamaan kaupungin pyöreitä vuosia kanssamme! Juhliin ovat tervetulleita ihan kaikki ja kaikkialle on vapaa pääsy. Muista kutsua mukaan myös kaverit!

Ajankohtaisia tietoja kannattaa seurata myös Uusikaupunki 400 vuotta -Facebook-sivulla.

Lisätietoja tapahtumasta ja Uusikaupunki 400 -juhlavuodesta Uusikaupunki 400 -kotisivuilta sekä uusikaupunki400@gmail.com

Tervetuloa mukaan juhlimaan!