Tee oma taideteos ja osallistu Kokeile taidetta! -kampanjaan

Uusikaupunki haastaa asukkaat kokeilemaan taidetta lastensuojelun tukemiseksi.

Kaupunginlahden rannassa oleva kehys, jonka sisällä teksti "kokeile taidetta!"

Uudenkaupungin kulttuuripalvelut ovat käynnistäneet Kokeile taidetta! -kampanjan, jossa kaupunkilaiset haastetaan tekemään omia taideteoksia kuluvan kesän aikana. Teoksista kootaan syyskuussa näyttely Kulttuurikeskus Crusellin alakerran näyttelytilaan, Liljelund-halliin, joka saa alkukesän aikana ilmeen kohotuksen uusien valaisinhankintojen ja pintaremontin kautta. Kävijät voivat ostaa näyttelyyn valittuja teoksia itselleen, mistä kertyneet tuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Uudenkaupungin paikallisyhdistykselle. Teosten myynti on kuitenkin vapaaehtoista ja tekijät voivat halutessaan ottaa työn takaisin itselleen näyttelyn jälkeen.

Osana Kokeile taidetta! -kampanjaa julkaistaan Uudenkaupungin Sanomissa artikkelisarja uusikaupunkilaisista taiteilijoista. Artikkeleissa annetaan vinkkejä siihen, kuinka eri taiteenlajeihin pääsee kiinni ja puhutaan taiteilijuudesta yleisestikin. Artikkeleita julkaistaan torstaisin alkaen 28.5. aina heinäkuun alkupuolelle saakka.

Kampanjan tarkoituksena on paitsi innostaa kaupunkilaisia tutkimaan omaa taiteellista mielenlaatuaan, myös tukea lasten hyvinvointia ja kulttuurin harrastamista. Koronan vuoksi monien lapsiperheiden avuntarve on lisääntynyt ja MLL:n oma varainhankinta kohtasi keväällä uusia haasteita.

Osallistuminen kampanjaan on yksinkertaista: ensin suunnittelet teoksen, sitten toteutat sen! Teoksia otetaan vastaan toteutustavasta riippumatta, olivat ne sitten perinteistä kuvataidetta, valokuvia, kirjallisuutta, ääntä, videota tai jotain ihan muuta. Samoin tunnelmaltaan teos saa olla niin vakava tai kevytmielinen kuin tekijä kokee parhaaksi, sillä näyttelyssä on tilaa monenlaisille äänille. Samalta tekijältä voidaan ottaa vastaan useampi kuin yksi työ ja osallistua voi myös Uudenkaupungin ulkopuolelta, mutta teosten kuljettaminen näyttelyyn syyskuussa on järjestettävä itse.

Myös MLL:n avoimessa kesätoiminnassa pääsee taiteilemaan näyttelyä varten. Kesäkuun kolmena ensimmäisenä maanantaina Leijonapuistossa järjestettävillä Puistotreffeillä tehdään mm. kivimaalauksia ja akvarellimaalauksia. Lisää tietoa löydät paikallisyhdistysten Facebook-sivuilta sekä osoitteesta https://varsinaissuomenpiiri.mll.fi/ajankohtaista/kesa/.

Valmiit tai suunnitteilla olevat työt tulee joko ilmoittaa osoitteeseen joni.pietilainen [at] uusikaupunki.fi tai julkaista sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kokeiletaidetta tai #olemukanaUki. Teoksista on ilmoitettava viimeistään maanantaihin 17.8. mennessä.

Uudenkaupungin kulttuuripalvelut toivottavat erittäin taiteellista alkavaa kesää!

Lisätietoja Kokeile taidetta! -kampanjasta antaa kulttuurituottaja Joni Pietiläinen, 040 848 6404