Syksyn haravointijätteiden ja risujen vastaanotto

Syksyn haravointijätteet ja risut voi pihaltaan maksutta viedä 15.11. saakka L&T/ Biolinja Oy:lle osoitteeseen Kaatopaikantie 1.
Puutarhajätteiden veloitukseton vastaanotto on 19.9. – 15.11.2019 välisenä aikana torstaisin klo 8:00 - 18:00 ja perjantaisin klo 8:00 - 15:00.
Perjantaina 15.11. jätteen vastaanotto sulkeutuu jo poikkeuksellisesti klo 10:30.

Lajittele tuomasi jätteet seuraavasti:
- Haravointijäte ja lehdet
- Oksat ja risut
Omenoita ei laiteta puutarhajätteeseen, vaan niille on oma omenakontti.
Omenoita vastaanotetaan syksyllä aukioloaikoina kaikkina päivinä.

Kasaa jätteet ainoastaan niitä varten merkittyihin paikkoihin. Lajittelu on tärkeää, sillä eri jätejakeet käsitellään ja hyödynnetään eri tavoin. Haravointijäte ja lehdet kompostoidaan, oksat ja risut haketetaan energiatuotantoon. Omenoista Biolinja tekee biokaasua ja siitä edelleen kaukolämpöä.

Muina päivinä risuja ja haravointijätettä otetaan aukioloaikoina maksullisesti vastaan, jolloin niiden käsittely ja hinnoittelu on poltettava jäte.
Aukioloajat selviävät Lassila & Tikanoja Oyj:n ja Biolinja Oy:n omilta internetsivuilta.

Kotitalouksien suurempien erien osalta (myös yritys- ja taloyhtiöasiakkaat) yhteydenotot Biolinjaan: puh. 044 712 2002

Biolinja Oy Uusikaupunki,
Lassila & Tikanoja Oyj sekä Uudenkaupungin kaupunki

Puutarhajätteistä kerrotaan lisää Uudenkaupungin jätehuoltopalvelujen nettisivulla Puutarhajätteet >