Uudenkaupungin Vesi

Suojaa vesimittari ja putket pakkaselta

Pakkaskaudella kiinteistöjen ja etenkin pientalojen omistajien kannattaa huolehtia vesimittareiden ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä tonttijohtojen riittävästä suojaamisesta.

Vesimittarin jäätymisen voi estää huolehtimalla vesimittaritilan riittävästä lämmityksestä ja sulkemalla tilassa olevat tuuletusaukot. Tarvittaessa mittaritila kannattaa varustaa pakkasvahdilla ja/tai huolehtia putkiston ja mittarin riittävästä lämpöeristyksestä.

Jäätyminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia kiinteistönomistajalle vesimittarin hajotessa tai putken haljetessa ja veden päästessä talon rakenteisiin. Jäätymisen rikkoma vesimittari aiheuttaa vesivahingon usein vasta pakkasten lauhduttua, putkessa olevan jäätulpan sulaessa. Jos käyttöä ei ole talvella, voi laitokselta tilata mittarin irrotuksen ja kiinnityksen jäätymisen estämiseksi. Asiakas ei saa itse irrottaa mittaria. Palvelusta peritään hinnaston mukainen maksu.

Varuillaan kannattaa olla myös silloin, kun rakenteilla oleva talo on jo liitetty vesijohtoverkkoon, mutta lämmitys on vielä puutteellista. Tällöin helpoin keino ehkäistä jäätymistä on kiinteistön vesijohtojen riittävä eristäminen. Kovilla pakkasilla myös väliaikaisen lämmityksen järjestäminen viileisiin tiloihin ehkäisee ikäviä jäätymisiä.

Sulattaminen on syytä jättää ammattilaiselle. Tulipalon vaara on suuri, mikäli sulatusyrityksiä tehdään lämpöpuhaltimella tai vastaavalla.

Jos epäilee kiinteistön putken tai vesimittarin olevan jäässä tai havaitsee sen rikkoutuneen, on syytä heti ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen. Kiinteistön sisäputket sulattaa putkiliikkeet ja -urakoitsijat. Jäätyneen vesimittarin vaihto tilataan Uudenkaupungin Vedeltä. Jäätyneen mittarin vaihdosta veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Talviterveisin
Uudenkaupungin Vesi