Monitoimijatalo Wintteri sai omat verkkosivut

Wintterin uudet verkkosivut on rakennettu ennen kaikkea palvelemaan kaupunkilaisia ja selkiyttämään viestintää entisestään. Sivistyspalvelujen erityisasiantuntija Inkeri Parviaisen mukaan avoin ja aktiivinen viestintä on ollut tärkeä osa monitoimijatalohanketta alusta asti. Verkkosivut ovat osa tätä toimintamallia.

– Wintterin rakentaminen on Uudellekaupungille ja sen asukkaille merkittävä hanke. Siksi haluammekin, että kaikki hanketta koskeva tieto on kaupunkilaisille mahdollisimman helposti löydettävissä, Parviainen sanoo.

Ensimmäisen koronarokotteen 29.-30.10. ottaville jaossa lahjakortteja

Mies pitää rokotetta kädessään.

Kampanjatapahtumassa on jaossa 20 euron suuruisia lahjakortteja ensimmäisen rokotteen ottaville uusikaupunkilaisille ja muille yhteistoiminta-alueen kuntalaisille. Uusikaupunkilaisyrittäjän lahjoittamat lahjakortit käyvät maksuvälineenä Koulukadun K-Market Pikkuherkussa. Lahjakortilla voi ostaa esimerkiksi ruokaa ja päivittäistavaroita, mutta ei tupakka- tai alkoholituotteita.

VSSHP: Koronapassin käyttöönotto nosti rokotushalukkuutta

koronainfo

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 19.10.2021

Ilmaantuvuus on kääntynyt uudelleen laskuun ja on nyt heinäkuun lopun tasolla. Sairaalakuormitus on kuitenkin pysynyt samanlaisena kuin edeltävinä viikkoina. Koronapassin käyttöönotto viime viikonloppuna sai ihmiset hakeutumaan rokotukseen.

Koronavirustaudin tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 122. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 148. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on myös laskenut ja on nyt 6,5 prosenttia.

Tiellä kohti hiilineutraalia Uuttakaupunkia -ilmastotyö käynnistyy 20.10. järjestettävällä aloitustapaamisella

Aloitustapaamisessa käsitellään energia- ja ilmastotyöhön liittyviä teemoja.
Mitä vaikutuksia energia- ja ilmastotyöllä on yrityksille? Mitä positiivisia vaikutuksia on saavutettavissa? Ja miten kaupunki ja yritykset voivat tavoitella hiilineutraaliutta?

RaKsalla-hankkeen ensimmäinen seminaari-ilta

Seminaariosallistujia pöydän äärellä
Tilaisuus oli onnistunut ja esille nousseet asiat olivat erittäin huomionarvoisia koko rakennusalan näkökulmasta katsottuna. Illan aiheet käsittelivät rakennusalan alihankintaketjuja, yrittäjyyttä, rakennusliikkeiden ja työmaiden vastuita sekä yleistä rakennustyömaaturvallisuutta.

Illan pääkohdat tiivistettynä

VSSHP: Korona kuormittaa Tyksiä huolestuttavasti

Uudenkaupungin koronatiedote.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 12.10.2021

Koronavirusta sairastavia potilaita on tehohoidossa Varsinais-Suomessa nyt enemmän kuin pandemiasyksyn aikana tähän asti. Tehohoidetuista potilaista 90 prosenttia on ollut rokottamattomia.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä pitää tartuntatilannetta hyvin huolestuttavana. Etenkin sairaala- ja tehohoidon potilasmäärä on noussut kriittiselle tasolle.

VSV-Energian ja L&T:n maksuttomat puutarhajätteen vastaanotot

VSV-Energia järjestää risujen ja oksien maksuttoman vastaanoton KPV-laitoksella Orivolla viikon 41 aikana. Laitokselle toimitetut risut ja oksat käytetään uusiutuvan kaukolämmön tuotantoon. VSV-Energia ei vastaanota muuta puutarhajätettä.

Haravointijätteen, kuten lehdet ja kuolleet kasvit, voi toimittaa veloituksetta L&T Materiaalinkäsittelykeskukseen osoitteeseen Kaatopaikantie 1 ennalta ilmoitettuina ajankohtina, tai maksua vastaan aukioloaikojen puitteissa. Haravointijätteet vastaanottava yritys on Biolinja Oy. Sen punnitus tapahtuu L&T vaa´alla.

Vuoden Seuratyöntekijän nimeäminen - ehdotukset 1.11. mennessä

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry on yhteistyössä alueen kuntien kanssa palkinnut jo yli 20 kertaa kuntakohtaisesti vuoden seuratyöntekijän.

Vuoden seuratyöntekijäksi voi ehdottaa henkilöä, joka on tehnyt vuosia tai tekee edelleen merkittävää liikunnan taustatyötä Uudessakaupungissa.
Henkilö voi olla seuran puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, nuorisovetäjä/-ohjaaja, lipunmyyjä, järjestysmies jne. taustahenkilö.
Aktiiviurheilijat eivät tule kysymykseen.

Vesikatkos Sorsakujalla ja Haapanapolulla 8.10.2021 klo 9 - 13

Vesijohtovuodon korjaus
Veden jakelun keskeytys koskee Haapanapolku 1-8 ja Sorsakuja 1-18 kiinteistöjä. Varaathan omiin astioihin katkoksen ajaksi riittävästi juomavettä. Veden aikaisempi kytkentä on mahdollista.

Uudenkaupungin Vesi saneeraa alueella vesijohtoa. Keskeytys johtuu verkoston liitostöistä.

Vesikatkon aikana alueen asukkailla on mahdollisuus hakea vettä omiin astioihin Sorsakuja 17. vieressä olevasta palopostista tai Nervanderin vesilaitokselta, Nervanderinkatu 9.