Koronavirus - ohjeet hoitoon hakeutumisesta

Käsienpesu on tärkeää

Jos epäilet koronavirustartuntaa (2019-nCoV), ota ensin yhteys puhelimitse (02) 8451 2400 ja saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.

Terveydenhuollon suuren kuormituksen vuoksi toivotaan, etteivät hyväkuntoiset hengitystieoireiset ottaisi yhteyttä neuvontapuhelimiin, vaan katsoisivat ohjeita terveyskeskusten ja sairaanhoitopiirin verkkosivuilta. Jos kuitenkin yleistila laskee, on oltava yhteydessä terveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Nuorisopalvelujen kesätoiminta käynnistyy 1.6.2020 alkaen.

Kesäkuusta alkaen nuorisopalvelujen toimintaa tullaan järjestämään ulkona sekä sisätiloisssa rajoitukset ja turvallisuusohjeet huomioiden. Kesäohjelma julkaistaan viikkokohtaisesti nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kesällä on muutamia kerhoja myös, joiden ennakkoilmoittautuminen on nyt auki!

Nuorisotalot avataan 1.6. Toiminta käynnistyy harkiten ja koko ajan tilannetta seuraten.

Osallistu Kalannin keskusta-alueen suunnitteluun kävelykierroksella

Alustavia suunnitelmia ja suunnittelun tavoitteita esitellään Kalannissa kävelykierroksilla torstaina 4.6. ja perjantaina 5.6. erikseen sovittuina aikoina. Pienryhmissä tutustutaan suunnittelualueeseen ja kuullaan mielipiteitä. Paikkansa kierrokselle voi varata maanantaihin 1.6. klo 16 mennessä soittamalla numeroon 050 370 5771 (A. Lamminpää). Tervetuloa mukaan suunnitteluun!

Kalannin keskustaajamassa Pankkitielle, Tunnelitielle ja Pruukintielle on käynnistynyt tänä vuonna katusuunnitelman ja asemakaavamuutoksen laadinta.

Lokalahden kuntosali aukeaa 1.6.

Lokalahden koulun tiloissa sijaitseva kuntosali laajeni koulun laajennuksen yhteydessä. Kuntosalin lähes kaikki laitteet olivat käyttöikänsä päässä eivätkä täyttäneet kaikkia turvallisuusvaatimuksia. Tilan laajennuksen myötä kuntosalille tehtiin myös uusia laitehankintoja.  Myös sisäpintoja kunnostettiin; lattiamatto uusittiin ja seinät maalattiin.
Uudistettu ja laajennettu kuntosali on toiminnoiltaan hyvä ja asiakasystävällinen.

Yritys voi hakea arvonlisäveroja takaisin 26.5. alkaen

Yritys voi pyytää alkuvuonna 2020 maksamiaan arvonlisäveroja takaisin. Käytännössä yritys tekee tällöin maksujärjestelypyynnön ja maksaa palautetun arvonlisäveron myöhemmin takaisin Verohallinnolle maksujärjestelyn kautta. Pyynnön maksujärjestelystä voi tehdä helpoiten OmaVerossa.

Tekemällä maksujärjestelypyynnön yritys voi hakea takaisin jo maksetut arvonlisäverot, joiden eräpäivä oli tammi-, helmi- ja maaliskuussa 2020.  Jos arvonlisäveron verokausi on vuosi, voi palautettavaksi pyytää neljäsosan eli 25 prosenttia vuoden 2019 arvonlisäverosta.

Gritbird-lintu saapui Leijonapuistoon

Kuvassa Gritbird-lintu, kuntoilulaite aikuisille
Gritbird-lintu saapui Uudenkaupungin Leijonapuistoon. Leikkipuistossa on nyt tarjolla aikuisillekin oma laite, jossa voi tehdä erilaisia jumppaliikkeitä samalla kun seurailee lasten leikkejä. Laite soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille yli 140 cm pitkille nuorille ja aikuisille. Siinä on mahdollista suorittaa yli 20 liikettä, joiden vaikeusastetta voi muokata oman kunnon ja taitojen mukaan. Vastuksena laitteessa käytetään ainoastaan omaa kehonpainoa ja liikkeitä voidaan helpottaa tai vaikeuttaa oman tason mukaisesti asentoa ja tukipisteitä muuttamalla.

Päiväkoti-ikäisellä lapsella todettu covid -19 -tartunta

Poika pesee käsiä

Uudessakaupungissa on tänään 22.5. todettu päiväkoti-ikäisellä lapsella covid-19 -tartunta. Tartunnan saaneen lapsen koko ryhmä ja kaksi aikuista Lokalahden päiväkodissa on asetettu tänään karanteeniin.
Lisäksi Uudessakaupungissa on todettu kaksi muuta uutta tartuntatapausta, mikä nostaa tautitapausten kokonaismäärän nyt seitsemään.

Kaupungin ja kolmannen sektorin virtuaalitapaaminen

Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut haluaa tavata Sinut ja järjestösi / yhdistyksesi virtuaalisesti to 28.5. klo 18-19.30.

Matonpesupaikat kaikki nyt käytettävissä

Matonpesupaikalla räsymatto, pesuharja ja mäntynestesaippuaa
Kaikki kaupungin ylläpitämät matonpesupaikat ovat nyt käyttökunnossa.