Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely Uudessakaupungissa 19.6. – 10.7.2018

Saaristomeri on maailman mitassa ainutlaatuinen luonnonmuodostuma: saarien meri, jonka historia ja luonnon kirjo hakevat vertaansa. Maailman kaunein saaristo.

Ympäri Suomea kiertävä Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttely tuli myös Uuteenkaupunkiin.
Näyttely on pystytetty Kaupunginlahden Sorvakon puoleiselle rannalle, Pakkahuoneen vastapäätä,
jossa siihen voi käydä tutustumassa 19.6. – 10.7.2018 välisen ajan.
Uuteenkaupunkiin se tuli Naantalista ja menee seuraavaksi täältä Raumalle.
Saaristomeren panoraama – valokuvanäyttely toteutetaan isoina ulkotilojen sääolosuhteet kestävinä kaksipuolisina näyttelytauluina. Tauluissa olevien QR-koodien avulla saa lisäinfoa näyttelystä mobiililaitteisiin.

Isokokoiset panoraamakuvat esittelevät Saaristomeren luonnonmaisemia, perinnemaisemia ja asuttuja kohteita. Luontokuvaaja Jaakko Ruola on kuvannut Saaristomeren maisemia viimeisen kymmenen vuoden ajan.
Valokuvanäyttely on osa Saaristomeren panoraama -hanketta, jonka tavoitteena on viestiä Saaristomeren suojelun puolesta. Näyttelyssä kerrotaan esimerkiksi Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitos Seilin kenttäaseman toiminnasta.
Saaristomeren panoraama -hankkeen tavoitteena on vaikuttaa tavallisiin kansalaisiin ja poliittisiin päättäjiin, jotta he ryhtyisivät välittömiin toimiin Saaristomeren tilan parantamiseksi. Näyttävien panoraamakuvien ja ilmakuvien Saaristomerestä, sen tunnelmista ja valoista eri vuodenaikoina, asiantuntevin tekstein varustettuina, uskotaan vaikuttavan kansalaisiin ja päättäjiin sekä näin tukevan hankkeen viestiä Saaristomeren suojelemiseksi.

Valokuvanäyttelyn yhteistyökumppaneita ovat mm. Saaristomeren Suojelurahasto ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on näyttelyn suojelija ja presidentillä on myös näyttelyssä oma taulu.

Lisätietoja www.saaristomerenpanoraama.fi

Suomea kiertävän Saaristomeren panoraama -valokuvanäyttelyn pystytys sujuu hyvällä rutiinilla.
Näyttelyn komeisiin kuviin ja asiateksteihin voi tutustua 10.7. saakka.