Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11. klo 10-15.
Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen (SiHy) rakennushankkeelle on rakennettu Demo-tila Pohjoistullikadulle. Tiloissa testataan erilaisia kalusteita, laitteita ja muita tilaratkaisuja tulevaa monitoimitaloa varten.

Nyt valmistuneen Demotilan ensimmäisessä versiossa järjestetään "avoimet ovet" - tapahtuma
lauantaina 16.11. klo 10-15.
SiHy-keskuksen rakennushankkeen infot ovat klo 11.00 ja 14.00 ja luento oppimisen trendeistä klo 13.00.

Tasapainotamme toiminnan menot ja tulot ja investoimme voimakkaasti

Kuvassa Anne Takala, Jaana Reijonsaari-Korsman ja Atso Vainio

Kaupunginhallituksen talousarvioehdotus 2020 ja taloussuunnitelmaehdotus 2020-2022 on julkistettu.

Talousarvioehdotuksessa kaupungin (kaupunki + liikelaitokset) toiminnallinen tulos vuonna 2020 on positiivinen, mutta kertaluonteiset menot vievät talouden 3,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kaupungin kehittämisen painopisteenä on kaupungin hallittu kasvu muuttamalla uudet työpaikat positiiviseksi muuttoliikkeeksi ja asukasluvun kasvuksi. Tavoitteena on monipuolistuva ja kasvava elinkeinotoiminta, osaava työvoima, innovointi ja vetomainen kaupunki.

Matkailu kasvaa Varsinais-Suomessa - Uusikaupunki Vakka-Suomen veturina

kaupunginlahden rantaa

Uudenkaupungin välittömän matkailutulon osuus vuonna 2017 oli 17,64 miljoonaa ja vuonna 2018 matkailutulon arvioidaan nousevan 18,2 miljoonaan. Työllistävä vaikutus on Uudessakaupungissakin hieman pienentynyt. Vuonna 2017 matkailun kokonaistyöllistävä vaikutus Uudessakaupungissa oli 98 henkilötyövuotta ja vuonna 2018 luvun oletetaan nousevan 101 henkilötyövuoteen.

Liukuesteiden osto-osoitukset noudettavissa vanhustyön toimistosta

Kuva kegistä lumessa

Liukuesteiden ja nastalenkkareiden hankintaan tai kenkien nastoitukseen tarkoitetun 20 €:n osto-osoituksen voi hakea Uudenkaupungin vanhustyön toimistosta (Terveystie 4, 2. krs) ma-pe klo 9-11.

Vuonna 1949 ja tätä aiemmin syntyneille uusikaupunkilaisille osto-osoituksia jaetaan vielä vuoden 2019 loppuun saakka ja ne ovat voimassa 31.12.2019 asti. Vuonna 1950 syntyneille uusikaupunkilaisille osto-osoituksia jaetaan vuoden 2020 loppuun saakka ja ne ovat voimassa 31.12.2020 asti.

Osto-osoituksen voi saada vain yhden kerran.

Menestyneiden urheilijoiden huomioiminen

Uudenkaupungin liikuntapalvelut huomioi vähintään SM-tasolla sijoittuneet yksilöurheilijat ja joukkueet. Valintavuosi on kalenterivuosi.

Urheilijan tai joukkueen tulee sijoittua kolmen parhaan joukkoon SM-, PM- tai sitä korkeamman tason kisoissa esim. EM-kisoissa.

Lisäksi valitaan vuoden junioriurheilija (18-vuoden ikään asti) ja vuoden urheilija. Vuoden urheilijat valitsee Hyvinvointi- ja vapaa-aika -lautakunnan nimeämä työryhmä.

Museon kysely lapsuuden paikoista avautunut

Uudenkaupungin museo kerää tietoja Uudenkaupungin keskustan puutaloalueen asukkaiden lapsuudesta ja erityisesti lapsuuteen liittyvistä paikoista. Kysely on tarkoitettu sinulle, mikäli olet asunut, asut tai olet kuullut vaikka isovanhempien tai omien lasten kertovan paikoista, jotka olivat jotenkin merkityksellisiä lapselle Uudenkaupungin keskustassa.

Katusuunnitelmaehdotusia nähtävillä

Katusuunnitelmaehdotukset sataman 2.vaiheen kaduista pidetään nähtävillä 11.-25.11.2019 välisen ajan.

Suunnitelmat koskevat katuja:
  • Kainpirtintie
  • Kalasatamantie
  • Makasiinikatu
  • Suukarintie välillä Sahanpuhdin länsireuna-Suukarinniemen kääntöpaikka
  • Varbergintie välillä Varbergintie II-Makasiinikatu

Kierrättämällä jouluiloa -tapahtuma

Kierrättämällä jouluiloa -tapahtuma järjestetään 14.11.2019  klo 10-18 Telmarin eteisaulassa, os. Alinenkatu 19. Ideana on lahjoittaa itselleen tarpeettomia hyväkuntoisia leluja ja kirjoja ja hakea itselleen sopivia laitettavaksi joulupakettiin.
Tapahtumalla halutaan korostaa kierrättämisen tärkeyttä ja kannustaa antamaan joululahjoja myös käytettynä.

Ulkojäiden ja latujen tilanne

Tällä sivulla voi seurata sekä Uudenkaupungin ulkojäiden että latujen tilannetta. (Päivitetty 07.11.2019)

Ulkojäiden kunnosta tai tilanteesta voi arkisin (7:00 - 15:30) tiedustella:

puh. 050 5733782

Vesikatkos 7.11.2019 klo 7 - 10 Alisellakadulla välillä Rauhankatu - Sepänkatu

Alueella on meneillään johtotöitä.
Vesijohtoverkoston korjaustyöstä johtuen joudutaan vedenjakelu keskeyttämään Alisellakadulla välillä Rauhankatu - Sepänkatu torstaina 7.11.2019 klo 7 - 10. Vesikatkos koskee Alisenkadun kiinteistöjä nro 23, 25, 30, 28,

Mikäli työ valmistuu suunniteltua nopeammin, vedenjakelu voi alkaa ilmoitettua aiemmin.