Uudenkaupunkin Museo
Museo

Ruokolanjärven ympäristön historiaa seinättömästi

Uudenkaupungin museo on laatinut uuden Seinätön museo -mobiilioppaan Ruokolanjärven ympäristön historiasta. Museo on nyt julkaissut kaikkiaan seitsemän mobiiliopastusreittiä, jotka toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla, kännykällä, tabletilla tai pöytätietokoneellakin.

Ruokolanjärvi-oppaassa on kaikkiaan 11 pistettä, joiden kohdalla voi tutkia vanhoja valokuvia, lukea tietoa siitä, mitä paikalla on ollut ja miltä siinä kohdassa on ennen näyttänyt. Oppaan tekstit voi nyt paitsi lukea myös kuunnella. Mobiilioppaan käyttö on ilmaista ja se toimii älypuhelimella, tabletilla tai myös tietokoneella. Sen käyttöä varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, vaan siihen pääsee normaalisti nettiselaimen kautta.

Ruokolanjärven voi kävellen kiertää kevyenliikenteenväyliä ja Hakametsän kuntorataa pitkin, joten nyt kävelykierrokselle kannattaakin ottaa puhelin mukaan ja pysähtyä kartan pisteissä ja tutkia, lukea ja kuunnella tietoja paikan historiasta. Tällaisia pisteitä reitillä ovat mm. olutpanimo Pryki, kaksi eri viinanpolttimon paikkaa, Itäpuisto, vesilaitos, Ylisenkadun päässä oleva kaivorakennus jne.

Ruokolanjäven Seinätön museo -mobiilioppaaseen pääsee osoitteesta tarinasoitin.fi/ruokolanjarvi.

Aikaisemmin museo on julkaissut mobiilioppaat mm. Kaupunginlahden ympäristöstä, julkisista muistomerkeistä, nuorison hengailupaikoista jne. Kaikkia Uudenkaupungin museon Seinätön museo -mobiilioppaita pääsee tutkimaan osoitteesta tarinasoitin.fi/uudenkaupunginmuseo. Seinätön museo on Suomen Museoliiton ja Momeo Oy:n luoma yhteinen alusta, joka on monessa Suomen museossa käytössä. Näin museot, museokokoelmat ja historia kulkevat mukana taskussa myös silloin, kun museoiden ovet ovat suljettuina.