Pietolan leikkikenttä uudistetaan

Dinosaurukset valtaavat Pietolan leikkikentän.
Kaupunki jatkaa leikkikenttiensä uudistamista. Aiemmin on uudistettu torin ja Vannaksenpuiston leikkikentät ja nyt seuraavana on vuorossa Pietolan leikkikenttä. Pietolan kenttä tulee kokemaan täydellisen muodonmuutoksen. Perinteisten leikkivälineiden kuten hiekkalaatikon, liukumäen ja keinujen lisäksi alueelle on tulossa neljä isoa dinosauruskiipeilytelinettä.

Kausi-influenssarokotukset alkavat ensi viikolla

Kausi-influenssarokotuksia saatavilla ensi viikosta lähtien ilman ajanvarausta.

Asiantuntijuus ja arvot rohkeasti esiin – Uudenkaupungin sosiaalipalvelut järjestää täysin uudenlaisen henkilöstöpäivän

kuvituskuva U-sote amazing race
Uudenkaupungin sosiaalipalvelut järjestää täysin uudenlaisen henkilöstöpäivän Amazing Race -tyyliin Uudessakaupungissa perjantaina 22.11.2019 klo 8.00-16.00.

Amazing Race -päivän aikana sosiaalipalveluiden henkilöstö kisaa sekä testaa tietojaan ja taitojaan hyvän sosiaalipalveluperiaatteemme hengessä. Päivän päätteeksi palkitaan kisan voittaja.

Uudenkaupungin Joulunavaus

Kun joulupukki suukon sai
Koko kaupungin yhteinen Joulunavaus on sunnuntaina 24.11. klo 11-17 torilla, Alisellakadulla ja Rauhanpuistossa. Jouluasuun pukeutuneet Wanhanajan markkinoiden kojut rakentuvat torin lisäksi Rauhanpuiston edessä olevalle Alisenkadun katuosuudelle. Tunnelmallinen Rauhanpuisto uusine valoineen on myös osa tapahtuma-aluetta.

Asemakaavaluonnos (SiHy) nähtävillä 21.11.- 20.12.2019

Viikaisten, Pohitullin ja hiihtoputken alueella laaditaan asemakaavan muutosta.
Asemakaavatyön tavoitteena on mahdollistaa uuden koulun, päiväkodin, uimahallin ja monitoimihallin rakentaminen Viikaisten mäelle (SiHy-hanke). Alueelle sijoittuu myös kansalaisopiston- ja musiikkiopiston, nuorisotoimen sekä kirjaston tiloja.

Kierrätyskeskuksesta joulukoristeet ja lahjat edullisesti ja ekologisesti

Kuva kierrätyskeskuksen joulutuotteista
Uudenkaupungin kierrätyskeskuksen hyllyt ovat marraskuun aikana täyttyneet erilaisista joulukoristeista. Myös kierrätyskeskuksen aulasta löytyviltä Työpaja Väiskin ja Puustintuvan myyntipisteiltä löytyy nyt monenlaisia joulutuotteita vaikkapa lahjapakettiin käärittäväksi.

Tervetuloa tutustumaan valikoimaan ja tekemään löytöjä!

Kierrätyskeskus on avoinna:
ma 9 - 16
ti-to 9 - 15
pe   9 - 13

Joulukuusi pystytettiin torille

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja yksi varma merkki joulun lähestymisestä on joulukuusen pystyttäminen torille. Tänä vuonna kuusen lahjoittivat Raimo ja Hannele Hyytiä Ruokolasta.

Makean veden altaan veneportit suljetaan 2.12.2019

Altaalla veneileville tiedoksi, että jos on tarvetta tavaroiden kuljetukselle altaalta merenpuolelle tai toisinpäin, kannattaa siihen nyt varautua.

Vohdensaaren ja Vintrinrauman veneportit suljetaan 2.12.2019 lähtien talven ajaksi.
Portit avataan taas keväällä sään niin salliessa.

Toivotamme Hyvää Joulua ja
leppoisaa kevään odotusta.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11.

Sivistys- ja hyvinvointikeskuksen demotilassa avoimet ovet lauantaina 16.11. klo 10-15.
Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskuksen (SiHy) rakennushankkeelle on rakennettu Demo-tila Pohjoistullikadulle. Tiloissa testataan erilaisia kalusteita, laitteita ja muita tilaratkaisuja tulevaa monitoimitaloa varten.

Nyt valmistuneen Demotilan ensimmäisessä versiossa järjestetään "avoimet ovet" - tapahtuma
lauantaina 16.11. klo 10-15.
SiHy-keskuksen rakennushankkeen infot ovat klo 11.00 ja 14.00 ja luento oppimisen trendeistä klo 13.00.

Tasapainotamme toiminnan menot ja tulot ja investoimme voimakkaasti

Kuvassa Anne Takala, Jaana Reijonsaari-Korsman ja Atso Vainio

Kaupunginhallituksen talousarvioehdotus 2020 ja taloussuunnitelmaehdotus 2020-2022 on julkistettu.

Talousarvioehdotuksessa kaupungin (kaupunki + liikelaitokset) toiminnallinen tulos vuonna 2020 on positiivinen, mutta kertaluonteiset menot vievät talouden 3,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kaupungin kehittämisen painopisteenä on kaupungin hallittu kasvu muuttamalla uudet työpaikat positiiviseksi muuttoliikkeeksi ja asukasluvun kasvuksi. Tavoitteena on monipuolistuva ja kasvava elinkeinotoiminta, osaava työvoima, innovointi ja vetomainen kaupunki.