Rauhanpalkinnon saajaa voi ehdottaa 16.5. saakka

Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lanseerattavan rauhanpalkinnon saajaa on mahdollista ehdottaa vielä sunnuntaihin 16.5.2021 saakka.

Venetsialaiset

Uudenkaupungin rauhanpalkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena kansojen välisestä rauhantyöstä tai vastaavasti aktiivisesta toimijuudesta pienissä ja suurissa rauhanteoissa. Palkinto voidaan myöntää samana vuonna joko molemmista tai vain toisesta kategoriasta.

Mainitut teot ja toiminta voivat olla esimerkiksi valtioiden välisen yhteistyön helpottamista, radikalisoitumisen vastaista työtä, siviilien aseman parantamista konfliktitilanteissa, ydinasekiellon ajamista, ihmisoikeuksien puolesta työskentelyä, väkivallattomuuden puolustamista, oikeudenmukaisuuden toteutumisen tukemista, ristiriitojen ratkomista, asiallisen tiedottamisen edistämistä, sovittelua, vertaisohjaamista, toisen henkilön tukena ja turvana toimimista tai vaikkapa arkisia sopua edistäviä tekoja.

Suuruudeltaan palkinto on 4000 euroa. Poikkeuksellisen ansiokkaasta toiminnasta kaupunginhallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää enintään 10 000 euron suuruisen palkinnon. Uudenkaupungin rauhanpalkinto tullaan jakamaan jatkossa joka neljäs vuosi.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa kuka tahansa. Palkittavat valitaan tulleiden esitysten perusteella.

Anna oma ehdotuksesi sunnuntaihin 16.5. mennessä kaupungin verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella tai paperilomakkeella, joka on noudettavissa palvelupiste Passarista, osoitteesta Rauhankatu 10, Uusikaupunki. Sähköiseen lomakkeeseen pääset tästä

Ensimmäiset rauhanpalkinnot jaetaan Uudenkaupungin rauhan 300-vuotispäivänä 30.8.2021.

Lisätietoja palkinnosta antaa Inkeri Parviainen, puh 050 568 6231 tai inkeri.parviainen@uusikaupunki.fi.