Rauhan Symposium tuo Uuteenkaupunkiin huippututkijoita ja poliitikkoja

Elokuun 8.-9. päivä Uudessakaupungissa järjestetään II Rauhan Symposium, joka tuo kaupunkiin useita kansainvälisiä tutkijoita sekä kotimaisen politiikan kärkinimiä. Symposiumin teemoina ovat tänä vuonna rauha, väestö ja hyvinvointi. Tapahtumassa yhdistyvät kiinnostavalla tavalla eri tieteenalat ja sen tarkoituksena on saada aito dialogi kansalaisten, tieteen tekijöiden ja päättäjien välille.

Ensimmäisen päivän puheenvuoroissa tarkastellaan mm. rauhandiplomatian uusia haasteita sekä puhtaan veden merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Yleisöä kiinnostaa varmasti myös Sergei Scherbovin uusi näkökulma väestön ikääntymiseen liittyviin kysymyksiin.  Rauhan Symposium pitää tärkeänä, että kaikki teemat linkittyvät myös ihmisen tasolle – kaikki se, mitä tapahtuu maailmalla, vaikuttaa meihin jokaiseen. Uusikaupunki on kansainvälistynyt vauhdilla viimeisten vuosien aikana, symposiumissa tarkastellaan myös sitä, mistä ja miksi ihmiset ovat lähteneet liikkeelle ja minkälaista on etsiä paikkaansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Rauhan Symposiumin toinen päivä tuo Uuteenkaupunkiin  sekä pääministerin että ulkoministerin. Pääministeri Rinne tarkastelee  turvallisuus-teemaa tulevaisuusnäkökulmasta, ulkoministeri Haavisto kertoo rauhan rakentamisesta konkreettisella tasolla. Kansanedustaja Ilkka Kanervan esityksen aiheena on  Turvallinen Suomi Euroopassa. Perjantaina tarkastellaan myös väestömuutosten kautta niiden vaikutuksia kansakuntien hyvinvointiin. Suomen ulkopolitiikkaan ottavat kantaa suurlähettiläs Tapani Brotherus ja toimittaja Rauli Virtanen, jotka molemmat olivat kaaoksen keskellä 1970-luvun Chilessä.

Rauhan Symposiumiin on vapaa pääsy ja tapahtuma on suunnattu suurelle yleisölle. Sen kaikki esitykset tulkataan suomeksi ja englanniksi. Esitykset ovat seurattavissa myös suorana nettilähetyksinä.

Uudessakaupungissa solmittiin elokussa 1721 suuren Pohjan sodan päättänyt Uudenkaupungin rauha. Tuo rauha on jättänyt Uudenkaupungin nimen pysyvästi Euroopan historiaan. Seuraava symposium on vuonna 2021, jolloin Uudenkaupungin rauhasta tulee kuluneeksi 300 vuotta.

Uudenkaupungin II Rauhan Symposim kulttuurikeskus Crusellissa 8.-9. elokuuta 2019.

Katso ohjelma ja lisätietoja: rauhansymposium.fi

Katso ohjelma livenä: https://www.youtube.com/watch?v=Xz4K56kzjIA