Suomi
Vanha Uudenkaupungin kartta.
Uudenkaupungin rauha 300 vuotta

Rauhan juhlavuoden kunniaksi nautitaan teetä

Höyryävä teekupponen
Lauantaina 6.2.2021 vietetään kuudennen kerran kansallista Teen päivää. Päivää vietetään aina Tean nimipäivänä ja teemana on 'Teen Juhlaa'. Tänä vuonna Uudessakaupungissakin on aihetta juhlaan, kun kuluneeksi tulee 300 vuotta Uudenkaupungin rauhan solmimisesta. Juhlavuoden kunniaksi kaupungilla on kaksi teeman mukaista markkinointituotetta, Rauhan Tee ja Kustaa Aadolfin Tee.  
  
Uudenkaupungin Rauhan Tee on mustaa Ceylonin ja Kiinan teetä, joka sisältää sitruunan kuorta ja begamottin aromia. Lisäksi teessä on ripaus savun makua. Kustaa Aadolfin Tee on valmistettu Intian valkoisesta ja Japanin vihreästä teestä. Seljankukka antaa hienostuneen lisän kaupungin perustajan mukaan nimetyn teen makuun. Paikallisissa kahviloissa ja Raatihuoneella on myytävänä juhlavuoden teetuotteita.  
  
Teen päivän tavoitteena on nostaa teen näkyvyyttä ja tunnettuutta, lisätä teetietoutta ja saada uusia teenjuojia ympäri Suomen. Päivän toteuttamiseen voivat osallistua kaikki teetoimijat, kuten teepuodit, ruokakaupat, ravintolat, kahvilat ja ennen kaikkea jokainen teen ystävä – niin kotona kuin työpaikalla ja vaikka etänä virtuaalisesti. 
  
Tee on maailman suosituin juoma veden jälkeen ja suosio on kasvanut jatkuvasti meillä Suomessa. Suosiota selittää teen monipuolisuus ja osin myös terveysvaikutukset. Teen ja ruoan yhdistäminen on ollut jo pidempään nouseva trendi. Hyvän teen valmistuksen voi jokainen oppia.  
  
Osallistu Teen päivän kuvakisaan Instagramissa 2021 - kilpailuaika on 1.-7.2.2021. #teenpäivä 
  
Lisätietoja verkkosivuilta Teen päivä 6.2. –  
https://teenpaiva.wordpress.com/