Suomi

Asemakaavoja nähtävillä 22.3.-23.4.2018

Seuraavissa asemakaava-asioissa  kuullaan asianosaisia:


Aittarannan ravintolamakasiinien kaavoitus on tullut vireille ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat nähtävillä 22.3. – 23.4.2018 välisen ajan.
Kaava-asiakirjoihin voi tutustua täältä >>>

Myllymäen reunalla kiinteistön III-14-1 asemakaavan määräyksiä muutetaan uudisrakentamista varten.

Apoli-ohjelman ensimmäiset karttapohjaiset kyselyt on julkistettu!

Tällä hetkellä kaupungin kotisivuilla on julkaistuna kaksi erilaista kyselyä, toinen kyselyistä koskee keskustan aluetta ja toinen on suunnattu vapaa-ajan asukkaille. Katse keskustaan -kysely avattiin maanantaina 19.3. ja sovellukseen on kertynyt muutamassa päivässä yli 1000 karttamerkintää. Vastaajat ovat päässeet mm. valitsemaan kaupungin kauneinta rakennusta, ehdottamaan alueita, joille toivoisi lisää aktiviteetteja, merkitsemään turvattomalta tuntuvia paikkoja ja antamaan omia parannusehdotuksiaan.

Crusellin kevät on täynnä tapahtumia!

Uudenkaupungin teatterin kevätkauden omat esitykset päättyvät tulevana viikonloppuna Sylvia, Tuija ja laulava patja-kamarimusikaalin esityksellä perjantaina klo 19.00 ja Housut pois-musikaalin esityksellä lauantaina klo 18.00.

Makean veden altaan juoksutus heikentää jäitä

Uudenkaupungin Vesi varautuu tuleviin sulamisvesiin ja juoksuttaa Makean veden altaan vettä normaalia enemmän lähiaikoina. Juoksutus tapahtuu Vohdensaaren juoksutusportista ja voimakkaasti virtaava vesi heikentää jäitä kaukanakin. Hyvän kartan virtausalueesta löytää osoitteesta kartta.uki.fi ja sieltä valitsee ”Liikunta ja vapaa-aika” ja sen jälkeen ”Sulavesipaikat Uudenkaupungin saaristossa”.
 

Tiedote vesilaskutuksesta

Osa asiakkaistamme, n. 1.800 asiakasta, on saanut virheellisesti vuoden ensimmäisen vesilaskuarvion vain yhdeltä kuukaudelta normaalin kolmen kuukauden sijaan.

Puuttumaan jääneistä kahdesta kuukaudesta on asiakkaillemme lähetetty 8.3.2018 lisäarviolasku. Näin vuoden lopussa tehtävä tasauslasku ei muodostu liian suureksi.

Yhteenvetona vielä, että ensimmäisen kolmen kuukauden laskutusjaksolta (1.1.-31.3.2018) n. 1.800 asiakkaalle on lähetetty kaksi laskua, jossa toisessa laskutetaan 1 kk:n arvio ja toisessa 2 kk:n arvio.

Ruissaari - Vartsaari ranta-asemakaavan muutos

Ote kaavaluonnoskartasta.
Ilmoitetaan Ruissaari - Vartsaari  ranta-asemakaavan muutoksen  vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja kaavaluonnoksen nähtävillä olosta 8.3. - 9.4.2018 välisen ajan.
Kaava-alue sijaitsee Lokalahdella Pääskyniementien varressa, Houkonaukon rannoilla.
Mahdolliset huomautukset tulee toimittaa viimeistään 9.4.2018 klo 15.00 mennessä.
 
Kaava-asiakirjoihin voi tutustua lähemmin täällä >

Museo kaipaa valokuvia ja esineitä nuorisosta kertovaan näyttelyyn

Uudenkaupungin museossa avautuu toukokuussa näyttely Uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajanvietosta 1950-90 -luvuilla. Näyttelyssä keskitytään erityisesti nuorten omaehtoiseen vapaa-ajanviettoon, ulkopuolelle jätetään tällä kertaa mm. eri harraste- ja urheiluseuratoiminta. Näyttelyä varten jo talvella avattuun kyselyyn saatiin runsaasti vastauksia.  Nyt on menossa näyttelyn käsikirjoitus, tekstien tuottaminen ja esineistön ja valokuvien keruu. Museokokoelmissamme ei ole paljonkaan aiheeseen liittyvää esineistöä tai kuvamateriaalia.

Kaupungin tarjoama jäteneuvonta siirtyi L&T:lle

Kaupungin tarjoama jäteneuvonta siirtyi 1.3. alkaen Lassila & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskukselle (entinen  kaatopaikka) puh. 050 385 9545 ja jäteneuvonnan sähköposti  jateneuvonta@uusikaupunki.fi


Yhteistyössä  Uudenkaupungin kaupungin jätehuoltopalvelut ja Lassila & Tikanojan materiaalinkäsittelykeskus


Kaupungin kesätyöt 2018

Kuva kesäisestä Ruokolanjärvestä
Uudenkaupungin kaupungin tukemat ja järjestämät nuorten kesätyöt 2018

Hakuaika kaupungin oman organisaation kesätyöpaikkoihin 1. - 14.3.2018 ja yritystukipaikkoihin 1.3. - 31.5.2018.

Lue lisää täältä.