Raija Nokkalan Juhlan aika -näyttely Crusellissa

Kulttuurikeskus Crusellissa on kaupungin juhlavuoden kunniaksi esitelty uusikaupunkilaista kuvataidetta. Juhlavuoden aloitti Raimo Aarras ja sen päättää naivistitaiteilija Raija Nokkala.

Kulttuurikeskus Crusellissa avautuu lauantaina 11.11. Uudenkaupungin 400-juhlavuoden viimeinen taidenäyttely. Näyttely on tämän hetken tunnetuimman uusikaupunkilaistaiteilijan Raija Nokkalan Juhlan aika -niminen taidenäyttely.

Raija Nokkala piti ensimmäisen oman taidenäyttelynsä jo runsaat 30 vuotta sitten. Monipuolinen kulttuurin ammattilainen on vuosien aikana tullut tunnetuksi etenkin värikkäistä ja elinvoimaisista naivistisista töistään. Päätoimiseksi kuvataiteilijaksi Raija Nokkala siirtyi vuonna 2002.  Raija ja Pentti Nokkalan uskomaton taidetalo Pilvilinna valmistui meren rannalle Uuteenkaupunkiin vuonna 2011. Taidetalosta tuli heti yksi Uudenkaupungin suosituimmista vierailukohteista.

Raija Nokkala ei ole vuosiin pitänyt Uudessakaupungissa laajaa yksityisnäyttelyä. Viime vuosina hänen töitään on nähty paitsi Pilvilinnassa, myös ulkomailla ja mm. Iittalan naivistitaiteen näyttelyissä. Nokkalan työt ovat toki monille tuttuja myös sadoista postikorteista, julisteista tai kalentereista, joita hänen maalauksistaan on tehty.

Näyttely Juhlan aika - Raija Nokkala - avautuu Kulttuurikeskus Crusellissa lauantaina 11.11. klo 12-13. Näyttely on avoinna 12.11.-17.12.2017 tiistaista perjantaihin 10-17 ja sunnuntaisin 12-16. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.