Vesijohtovuoto Merilinnuntiellä 12.10.2018

Merilinnuntiellä on havaittu vesijohtovuoto perjantaina 12.10.2018 aamupäivällä. Vesijohtovuoto korjataan välittömästi ja korjaustöiden vuoksi vedenjakelua joudutaan rajoittamaan alueen kiinteistöiltä.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Muokkaus 12.10.2018 klo 14.05

Vesijohtovuoto on saatu rajattua siten, että vedenjakelussa ei tule katkosta kenellekään ja korjaus suoritetaan maanantaina.

Ruissaari-Vartsaari kaavan muutos nähtävillä

Ruissaari-Vartsaari ranta-asemakaavan muutosehdotus
Lokalahdella, Huikonaukon ranta-alueella Vartsaaren kylässä, ollaan muuttamassa ranta-asemakaavaa.
Suunnittelualue on yksityisomistuksessa, suuruudeltaan noin 4 ha eikä se rajoitu rantaan.
Kaavan laatiminen on nyt edennyt ehdotusvaiheeseen ja kaava-asiakirjat pidetään nähtävillä 11.10. - 12.11.2018 välisen ajan.

Vesijohtovuodon korjaus Kalalokkija/Harmaalokkikujan alueella 9.10.2018

Vuodon korjaus on saatu tehtyä ja käynnissä on putkiston huuhtelut. Tilanne normalisoituu kello 15.30 mennessä.

Tässä vielä ohje, miten vesikatkon jälkeen kannattaa toimia.

Puusepänkadun katusuunnitelmaluonnos nähtävillä

Puusepänkadun yhdistetyn jalankulku- ja pyörätien katusuunnitelmaluonnos
pidetään nähtävillä 8. – 22.10.2018 välisen ajan. Mahdolliset huomautukset on tehtävä nähtävillä olon aikana.

Suunnitelman mukaan Puusepänkadun lännenpuoleiselle reunalle rakennetaan korotettuna yhdistetty jalankulku- ja pyörätie ja näin kevyen liikenteen turvallisuus ja käytettävyys tulevat paranemaan.

Kansainvälinen maisemapäivä 20.10. - Näe arkimaisema uusin silmin

Euroopan neuvoston aloitteesta kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan vuosittain 20.10. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Päivää vietetään kaikissa Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.

Suomessa kansainvälisen maisemapäivän teemana ovat kuluvana vuonna arkimaisemat. Tavoitteena on herättää mahdollisimman moni näkemään arkimaisemien arvo erityisen kauniina pidettyjen kohteiden rinnalla.

Syysmarkkinat valtaa keskustan

Markkinahahmot Kerttu ja Jouko
Ainakin 1700-luvulta lähtien syysmarkkinat on pidetty tuttuun tapaan lokakuun alussa Tapahtuma avattiin silloin aamukuudelta rummuttamalla raatihuoneen ikkunasta ”markkinarauha” ja lukemalla maistraatin markkinajulistus.

Viljelysmaata vuokrattavana Kalannin keskustassa

Uudenkaupungin kaupunki etsii vuokralaista noin 0,4 hehtaarin suuruiselle peltoalueelle.
Pelto vuokrataan 1.1.2019 alkaen viideksi vuodeksi tukioikeuksineen. Vuoden 2018 vuokra on ollut 155€  ja se tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin mukaan.
Alue sijaitsee asemakaava-alueella Kalannin keskustassa Lahdentien varrella ja sijainti onkin otettava huomioon viljelytoiminnassa.

Hakemukset 31.10. mennessä sähköpostilla karttapalvelu@uusikaupunki.fi
Jos hakemuksia tulee useita, asia ratkaistaan arpomalla.

Ympäristövideo 5/2018 Ollaan ihmisiksi- sarjaan on ilmestynyt

Ollaan ihmisiksi -  roskat talteen

Vieraat materiaalit eivät kuulu luontoon. Varsinkin vesistöissä muovit ja muut ihmisen kehittämät materiaalit synnyttävät ongelmia. Aika harva ihminen heittää tietoisesti muovia mereen. Miten mikromuovit ja muut haitalliset aineet sitten kulkeutuvat veteen?

Niiniojan jätevesipumppaamon ylivuodon tutkimustulokset

Niiniojan jätevesipumppaamolla tapahtuneen jäteveden ylivuodon tarkkailutulokset ovat tulleet laboratoriosta. Vesinäytteitä otettiin yhteensä viidestä paikasta: Sirppujoesta ennen ja jälkeen Niiniojan purkupisteen ja kolmesta näytepisteestä makean veden altaalta.

Kaupunginlahden ranta-alueiden kunnostus jatkuu

Kaupunginlahden ranta-alueet ovat viime vuosina osaltaan kokeneet huomattavan kasvojen kohotuksen ja nyt ollaan lähipäivinä aloittamassa Sorvakon sillan ja Pakkahuoneen välisen rantaosuuden  kunnostustöitä. Kaupunginhallitus antoi maanantain 24.9. kokouksessaan luvan hankkeen aloittamiselle. Kunnostustyön tulee suorittamaan Destia Oy, jonka urakkatarjous oli 988 200 euroa. Kustannuksista 500 000 euroa katetaan Vannaksen säätiöltä saadulla huomattavalla lahjoituksella, loput kaupungin budjetista.