Puutarhajätteen vastaanotossa muutoksia 1.7. alkaen

Mietitkö mihin voisit viedä suuremmat risut pihamaalta tai haravointijätteen? Uudessakaupungissa ongelman ratkaisee kaatopaikan yhteydessä toimiva Biolinja Oy. Tärkeintä on lajitella eri jätelajikkeet jo kuljetusvaiheessa.

Uudessakaupungissa puutarhajätteet, joita omalla pihalla ei kompostoida tai hyötykäytetä, tulee toimittaa materiaalinkäsittelykeskukseen (ent. kaatopaikka). Uudenkaupungin kaupunki on sopinut risujen ja haravointijätteen vastaanotosta Biolinja Oy:n kanssa. Jätteet käsitellään Uudenkaupungin Muinaistenmetsän kaatopaikalla. Kaikki risu- ja haravointijätekuormat kulkevat Lassila & Tikanoja Oyj:n autovaa’an kautta ja jätteet tulee olla lajiteltuina.

Lehdet ja haravointijäte - kompostoidaan

Oksat ja risut - haketetaan energiantuotantoon

Lajittelun tavoitteena on saada oksista ja risuista tehtävä hake energiahyötykäyttöön ja haravointijäte kompostoitavaksi. Älä siis laita risuja ja haravointijätettä sikin sokin sekaisin samaan kuormaan. Biolinja vastaanottaa ainoastaan lajiteltua puutarhajätettä. Lajittelu on tärkeää, sillä eri jätejakeet käsitellään ja hyödynnetään eri tavoin. Jätteet saa kasata ainoastaan niitä varten merkittyihin paikkoihin.

Vastaanotto muuttunut 1.7.2017 alkaen

Lajittelun lisäksi näkyvimmät muutokset ovat rajoitettu aikajakso, jolloin risu-ja haravointijätettä otetaan vastaan, lisäksi vastaanotto on valvottua.
Epäselvissä asioissa lisäohjeita voi kysyä vastaanotossa olevalta työntekijältä tai Lassila & Tikanoja Oyj:n vaakatoimistosta. Suurempien erien osalta sekä yritysasiakkaat, ota yhteyttä Biolinjaan: puh. 044 712 2002

Tämän kesän osalta sovitut vastaanottoajat on seuraavat:

pe 7.7.
to 13.7. & pe 14.7.
to 20.7. & pe 21.7.
to 27.7. & pe 28.7.

Vastaanotto tapahtuu Lassila & Tikanoja Oyj:n materiaalinkäsittelykeskuksen aukioloaikoina: torstaisin klo 8-18 ja perjantaisin klo 8-15.

Uudenkaupungin materiaalinkäsittelykeskus
Kaatopaikantie 1
23500 Uusikaupunki

Yhteistyöstä kiittäen Biolinja Oy Uusikaupunki, Lassila & Tikanoja Oy sekä Uudenkaupungin kaupunki