Puutalokaupungin joulu avataan sunnuntaina

Uusikaupunki täyttyy ihastuttavasta joulutunnelmasta tulevana sunnuntaina 28.11., kun kaupungin joulunaika otetaan vastaan perinteikkäin menoin.

Torille ja sen ympäristöön klo 11-16.30 levittäytyvät tunnelmalliset Wanhanajan markkinat tunnetaan leppoisasta puutalokaupungin fiiliksestä, jossa myyjät kauppaavat villasukkia, lapasia ja muita lämpöisiä vaatteita. Pukinkonttiin voi tehdä myös muita uniikkeja löytöjä, kuten keramiikkaa, puu- ja havutuotteita sekä erilaisia jouluherkkuja. Myös kivijalkakauppojen tontut ovat valmiina käärimään lahjapaperiin yllätyksen jos toisenkin. 

Pakkahuoneen ja Santtiorannan Rauhanpuistoon rakentamassa Joulumaassa on tarjolla herkkuja moneen nälkään. Istahda ostosten lomassa vaikka lämmittävälle glögille ja maista herkullista vegeburgeria tai grillimakkaraa. Perheen pienimpiä ilahduttavat puistoon tehty joulupolku sekä Wasaborgin tallin järjestämä talutusratsastus. 

Uudenkaupungin museon joulunäyttely avaa ovensa myös sunnuntaina. Menneiden aikojen jouluperinteisiin pääsee tutustumaan maksutta klo 12-16. 

Jouluisesta musiikista vastaa torilavalla klo 14 esiintyvä duo Iiris ja Päivi, sekä Korvatunturilta puutalokaupungin joulua ihastelemaan saapunut joulumuori, joka laulattaa lapsia ja lapsenmielisiä puoliltapäivin. Itse joulupukki kiertelee tapahtumassa tuttuun tapaan ja on tavattavissa torilavalla tonttuapureidensa kanssa klo 13 ja 15. 

Klo 16 nuorisovaltuuston Helmi Rantanen ja Masi Pietikäinen saapuvat julistamaan pikkujoulurauhan. Joulukadun avauspuheen pitää kaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso. Kaupungin palkitut jouluvalot syttyvät puheen päätteeksi, päivän kääntyessä iltaa kohti, noin klo 16.15. 

Päivän ohjelman huipuksi sirkus- ja varieteetaiteeseen erikoistunut ArtTeatro esittää näyttävän tuli-illuusion. 

Tapahtumassa on ensimmäistä kertaa nyt myös joulukoristeiden kierrätys- ja vaihtokoju. Itselle turhaksi tai kokonaan käyttämättömäksi jääneet ehjät joulukoristeet voi jättää kojuun ja ottaa vaihdossa jotain mukaan. Koristeita voi ottaa toki mukaansa jouluiloa tuomaan, vaikka itsellä ei olisikaan mitään tuotavaa. Mikäli askartelet, olet myös tervetullut materiaalihakuun kierrätyskojulle! Joulukoristeiden kierrätys- ja vaihtokoju on torilavan vieressä ja koristevaihto on avoinna koko tapahtuman ajan.

Joulunavauksessa ovat voimassa alueelliset hygieniasuositukset – käytäthän siis tapahtumassa maskia ja pidät huolta turvaväleistä. 

Katso koko tapahtuman ohjelma kellonaikoineen TÄÄLTÄ. 

Lisätietoja:
Wanhanajan markkinat: Terttu Lundelin, terttu.lundelin@uusikaupunki.fi
Ohjelma: Teija Isotupa, teija.isotupa@uusikaupunki.fi

Lapsiperheet