Puutalokaupungin joulu avataan perinteisin menoin su 27.11.

Uusikaupunki virittäytyy tulevaan jouluaikaan sunnuntaina 27.11., kun kaupungissa vietetään perinteistä joulunavauspäivää. Wanhanajan markkinakojut houkuttelevat ostoksille kauppatorilla, putiikit ympäri kaupunkia ovat sonnustautuneet parhaimpiin jouluasuihinsa ja jouluinen musiikki luo leppoisaa tunnelmaa.

Wanhanajan markkinat ja Rauhanpuiston tunnelmalliset jouluvalot.
Wanhanajan markkinoiden tunnelmallinen, hyvä fiilis kokoaa niin lämpöisiä villasukkia kuin lapastenkin myyjiä tapahtumaan. Ostoskoreihin on mahdollista poimia tietenkin myös jouluherkkuja ja puu- sekä havutuotteita. Kivijalkakauppojen tonttuväki on valmiina käärimään sekä kovia että pehmeitä paketteja pukinkonttiin.

Avauspäivä tarjoilee monipuolisen ohjelmakattauksen jouluostosten lomassa. Rauhanpuiston Joulumaassa on tarjolla herkkuja moneen makuun. Miten hyvältä maistuukaan vaikka Pakkahuoneen vastapaistettu munkki näin talviaikaan! Rauhanpuistossa pääsee osallistumaan talutusratsastukseen, kun Wasaborgin tallin hepat kopsuttelevat puistoalueelle perheen pienempien iloksi.

Torilavan ohjelmassa painottuu musiikki - perheen pienemmille on tarjolla Joulumuorin leikkihetki ja Musiikkituvan joulumuskari. Vanhaa suomalaista jouluperinnettä kunnioittaen Tiernapojat saapuvat lavalle ennen ukrainalaisten viihdyttävää musiikkiesitystä.

Wahlbergin museotalo koristautuu tunnetusti jouluasuun. Museotalossa esitellään uusikaupunkilaisen porvarisperheen joulunviettoa 1800–1900-lukujen vaihteessa. Museoon on avajaispäivänä vapaa pääsy. Pikkukylän Puodissa & Runonkulman Galleriassa Yliselläkadulla pääsee tutustumaan Helena Heinosen Pistoja kankaalla -neulahuovutusteosten näyttelyyn. Myös Galleria-Taidelainaamo Horisontti toivottaa vieraat tervetulleeksi taiteen pariin.

Tie Uudenkaupungin rauhaan -opastettu kävelykierros vie kuuliansa kaupungin historiaan vuosisatojen taakse.

Kellon lähentyessä neljää kuullaan torilavalla nuorisovaltuuston edustajien pikkujoulurauhanjulistus ja virallinen Joulukadun avauspuhe. Joulukadun avaa Uudenkaupungin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Erkka Jäsperlä. Kauniit, palkitutkin, jouluvalot syttyvät ja joulupukki saapuu muorinsa kanssa hevoskärryillä torilavalle. Tiedä, vaikka kiltit lapset saisivat makeisia!

On aika siirtyä leppoisaan puutalokaupungin joulufiilikseen, toteavat järjestäjätontut ja toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi!

Tutustu avauspäivän ohjelmaan uki.fi/puutalokaupunginjoulu2022
Somessa tapahtuma voi seurata aihetunnisteella #puutalokaupunginjoulu