Porin prikaatin vala- ja vakuutustilaisuus 17.8.2017 Uudessakaupungissa

Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 1. huoltokomppanian 2/2017 saapumiserän sotilasvakuutus ja -vala järjestetään torstaina 17.8.2017 Uudessakaupungissa.

Sotilasvala tuo tuhansia ihmisiä Uuteenkaupunkiin

Alokkaita on noin 700 ja Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin 100. Varusmiesten omaisia odotetaan saapuvaksi noin 2000 - 2500 henkilöä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja  Porin prikaati toivottaa kaikki kaupunkilaiset mukaan lukien koululaiset seuraamaan tapahtumaa. Uudenkaupungin kaupunki kutsuu lisäksi kirjeellä kaupungin sotiemme veteraanit, sotainvalidit ja lotat puolisoineen seuraamaan sotilasvalan vannomista ja ohimarssia.

Porin prikaatin komentaja eversti Rami Saari vastaanottaa sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin. Paraatijoukkoja komentaa prikaatin apulaiskomentaja eversti Asko Valta. Päivän ohjelmassa on myös koulutuskäytössä olevan kaluston näyttely ja laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys. Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste palvelee vieraita ja yleisöä Pietolan pallokentällä. Varsinainen valakatselmus ja kenttähartaus alkaa klo 10 ja se päättyy ohimarssiin Viikaistentiellä.

Päivän ohjelma:

9.30 Sotilasvakuutus, jonka antavat uskontokuntiin kuulumattomat ja harvinaisempiin uskontokuntiin kuuluvat. Vakuutustilaisuus järjestetään Pohitullin koulun palloiluhallissa eli Uusikaupunki 400 -areenalla, Pohjoistullitie 3

9.40 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys Pietolan pallokentällä, Viikaistenkatu 11.

10.00  Sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus Pietolan pallokentällä.

9-10.45 Kalustonäyttely Pietolan pallokentän edustalla. Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste palvelee yleisöä.

n. 10.45 Ohimarssi Viikastentiellä. Jalan marssivat kääntyvät Koulupolulle ja moottoroitu ohimarssi  jatkaa Liljalaaksonkadun ja Ketunkalliontien kautta, Novidan ja Palolaitoksen edestä,  Mältintielle.

Porin prikaati toivoo, että kuntalaiset liputtaisivat päivän kunniaksi!

Valatilaisuus vaikuttaa liikenteeseen
Autolla liikkuvien on hyvä ottaa huomioon muuttuneet liikennejärjestelyt torstaina klo 6-12 välisenä aikana. PYSÄKÖINTI KIELTO klo 6-12 ohimarssin ilmoitetuilla katuosuuksilla. Ohimarssin ajaksi liikenne katkaistaan ohimarssiin ilmoitetuilta katuosuuksilta Pohjoistullitie - Viikaistenkatu - Liljalaaksonkatu - Ketunkalliontie – Mältintie.

Ohjeita vieraille
Vieraiden parkkialueena toimii jäähallin parkkipaikka, Koulupolku 1.
Tästä linkistä lounastarjoukset paikallisista ravintoloista 17.8.

Muutokset mahdollisia

Tulostettava kartta