Suomi

Rajoituksia ravitsemisliikkeiden aukioloaikoihin la 24.7. alkaen

Ravintoloiden aukioloaikaa ja anniskeluaikaa rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti Varsinais-Suomen maakunnissa. Anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.

Lisätietoja valtioneuvoston sivuilla Rajoituksia ravitsemisliikkeiden aukioloaikoihin useissa maakunnissa (valtioneuvosto.fi)

 

Koronakoordinaatioryhmä haluaa ravintolatartunnat kuriin

koronainfo
Varsinais-Suomessa tapausmäärät ovat pysyneet miltei ennallaan. Tunnusluvut ovat kuitenkin suhteellisen korkeita ja kaikkiaan todettiin viime viikolla 166 tartuntaa. Viime viikolla koronan ilmaantuvuus jatkoi kasvuaan. Viime 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 66,6 (THL 19.7.). Heinäkuun 13. päivänä ilmaantuvuus oli 63,7. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 2,6 prosenttia, kun se 13. heinäkuuta oli 2 prosenttia.

Pysäköintialueen rakennustyöt käynnistyvät Hakametsän päiväkodin läheisyydessä

Ikoni, mies ja lapio.
Heinäkuun 2021 aikana Hakametsän päiväkodin ja koulun läheisyydessä alkaa maarakennustyö, joka jatkuu lokakuun loppupuolelle. Rakennusurakan toteuttaa Maisemarakennus Viitanen Oy.

Työhön kuuluu pysäköintipaikkojen ja uusien jalankulku- ja pyörätieosuuksien rakentaminen sekä piha-alueen ja huoltoyhteyksien muutostyöt Käätyjärven toimintakeskuksen edustalla.

Varsinais-Suomi siirtyy takaisin epidemian kiihtymisvaiheeseen

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Koronatilanne Varsinais-Suomessa on heikentynyt edelleen ja alueellinen koronaryhmä on päättänyt alueen siirtymisestä takaisin kiihtymisvaiheeseen tänään 8.7. Kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä seuraa joitakin tiukennuksia alueellisiin suosituksiin. Suosituksissa noudatetaan kansallisia linjauksia. Varsinaissuomalaisten arkea ja elinkeinoelämää halutaan kuitenkin rajoittaa mahdollisimman vähän.
 

Epidemian kiihtymisvaiheen muutokset suosituksiin

  Koronarokoteajan siirtäminen sallittua vain pakottavista syistä

  Mies pitää rokotetta kädessään.
  U-soten terveydenhuoltoa ovat viime aikoina kuormittaneet jatkuvat kyselyt koronarokotusaikojen siirtämisestä. Tehosterokoteaikojen lykkääminen on kuitenkin sallittua vain erityisen pakottavista syistä. Pakottaviin syihin eivät lukeudu kesän tapahtumat, festivaalit tai juhlat.

  Astu sisään rauhanneuvotteluihin – lisätty todellisuus avaa oven Uudenkaupungin rauhan synnyinsijoille

  UkiAr

  Kun Suuren pohjan sodan ja Isonvihan päättänyttä Uudenkaupungin rauhansopimusta alettiin tasan 300 vuotta sitten solmia, oli pahasti sodan runteleman kaupungin torille rakennettava talo neuvotteluja varten. Vaikka itse rakennusta ei enää ole, on sen kynnyksen yli mahdollista astua nyt, Uudenkaupungin rauhan juhlavuonna, lisätyn todellisuuden avulla. 

  Hoitajakäynnit ovat jatkossa maksuttomia

  Kuva soten ikoni, käsistä muodostuva sydän
  Sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksulain muutoksen seurauksena kaikki perusterveydenhuollon hoitajakäynnit ovat muuttuneet maksuttomiksi 1.7.2021 alkaen.
   
  Lääkäreiden sekä fysioterapeuttien vastaanottokäynnit ovat edelleen maksullisia. Kaikista peruuttamattomista ja käyttämättömistä vastaanottoajoista peritään 18 vuotta täyttäneiltä 50,80 eur maksu riippumatta siitä, onko käynti alun perin ollut maksullinen vai maksuton. Aika tulee peruuttaa edelliseen arkipäivään klo 15 mennessä.

  Tul sääki toril!

  Toritapahtuminen sininen logo
  Jo perinteeksi muodostuneet Tul Toril -teematorit tulevat taas ja elävöittävät Uudenkaupungin toria kesälauantaisin. Uudenkaupungin kaupunki toteuttaa 10 torin sarjan, jossa jokaisella on oma teema ja erilaista koettavaa ja nähtävää! Lomatori avaa teematorien sarjan ja ohjelmallisia toripäiviä riittää syyskuun alun Lähetystorille asti.

  Tänä vuonna vietetään Uudenkaupungin Rauhan 300-vuotis juhlavuotta ja elokuun torit on kaikki nimetty Rauhantoreiksi.

  Torien teemat 2021:

  Haastepyöräily -kampanja on päättynyt (1.5.-27.6.)

  Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjassa poljettiin 1 405 016 pyöräilykilometriä, joka on lähes 500 000 km enemmän kuin viime vuonna.
   
  Vapusta juhannukseen järjestettävässä perinteisessä Haastepyöräily -kampanjassa on mukana 33 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoituksen määrää poljetut kilometrit suhteutettuna kaupungin / kunnan asukaslukuun.
   
  Haastepyöräily kampanjassa alle 5000 asukkaan sarjan voitti Karvia, yli 5000 asukkaan sarjan Huittinen ja yli 10 000 asukkaan sarjan Eura.