Syksyn haravointijätteiden ja risujen vastaanotto

Syksyn haravointijätteet ja risut voi pihaltaan maksutta viedä 15.11. saakka L&T/ Biolinja Oy:lle osoitteeseen Kaatopaikantie 1.

Kausi-influenssarokotukset

stop influenssa banneri
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee influenssarokotusta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, lääkehuollon henkilöstölle, raskaana oleville, kaikille 65 vuotta täyttäneille, 6 kuukauden - 6 vuoden ikäisille lapsille, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluville, varusmiespalveluksen/vapaaehtoisen asepalveluksen aloittaville sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille. Näihin ryhmiin kuuluville influenssarokotus on maksuton.

Lapsuus Uudenkaupungin puutaloalueella - Museoilta 11.11.2019

Uudenkaupungin museo kerää tietoja Uudenkaupungin puutaloalueen asukkaiden lapsuudesta ja erityisesti lapsuuteen liittyvistä paikoista. Asukkaat tai alueella aiemmin asuneet voivat itse tallettaa tietoja nettiin myöhemmin avattavaan karttakyselyyn.

Vanhojen koulujen irtaimistoa myynnissä nettihuutokaupassa

kuva vanha opetustaulu
Uudenkaupungin kaupunki myy koulujen käytöstä poistettua irtaimistoa Huutokaupat.com nettihuutokaupassa. Tarjolla on mm. runsaasti erilaisia opetustauluja, muutama puutyöpenkki ja urkuharmoni. Tarjoukset tulee jättää viimeistään 22.10.2019.

Katso kaikki myynnissä olevat kohteet:

Osto-osoitukset liukuesteiden hankintaan v.1950 ja aiemmin syntyneille

Kuva kegistä lumessa

Liukuesteiden ostoon tarkoitettujen 20 €:n osto-osoitusten jako vuonna 1950 syntyneille uusikaupunkilaisille alkaa 14.10.2019 ja jatkuu vuoden 2020 loppuun asti.

Vuonna 1949 ja aiemmin syntyneille osto-osoituksia jaetaan vuoden 2019 loppuun asti.

Osto-osoituksen voi saada vain yhden kerran.

Osto-osoituksen voi hakea Uudenkaupungin vanhustyön toimistosta, Terveystie 4, 2. krs, seuraavasti:

• 14.-27.10.2019 ma-pe klo 9-15

• 28.10.2019 alkaen ma-pe klo 9-11

Kaavoituskatsaus 2020 on nähtävillä

Uudenkaupungin kaupunki on laatinut vuodelle 2020 kaavoituskatsauksen. Siinä selostetaan lyhyesti maakuntakaavoituksen tilanteesta sekä kunnan vireillä olevista yleis- ja asemakaavoista. Kaavoituskatsauksen mukaan yleiskaavoja on vireillä kolme ja asemakaavoja sekä ranta-asemakaavoja yhteensä parisenkymmentä. Lisäksi Uusikaupunki kuuluu vireillä olevan Varsinais-Suomen luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavan alueeseen.

Katusuunnitelmaluonnoksia nähtävillä

Katusuunnitelmaluonnokset (Sataman liikennejärjestelyt, vaihe 2)
pidetään nähtävillä 3. – 22.10.2019 välisen ajan koskien katuja:
-Kainpirtintie
-Kalasatamantie
-Makasiinikatu
-Suukarintie välillä Sahanpuhdin länsireuna-Suukarinniemen kääntöpaikka, plv 230- 695
-Varbergintie välillä Varbergintie II-Makasiinikatu, plv 100-250
Katusuunnitelmien alue on yhteensä noin 1420 metriä ja siihen sisältyy lisäksi uutta jalankulun-

Jätehuollon keskustelutilaisuus

Jätehuollon keskustelutilaisuus perjantaina 4.10. klo 16:00-17:30.
Tilaisuus järjestetään Viikaisten koulun auditoriossa, osoitteessa Viikaistenkatu 3. Paikalla jätehuoltoyhtiöiden edustajia sekä Uudenkaupungin kaupungin edustaja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Tervetuloa keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä.

Tekninen lautakunta

Puustissa muutoksia

Puustin pääovi
Aikuisten vastaanotto Arvo päivystää tällä viikolla virastotalolla ja vastailee puhelimeen normaalisti numerosta 040-6637001.
Kierrätyskeskus on avoinna normaalisti, mutta "lankanumero" on poissa käytöstä. Kierrätyskeskukseen saa yhteyden soittamalla numeroon 044-0515694 tao 044-5885696.
Puustin iltakahvila on tiistaina normaalisti avoinna klo 16 alkaen.
Työpajan ja Puustintuvan toiminnassa ei ole muutoksia.

Lokakuun Syysmarkkinoilla pitkä perinne

Markkinahahmot toivottavat sinut tervetulleeksi
”Uudessakaupungissa on pidetty markkinoita niin kauan kuin tämä kaupunki on ollut olemassa eli vuodesta 1617 saakka. Ennen vanhaan täällä oli vuodessa monet markkinat, niinpä talvimarkkinat olivat kynttilänpäivän jälkeisenä päivänä eli helmikuun 3 päivänä, myöhemmin helmikuun 25 päivänä. Kesämarkkinat olivat heinäkuussa ja Tuomaanmarkkinat muutamaa päivää ennen joulua. Lisäksi pidettiin hevosmarkkinoita. Ennen pitkää tärkeimmiksi markkinoiksi muodostuivat syysmarkkinat, jotka pidetään lokakuun ensimmäisellä viikolla”, kirjoittaa Veikko Paasio vuonna 1985.