Kaupunginlahdenranta on valmistumassa vaiheittain

Sorvakon sillan ja Pakkahuoneen välisen rantaosuuden mittavat kunnostustyöt alkoivat viime syksynä ja suunnitelmissa oli, että urakka olisi valmistunut kesäkuun alkuun mennessä.
Välillä on jo näyttänyt siltä, että koko ranta tulee pysymään täysin suljettuna koko kesän, mutta nyt ovat maanrakennustyöt valmistumassa hyvää vauhtia.
Ensimmäiseltä osuudelta on tällä viikolla rakennustyömaan aidat poistettu ja homma etenee vaiheittain sillalta Pakkahuoneen suuntaan. Venepaikan varanneet saavat paikkansa porrastetusti käyttöönsä toukokuun aikana.

EPUTUS

Kaikki tulevat Uudenkaupungin ekaluokkalaiset siirretään varhaiskasvatuksesta perusopetuksen huomaan
perinteisessä eputuksessa, joka järjestetään pakkahuoneella tiistaina 28.5. klo 18.00

Luvassa musiikkia ja leikkejä, sekä liikuttavia hetkiä, kun tulevat eput saavat päähänsä uudet lippalakit.

Leikkisä tilaisuus on kaikille avoin.

Kiinteistöveroprojekti on alkanut, maastokäyntejä kiinteistöille tulossa

Uudessakaupungissa on alkanut kiinteistöveroprojekti, maastokäyntejä juuri sinun kiinteistöllesi tiedossa. Nettikyselyyn toivotaan vastauksia.

Uudenkaupungin alueella on alkanut tänä keväänä kiinteistöverotietojen tarkastusprojekti, jonka tarkoituksena on kerätä tietoja kaikista kunnan alueella sijaitsevista rakennuksista. Projektiin liittyy maastokartoituksia kiinteistöillä tulevien vuosien aikana.

Matonpesupaikat ovat käyttökunnossa

Matonpesupaikat ovat jälleen käyttökunnossa.
Uudenkaupungin alueella on kaupungin ylläpitämiä paikkoja viisi kappaletta, yksi Uudenkaupungin, Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan keskustoissa sekä Pyhämaassa Vintrin uimarannan läheisyydessä.
Paikat ovat kaikki pesualtaiden lisäksi varustettu mattomankelilla ja kuivatustelineillä.
Kyläyhdistyksen ylläpitämä matonpesupaikka sijaitsee Haimiossa.

Äänestäminen europarlamenttivaaleissa 2019

Vuoden 2019 europarlamenttivaalien vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 15.-21.5.2019.

Äänioikeutettu voi äänestää valintansa mukaan joko ennakkoon tai vaalipäivänä. Ennakkoon äänioikeutettu voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla, mutta vaalipäivänä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty hänelle saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Yhdistysohjelman valmisteluun liittyvä kysely käynnissä

Kuva yhteistyö, kädet yhdessä

Uuteenkaupunkiin ollaan laatimassa kaupunginhallituksen päätöksellä (8.4.2019, § 138) yhdistysohjelmaa. Osana sen valmistelua suoritetaan yhdistyskysely, jonka tarkoituksena on selvittää niitä haasteita ja mahdollisuuksia, joita yhdistysten ja kaupungin välisessä yhteistyössä on. Samalla kerätään tietoa myös Uudenkaupungin yhdistysten osaamisesta ja kehittämistarpeista.

Kyselyllä pyritään kartoittamaan mm. sitä, millaiseksi nähdään yhdistysten rooli Uudenkaupungin hyvinvoinnin edistäjänä tai millainen kolmannen sektorin rooli voisi olla palvelujen tarjoajana.

Pumptrack-rata jälleen kiertueella

Pumptrack kiertueella
4.4.2019 pystytettiin Pumptrack-rata jälleen talvitauon jälkeen Uudenkaupungin torille ja viimevuotiseen tapaan on radan myös tarkoitus tehdä kierros Lokalahti - Kalanti - Pyhämaa.
18.4. rata koottiin Lokalahden keskustaan leikkikentän viereen ja 3.5. se siirrettiin Kalannin keskustaan lähelle Pankkitien leikkikenttää.
Parin viikon päästä lähtee Pumptrack-rata sitten vielä Pyhämaan keskustaan ja palaa sieltä takaisin torille.

Pumptrack-rata

Aikuisten tekniikkauimakoulu! Swimming technique classes for adults!

Uudenkaupungin Liikuntapalvelut järjestää tekniikkauimakoulun aikuisille.

Uimaopetuksen hinta on uintimaksu + 5 €/kerta.

Treeni vuorot ovat iltaisin klo 20:00-21.00. Mukaan kannattaa ottaa omat uimalasit ja iloisen mielen.
​Kokoonnumme uima-altaalla.

Ke 8.5.      Krooli
To 9.5.      Rinta
Ti 14.5.     Selkä
To 16.5.    Krooli
To 23.5.    Rinta

Tervetuloa!

Uusikaupunki's Exercise Services is holding swimming technique lessons for adults.

Uudenkaupungin kadut -blogi esittelee katuja ja teitä

Uudenkaupungin katuja ja teitä esitellään vapuksi avautuneessa Uudenkaupungin kadut -blogissa.
Sen tekijöinä ovat uusikaupunkilaiset Jalavan sisarukset Sari, Kari ja Mari sekä isä Matti.
Muutaman päivän välein tullaan julkaisemaan nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä esittely Uudenkaupungin postinumeron 23500 alueella olevasta kadusta tai tiestä.
Vaikka rajaus on tässä vaiheessa  tehty 23500 postinumeron mukaan, riittää esiteltäväksi silti noin 420 kohdetta.

Viljelypalstat ovat varattavissa

Salmen alueella on varattavia viljelypalstoja.
Viljelykausi lähestyy. Varaa oma aarin kokoinen palsta Salmen alueelta, Kartanonkadun varrelta.
Viljelypalstoja on alueella vuokrattavana yhteensä 34 kpl ja yhden viljelykauden vuokra on 11,77 €.
Kaupunki muokkaa maan valmiiksi viljelijöiden käyttöön, minkä jälkeen palstat merkitään maastoon.

Palstat ovat viljelykunnossa arviolta viikolla 19.

Muistakaa myös aikaisemmin viljelleet uusia varauksenne tälle vuodelle.

Varaukset numeroon 044 5515 313