Kumppanuuksilla hyvää elämää -ilta 28.11.2018

Uudenkaupungin kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut järjestävät yhteistyössä Varsinais-Suomen Liiton Kumppanuusfoorumin, Leader Ravakan ja Uudenkaupungin Apolin kanssa illan kolmannen sektorin toimijoille, järjestöille ja seurakunnille ja kaikille uudistuvasta kumppanuudesta kiinnostuville yhteisöille ja yksityisille.

Uudenkaupungin Joulunavaus

Joulupukki ja muori vilkuttavat
Uudenkaupungin kaupungin Joulunavaus on sunnuntaina 25.11. klo 11-17 torilla ja torin ympäristössä.
Päivä koostuu kahdesta hyvin yhteensopivasta kombosta: Wanhanajan Joulumarkkinoista ja Joulukadun avauksesta.

Wanhanajan markkinat järjestetään klo 11-17 torilla ja Alisellakadulla. Rauhanpuiston edessä oleva Alisenkadun osuus Koulukadulta Rauhankadulle täyttyy tunnelmallisista markkinakojuista torin myyntipisteiden lisäksi. Tapahtumaan on tulossa reilut 50 myyjää. Kojuista saa hyviä vinkkejä pukinkonttiin ja jouluiset herkut houkuttelevat ostoksille.

Uudenkaupungin Vesi laskee talousveden hintaa 1.1.2019

On mukava tiedottaa hyvää asiakaspintaa,
Uudenkaupungin Vesi laskee talousveden käytön hintaa.
Kulunut vuosi, kun kohta uudeksi vaihtuu,
silloin veden hinnasta viisi prosenttia haihtuu.
Näin päätti syksyllä liikelaitoksen johtokunta,
eikä se ole ainoastaan asiakkaan toiveunta.
Euro seitsemänkymmentä senttiä on kuution uusi hinta,
sen taustalla on vesilaitoksen tehostunut toiminta.

Lapuan taiteilijaseuran näyttely Kiertoliikettä avautuu Crusellissa

Kiertoliikettä on 47-vuotiaan Lapuan Taiteilijaseura -kuvataideyhdistyksen ensimmäinen näyttely Uudessakaupungissa. Lapuan taiteilijaseuran 33:sta jäsenestä noin kolmannes asuu tai työskentelee Lapualla.  Ryhmänäyttelyyn osallistuu kahdeksan ammatti- tai harrastajataiteilijaa. Kuraattorina toimii taidehistorioitsija Heta Kaisto, joka on tutustunut lapualaisiin taiteilijoihin työskennellessään intendenttinä Lapuan museoissa. Näyttely punoutuu ajan eri ulottuvuuksien ympärille, joita taiteilijat lähestyvät monin tavoin.

Kynttiläuinti Uudenkaupungin uimahallissa su 2.12. klo 18-21

Halli on valaistu sadoin kynttilöin ja taustalla soivat kauneimmat joululaulut.
Glögitarjoilu. Normaali uintimaksu.

Kynttiläuinnin yhteydessä Uinti-Vakka järjestää myyjäiset,
jossa myynnissä mm. leivonnaisia ja askarteluja.

Tervetuloa mukaan tunnelmalliseen uintitapahtumaan!

Sarjalippujen myynti alennettuun hintaan -10% 16.12. - 22.12.2018.

Kaavoituskatsaus 2019 on valmistunut ja pidetään nähtävillä 8.11. – 10.12.2018.

Kaupunkisuunnittelussa on valmistunut kaavoituskatsaus vuodelle 2019. Siinä selostetaan lyhyesti maakuntakaavoituksen tilanteesta sekä  vireillä olevista
yleis- ja asemakaavoista. Asemakaavoja on vireillä parisenkymmentä ja ranta-asemakaavoja kymmenkunta.
Kaavoituskatsaus on luettavissa kaupunkisuunnittelun internetsivuilla ja sen asemakaavakohteet esitellään myös kaupungin internetkarttapalvelussa.

Virallinen nähtävillä oloaika on 8.11. – 10.12.2018 jonka aikana pyydetään esittämään mielipiteet.

Aikuisten tekniikkauimakoulu!

Uimahallilla aikuisten tekniikkauimakouluja viitenä maanantai-iltana!

Ma 12.11. Krooli klo 20-21
Ma 19.11. Rinta klo 20-21
Ma 26.11. Selkä klo 20-21
Ma 3.12.   Kertaus klo 20-21
Ma 10.12. Kertaus klo 20-21

Viimeisellä kahdella kerralla kertaillaan ja opetellaan tekniikoita toiveiden mukaan.

Ei ennakkoilmoittautumista, saavu vain paikalle!

Uintimaksu + 5€

Tervetuloa!

Uudistuksia Kasarminlahden ja Oinassaaren laavuilla

Tänä syksynä on uusittu Oinassaaren ja Kasarminlahden laavujen penkit ja tulipesät.
Tutustu tästä alla olevasta linkistä, missä laavut sijaitsevat:

Vesihuoltotyöntekijä

Uudenkaupungin Vesi hakee vesihuoltotyöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Uudenkaupungin Vesi on Uudenkaupungin kaupungin kunnallinen liikelaitos, joka tuottaa vesihuoltopalveluita kotitalouksille ja teollisuudelle Vakka-Suomen seutukunnan alueella. Uudenkaupungin Veden liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on 11.

Ympäristövideo 6/2018 Ollaan ihmisiksi -sarjaan on ilmestynyt

Ollaan ihmisiksi - Metsien hoito

Jatkuva kasvatus on haastamassa avohakkuun suomalaismetsissä. Jatkuvassa kasvatuksessa järeämmät puut korjataan ja pienemmät saavat jäädä kasvamaan, eikä maata muokata.
Monet ympäristöjärjestöt ovat vaatineet, että valtion metsissä pitäisi luopua voimaperäisestä avohakkuukulttuurista.