Pelastuslaitos harjoittelee ympäristövahinkojen torjuntaa Uudessakaupungissa 8.–9. lokakuuta

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen tiedote 3.10.2022

Pelastuslaitos järjestää 8.-9.10.2022 ympäristövahinkojen torjuntaharjoituksen Uudessakaupungissa. Harjoituksen aikana Uudenkaupungin vesialueilla näkyy useita pelastuslaitoksen veneitä ja merialuksia. Harjoituksesta ei kuitenkaan aiheudu haittaa alueen veneliikenteelle.

Saame 22 -harjoitukseen osallistuu lähialueen sopimuspalokunnat sekä Uudenkaupungin paloaseman työvuorot.

Harjoituspäivät ovat keskenään identtiset. Harjoitukseen osallistuu noin 30 henkeä päivää kohden.

Harjoituksessa tullaan testaamaan erityisesti SIK-SAK-puomitusta. Kyseisellä puomituksella on tarkoitus suojata rantoja. SIK-SAK-puomitus helpottaa puomitukseen kerääntyvän öljyn keräämistä esimerkiksi Skimmer-työkalun avulla. Näin ongelmaa ei siirretä muualle.

Harjoitukseen osallistuvat sopimuspalokunnat ovat Iniön FBK, Taivassalon VPK, Kustavin VPK, Lokalahden VPK, Uudenkaupungin VPK, Pyhämaan VPK ja Pyhärannan VPK.