Uudenkaupunkin Museo
Museo

Opi museossa mobiilisti

Opi museossa -viikkoa vietetään 6.-9.10.2020. Koululaisten ja opiskelijoiden oman museoviikon teema on tänä vuonna saavutettavuus. Museot ympäri Suomen tarjoavat erityisesti digitaalisia oppimateriaaleja opettajien, koululaisten ja opiskelijoiden käyttöön.

Seinätön museo – Uudenkaupungin museo mobiilisti

Uudenkaupungin museon panostus digitaalisiin sisältöihin on yhdeksän mobiiliopastusreittiä, joihin voi tutustua älylaitteilla tai tietokoneella. Mobiilioppaissa esitellään Uudenkaupungin historiaa kuvin, tekstein ja videoin. Opi museossa -viikkoa varten Uudenkaupungin museo on tuottanut oppaisiin liittyviä tehtäviä erityisesti opettajia varten.
Koululaisten ja opiskelijoiden ohella nämä oppaat ovat kaikkien historiasta kiinnostuneiden käytössä, ja löytyvät museon kotisivuilta: https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/palvelut-ja-mobiil...

Mobiilioppaiden avulla Uudenkaupungin museon näyttelyt sekä kaupungin mielenkiintoinen historia ovat saavutettavissa myös museon ulkopuolella. Oppaita voi käyttää ”karttana” ulkona liikkuessa tai niiden avulla voi tutustua kaupungin historiaan mukavasti kotisohvalta käsin.

Uusin reiteistä liittyy museon tämän vuoden päänäyttelyyn Talotarinoita. Oppaassa esitellään kymmenen jo puretun rakennuksen historiaa ja vaiheita. Pieniä tarinoita Wahlbergin museotalosta -mobiilioppaan videot taas kertovat museon perusnäyttelyn esineisiin liittyviä tarinoita.
Kaupunginlahden historiaa valokuvin, kartoin ja tekstein esittelevästä -oppaasta näkee miltä tällä suositulla virkistysalueella on aikaisemmin näyttänyt.
Wahlbergin talon Kartsalla-näyttelyn yhteyteen tehty opaste esittelee niitä paikkoja, joissa nuoriso hengaili 1950-90-lukujen Uudessakaupungissa. Museo kännykässä -opaste taas keskittyy nykynuorten suosimiin paikkoihin sekä kertoo näiden paikkojen historiasta.
Wähälasten Uusikaupunki -opaste kertoo lasten elämään olennaisesti liittyvistä paikoista 1800-1900-lukujen vaihteen Uudessakaupungissa. Tästä opasteesta löytyy myös pieni tietokilpailu.
Lisäksi Uudenkaupungin museo on valmistanut oppaat, jotka esittelevät Ruokolanjärven ympäristöä, sisällissodan tapahtumapaikkoja Uudessakaupungissa sekä kaupungin julkisia muistomerkkejä ja veistoksia.

Lapsiperheet
Ikäihmiset