Ilmoittautuminen pienten koululaisten maksulliseen kesäkerhoon alkanut

lapsi kävelee kalliolla
Kerhotoimintaan ovat etusijalla 1.-2. -luokkalaiset koululaiset. Toimintaa tarjotaan keskustassa, Saarnistossa, Lokalahdella ja Kalannissa. Kerhoon tulee olla 7 ilmoittautunutta, jotta kerho toteutuu.

Kesäkerhot kokoontuvat arkipäivisin 5.6.-22.6. maanantaista perjantaihin (ei enää juhannusaattona) klo 8-15. Kerhomaksu on 50 e/vko. Maksu sisältää kerholaisten tekemät retket, askartelumateriaalin sekä ruuan ja välipalan. Lämmin ateria tarjoillaan noin klo 11. Ohjelma on kesäisen rentoa sisältäen leikkiä, ulkoilua, retkiä jne.

Maailman vesipäivä 22.3.2023

Kansainvälisen maailman vesipäivän 22.3.2023 teemana on muutoksen nopeuttaminen maailmanlaajuisen vesi- ja sanitaatiokriisin ratkaisemiseksi. 

Suomen YK-liitto kertoo vesipäivästä sivuillaan 


Kulttuurikeskus Crusellin alakerrassa sijaitseva bänditila varattavissa

Kuva kulttuurikeskus Crusellissa sijaitsevasta bänditilasta.
Kulttuurikeskus Crusellin alakerrasta löytyy erityisesti nuorten käyttöön suunniteltu bänditila. Tila on kaikille avoin ja maksuton. Tilan saa varattua käyttöön ottamalla yhteyttä kaupungin kulttuuripalveluihin.
 
Bänditilan varustukseen kuuluu muun muassa rumpusetti, sähkökitara, sähköbasso, koskettimet, neljä mikrofonia ja äänentoistolaitteet. Äänentoistoon saa liitettyä puhelimen, tietokoneen tai muun vastaavan laitteen (3,5mm kuulokeplugi). Tilasta löytyy myös kahvinkeitin ja mikroaaltouuni, jotka ovat käytettävissä.

Lokalahden saliremontti vko 12

Tiedoksi, että Lokalahden liikuntasalin vanha kulunut lautaparkettilattia katetaan uudella vinyylipintaisella joustomatolla, Taraflex merkkisellä tuotteella viikon 12 aikana.

Samassa rakennuksessa oleva kuntosali on myös suljettu 20.-26.3.
Lunastamaanne aikaan lisätään kiinniolopäivät.
Voitte käydä uimahallin kuntosalilla veloituksetta kyseisenä aikana.

Lisätietoja uimahallin kahviosta puh. 050 420 5203

Tule mukaan kehittämään OmaUki-asukasbudjetin ideoita!

Seuraavien viikkojen aikana järjestetään joka alueella työpaja. Työpajojen tarkoituksena on kehittää ideointivaiheessa jätettyjä aloitteita varsinaisiksi äänestysehdotuksiksi. Kokonaisuudessaan kehittämisvaihe kestää toukokuun alkupuolelle saakka. Työpajat ovat avoimia ihan kaikille, vaikka ei ideointivaiheeseen olisikaan osallistunut. 

Tarpeen mukaan järjestetään lisäksi katsemuksia, keskusteluja ja verkkotyöpajoja eri teemoista. 

Ympäristönsuojelun avustukset haettavissa

Uudenkaupungin ympäristö- ja lupalautakunta myöntää vuonna 2023 avustusta ympäristönsuojelua edistävään toimintaan ja hankkeisiin Uudessakaupungissa toimiville yhteisöille ja yhdistyksille. Jaettava summa on yhteensä 5000 euroa.

Avustettavaa toimintaa voivat olla esimerkiksi

  • ympäristönsuojeluprojektit ja -kampanjat
  • tutkimukset, selvitykset ja tiedottamiset
  • luonnonsuojelualueiden ja kulttuurimaisemien hoito
  • luontopolkujen ylläpito
  • vieraslajien torjunta.


Avustusta ei myönnetä ruoppauksiin tai niittoihin.

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät

eduskuntavaalien 2023 logo
Äänioikeutettu eduskuntavaaleissa on asuinpaikasta riippumatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta.

Äänioikeutettu voi äänestää valintansa mukaan joko ennakkoon tai vaalipäivänä. Ennakkoon äänioikeutettu voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla, mutta vaalipäivänä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty hänelle saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Kulttuuriavustusten haku alkanut

Vanhoja kirjoituksia pöydällä
Kulttuuriavustusten hakuaika on jälleen alkanut. Avustukset on jaettu kohde-, toiminta-, ja kyläkeskusten kulttuuriavustuksiin, sekä uutena avustusmuotona vuonna 2023 mukaan tulevaan ammattitaiteilijan työskentelyavustukseen. Avustuksia voivat hakea esimerkiksi orkesterit, kuorot, teatteriryhmät, kuvataideyhteisöt tai yksityishenkilöt. Ammattitaiteilijan työskentelyavustus on tarkoitettu uusikaupunkilaisille taiteilijoille ammattimaiseen työskentelyyn.

Liikunta- ja terveystottumuskysely 2023

Uudenkaupungin liikuntapalveluiden kehittämiseksi on käynnistetty nettikysely.
 
Maaliskuun aikana 13 kuntaa eri puolilla Suomea toteuttaa yhteistä verkkokyselyä. Myös Uusikaupunki on mukana kyselyssä. Kyselyn tavoitteena on kerätä tietoa aikuisväestön liikunta- ja terveystottumuksista sekä näkemyksiä ja kehittämistoiveita oman kunnan liikuntapalveluihin liittyen.
 
Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme 10 kerran kuntosalilippua.