Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museon kysely taloihin liittyvistä tarinoista on julkaistu

Uudenkaupungin museo kerää tarinoita, muistoja ja nimityksiä, jotka liittyvät Uudenkaupungin keskusta-alueen rakennuksiin. Kaupungin keskustassa on paljon kaupunkilaisille tuttuja rakennuksia. Monet julkiset ja yksityisetkin rakennukset ovat kuitenkin kokeneet erilaisia vaiheita ja niiden käyttötarkoitus sekä nimitykset ovat muuttuneet aikojen kuluessa. Esimerkiksi nykyiset kirjaston asiakkaat ovat saattaneet myös aikanaan opiskella samassa rakennuksessa. Tai yksi kaupunkilainen kutsuu Teboilin vieressä olevaa puutaloa Tuokilan taloksi, toinen taas Suojeluskunnan taloksi.

Wahlbergin museotalossa avataan kesällä 2020 näyttely, joka kertoo talojen tarinoita etenkin puretuista rakennuksista Uudenkaupungin keskusta-alueella. Tätäkin näyttelyä varten museo toivoo taas kuntalaisten apua tiedon keräämiseen.

Toteutamme tätä keruuta karttapohjaisella kyselyllä, johon vastaajat voivat itse tallettaa tietoja. Erityisesti olemme kiinnostuneet talojen nimityksistä, niihin tai niiden asukkaisiin liittyvistä tarinoista, vaikkapa kummitusjutuista. Muiston ajoituksella ei ole väliä, saat muistella joko nykyisyyttä tai menneisyyttä. Voi myös yhtä hyvin muistella jo purettua rakennusta kuin sellaista, joka on vielä olemassa.

Karttakysely toimii tietokoneella, puhelimella tai tabletilla klikkaamalla alla olevaa linkkiä tai oheisen QR-koodin avulla.

Kysely on osa Uudenkaupungin museon ja Rauman museon yhteistä "Yhteiskehittämällä kulttuuriperintötietopankki" -hanketta.

Lisätietoa:

Jonna Junkkila, amanuenssi, Uudenkaupungin museo
jonna.junkkila@uusikaupunki.fi

tai

Noora Jokinen, tutkija Co-Creation of Cultural Heritage Databank -hanke, Rauman museo
noora.jokinen@rauma.fi