Uudenkaupunkin Museo
Museo

Museomuistipeli julkaistu

Varsinais-Suomen museot ry:ltä on ilmestynyt kesäksi uusi myyntituote: muistipeli. Museomuisti-nimiseen muistipeliin on koottu 24 kuvaparikorttia yhdistyksen jäsenmuseoiden kokoelmien esineistä. Muistipeliin valittiin yhteiseksi teemaksi keittiö.

Muistipeliä voi pelata tutustumatta esineisiin sen tarkemmin, mutta aiheesta ja korttien esineistä kiinnostuneet saavat lisätietoa muistipelin ohessa olevasta esittelyvihosta. Kukin osallistunut museo on valinnut esineensä ja tuottanut esineeseen liittyvän esittelytekstin.

Varsinais-Suomen museot ry halusi projektissa yhdistää jäsenmuseoiden voimat, sillä pienten museoiden ei ole kovin helppoa tehdä yksin omia myyntituotteita. Osallistumismahdollisuutta tarjottiin kaikille jäsenmuseoille ja muistipeliin lähdettiinkin hakemaan teemaa, johon mahdollisimman moni museo saattoi osallistua. Lopulta muistipeliin lähti mukaan 18 jäsenmuseota. Muistipeli yhdistää myös alueen suomen- ja ruotsinkielisiä museoita ja muistipelin yhteydessä oleva vihko on kaksikielinen. Muistipelin toteuttamista on tukenut Svenska kulturfonden. Muistipelin esineet on kuvattu Turun museokeskuksessa kuvattu ja pelin taittamisesta vastaa Turun museokeskuksen graafinen suunnittelija Ulla Kujansuu.

Varsinais-Suomen museot ry on perustettu vuonna 1997. Sen jäseninä on varsinaissuomalaisten isojen ja pienien museoiden taustayhteisöjä kuten kotiseutuyhdistyksiä, kuntia, säätiöitä, yksityishenkilöitä ja seurakuntia. Varsinais-Suomen museot ry toimii läheisessä yhteistyössä Turun museokeskuksen kanssa ja toimii paikallisten museoiden yhteistyöfoorumina. Yhdistys järjestää vuosittain Varsinais-Suomen museopäivän elokuun viimeisenä sunnuntaina ja jakaa vuosittain Varsinais-Suomen museoteko -tunnustuspalkinnon.

Museomuisti-pelissä on myös esineitä Uudenkaupungin museon kokoelmista, mm. miesten viiksikuppi. Muistipeliä on myynnissä pääosin Varsinais-Suomen museot ry:n jäsenmuseoissa, Uudessakaupungissa Wahlbergin museotalossa. Pelin hinta on 12 euroa.