Suomi
Uusikaupunki 400

Monipuolisia tapahtumia tarjolla elokuussa

Lämpimän elokuun hämärtyvät illat tarjoilevat vielä rutkasti kesäistä ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille Uudessakaupungissa. Useisiin kaupungin kesämuseoihin ja kirkkoihin pääsee tutustumaan vielä alkukuun ajan ja monenmoista meriristeilyäkin on tarjolla vielä elokuussa.

Pakkahuoneen ohjelmallisista iltatoreista nautiskellaan keskiviikkoisin vielä 9.8. saakka ja Tul toril -teematorien merkeissä jatketaan lauantaisin aina syyskuun alkupuolelle asti.

Monenlaista muutakin hauskaa elokuussa on luvassa. Kurkkaa vaikka nämä:
 

To 3.8. klo 19
Maailma Suomen Kartalle - Teatteri Terve Tyttö


MAAILMA SUOMEN KARTALLE on historiallisen hauska musiikkikomedia, jonka tapahtumat sijoittuvat Turun kupeessa sijaitsevaan Mattelmäkeen. Viime kesänä aitan alta löytyneestä ikivanhasta päiväkirjasta käy ilmi vaihtoehtoinen totuus monista historian hetkistä. Vievätkö kaikki tiet sittenkään Roomaan? Miten Musta Surma, Nuijasota, Turun palo ja Kekkonen liittyvät Mattelmäen historiaan? Luvassa on jälleen hulvatonta menoa ja vatsanpohjaa kutkuttavia hetkiä runsaan hahmokavalkadin kera.
Suomi 100-juhlavuoden hengessä syntynyt musiikkikomedia MAAILMA SUOMEN KARTALLE on alusta loppuun työryhmän omaa käsialaa.

Liput 16 €
Etukäteen varaamista suositellaan, liput voi lunastaa ovelta.
Esitys on kestoltaan noin 2 tuntia väliaikoineen.
Puh. 044 926 1002
https://tervetytto.wordpress.com/

Ti 8.8. klo 13-14.30
Hautausmaan kertomaa


Kesäinen kävelykierros Uudenkaupungin Sannon hautausmaalla. Uudenkaupungin museon järjestämällä kierroksella kuullaan yleistietoa hautausmaan historiasta ja tiettyjen hautamuistomerkkien ja haudattujen tarinoita. Tällä kierroksella pysähdytään erityisesti joidenkin uusikaupunkilaisten taiteilijoiden haudoille.
Opastettu hautausmaakierros lähtee siunauskappelin edestä klo 13.00 ja kierroksen kesto on noin 1½ tuntia.
Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ja se on ilmainen.


To-Pe 10.-11.8.
Rauhan Symposium


Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa järjestettävä kaikille avoin seminaaritapahtuma, joka aloittaa Uudenkaupungin 1721 rauhaan liittyvän tapahtumakokonaisuuden.
Seminaariin on tulossa puhujia kotimaan lisäksi myös naapurimaistamme Ruotsista ja Venäjältä.
Puhujiksi ovat varmistuneet mm. professori Wolfgang Lutz, tohtori Pirkko Nuolijärvi, tulevaisuudentutkija Ilkka Halava ja kansanedustaja Ilkka Kanerva. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut presidentti Tarja Halonen.

Seminaari on maksuton ja paikalle ovat tervetulleita aivan kaikki kansalaiset läheltä ja kaukaa. Ilmoittaudu mukaan nyt!
Lisätietoja tapahtumasta: uusikaupunki.fi/rauhan-symposium

Pe 11.8. klo 11
Kävellen maapallon ympäri tunnissa


Tapahtuma alkaa kello 11 pienellä alkulämmittelyllä. Sitten kierretään 400 m rataa, jokainen voimiensa mukaan. Kaikki suoritukset kirjataan ylös ja kävelty matka lasketaan yhteen kokonaiskilometrimäärään.
Valtakunnallisen kävelytapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea kannustaa jokaista suomalaista harrastamaan yhteisöllistä liikuntaa. Huimalta kuulostava haaste on ihan mahdollinen täyttää, kunhan toimimme yhdessä 100-vuotiasta Suomea juhlitaan koko vuosi teemalla ”YHDESSÄ”. Tämäkin tempaus on osa Suomi100-tapahtumia ja siihen liittyen myös RUOKAILEMME yhdessä. Hernekeittolounas tarjotaan kävelyn jälkeen.
Kävelyyn osallistuminen ja keittolounas ovat osallistujille maksuttomat. Kahvia ja muita virvokkeita voi ostaa kentältä. Tilaisuus on avoin kaikille.

La 12.8. klo 14-16
Hot Rod -autojen kokoontuminen torilla


FSRA – Finnish Street Rod association yhdistyksen vuotuista kesätapahtumaa ja kerhon 20-vuotisjuhlia vietetään 11.-13.8. Uudessakaupungissa. Autoja saapuu ympäri Suomen. Mukana ovat siis vuonna 1949 tai sitä vanhemmista autoista rakennetut "hot rodit". Näyttäviä ja mielenkiintoisia autoja, jotka kiinnostavat kaikenikäisiä. Lauantaina 12.8. autot starttaavat n. 60 km pituiselle ”Rod Runille” tehtävärasteineen. Autot palaavat kaupungin keskustaan Kauppatorille nähtäväksi klo 14-16 väliseksi ajaksi, jolloin kaikilla halukkailla on mahdollisuus tutustua autoihin.


To 17.8. klo 9-12
Porin prikaatin sotilasvala Uudessakaupungissa


Porin prikaatin heinäkuun saapumiserän alokkaiden valatilaisuus pidetään Uudessakaupungissa. Alokkaat tulevat Säkylän varuskunnasta. Sotilasvalojen ja -vakuutusten esilukijoina toimivat kunnanjohtajat. Vala- ja vakuutustilaisuudet ovat avoimia yleisölle ja tapahtumapäivien yhteyteen on järjestetty mm. Porin prikaatin kalustonäyttelyt. Tilaisuuksien musiikista vastaa Laivaston soittokunta

Ohjelma:

Satakunnan jääkäripataljoona + Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 1. huoltokomppania

klo 9.00 - 10.45 kalustonäyttely Pietolan pallokentän pysäköintialueella
klo 9.30 sotilasvakuutus Pohitullin koulun liikuntasalissa
klo 9.40 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys Pietolan pallokentällä
klo 10.00 sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus Pietolan pallokentällä
klo n. 10.45 ohimarssi Viikaistenkadulla

To 17.8. - 29.9.
Crusellin taidenäyttely: Virvatuli


Neljän kuvataiteilijan yhteisnäyttely Crusellin Liljelund-hallissa. Heli Sammalisto, Hiltu Sallinen, Juhani Vuorisalmi ja Valto Vaalikivi.

Pe 18.8. klo 18.30
Sirkus Finlandia


Sirkus Finlandia tarjoaa takuuvarmaa sirkustaidetta, koko perhettä viihdyttävä show.
Lipunmyynti näytöspäivänä avoinna klo 12.00-13.00 ja avataan uudelleen kaksi tuntia ennen esitysten alkua.
Näytöksen kesto on n. 2 tuntia sis. väliajan.
Paikkana Pohitullin kenttä.
Ennakkoliput ticketmaster.fi

La 19.8. klo 9-
Puupaatei Pakkahuoneel


Viidennen kerran järjestettävä vapaamuotoinen puuvenenäyttely Pakkahuoneen rannassa. Lisätietoja osoitteessa www.facebook.com/puupaatei

La 19.8. klo 12-16
Vakiveto - Vakiotraktoreiden vetokisat


Vakiotraktoreiden vetokisoissa tavalliset traktorit kiihdyttävät kilpaa vajaan sadan metrin matkan. Kilpailuissa kaksi traktoria lähtee samanaikaisesti liikkeelle ja kilpailusuoran nopeimmin ajanut kuljettaja pääsee jatkamaan kilpailua toisten erien voittajien kanssa. Kilpailuluokka määräytyy litrojen mukaan, vedettävän kuorman paino määräytyy sarjan mukaan. Kunkin luokan voittajalla on mahdollisuus haastaa suuremman luokan traktorit.Vetokisoissa nähdään erilaisia traktoreita, niin kisaamassa kuin näytilläkin kisa-alueella.
Tapahtumapaikka on Mannersuon teollisuusalue Kalannissa


La 26.8. klo 21.30-22
Rauhansoutu


Perinteeksi muodostunut Uudenkaupungin rauhansoutu la 26.8.2017 klo 21.30-22.
Uudenkaupungin rauhan muistoksi tapahtuva soutu on iltahämärässä. Samana iltana on ns. venetsialainen ilta ja muinaistulien yö.
Kolmessa 6-henkisessä venekunnassa Pohjola-Nordenin, Suomi-Venäjä Seuran ja Vakka-Suomen Reserviupseerien joukkueet.
Veneet soutavat veneiden laskupaikalta Tervetorille ja takaisin 21.30-22 välisenä aikana, päätapahtuman ollessa Tervatorilla.
Valaistuissa veneissä on maitten liput ja barokkiasuissa esiintyvät airueet ja perämiehet lukevat sillan pielessä Tervatorilla keskeisen pätkän rauhansopimuksesta venäjäksi, ruotsiksi ja suomeksi.

La 26.8.
Venetsialaiset


Perinteinen ohjelmallinen kesänpäätöstapahtuma Pakkahuoneen rannassa.

Lisää tapahtumia löydät kätevästi tapahtumakalenterista.