Suomi
Uusikaupunki 400

Monipuolinen kulttuurisyksy starttaa syyskuussa

Valoisan kesän jälkeen almanakka näyttää vääjäämättä kääntyvän syksyä kohden. Tutut arjen puuhat ja harrastukset jatkuvat, ja myös Uudenkaupungin tapahtumatarjonnassa siirrytään enenevässä määrin sisätiloihin.

Kulttuuria, historiaa ja urheiluakin on tarjolla syyskuussa monipuolisesti. Kurkkaa ainakin nämä:

Pe 1.9. klo 19
Les Mareyants - ranskalaisen kuoron konsertti


Ranskalainen Les Mareyants kuoro vierailee Uudessakaupungissa syyskuun ensimmäisessä viikonvaihteessa. Tämä sekakuoro tulee Marennes-Oleronin alueelta. Uudellakaupungilla ja tällä alueella on traagista yhteistä historiaa yli yhdeksänkymmenen vuoden takaa, kun uusikaupunkilainen teräsparkki Port Caledonia haaksirikkoutui Oleronin saaren edustalla.

Les Mareyants kuoron konsertti alkaa klo 19.00 seurakuntakeskuksessa.
Liput 15 €. Lippuja ennakkoon Laulu-Veikoilta, Alinasta, Passarista ja FotoMikasta/Kuvamestarit.

La-Su 2.-3.9.
Uudenkaupungin Vanhat Talot


Perinteinen puutalotapahtuma järjestetään kesän 2017 lopussa jo seitsemättä kertaa. Idylliset vanhat talot avaavat ovensa ja porttinsa syyskuun alussa kaiken kansan ihailtaviksi. Tule hakemaan inspiraatiota perinnekorjaamiseen, sisustamiseen, pihanlaittoon tai vaikka vain viihtymään viikonlopuksi upeaan merelliseen Uuteenkaupunkiin! Persoonallisilta pihoilta voi löytyä kukkaloiston ja ihanien vanhojen talojen lisäksi pop up -kahviloita, kirpputoreja tai muuta lisäohjelmaa.

Tapahtuma-aika la ja su klo 10.00 -18.00
Kohdekohtaiset muutokset aukioloajoissa mahdollisia
Yhden päivän lippu 10 €. 2 päivän lippu 15 €.
Aikuisen seurassa alle 15-vuotias ilmaiseksi.
Lisätietoa www.uginvanhattalot.fi
 


La 2.9. klo 9-13
Tul toril - Lähetystori


Lähetystori lauantaina 2.9. klo 9-13 on kesän viimeinen Tul toril –teematori ja sitä vietetään reformaation 500v-, Uudenkaupungin 400v- ja Suomen 100v – juhlavuosien merkeissä. Luvassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa.
Lähetystorilla myydään syksyn satoa, kotiruokaa, leivonnaisia, kalaa, käsitöitä, kahvia ja pullaa, lettuja, vohveleita sekä grillimakkaraa.
Lapsille on myös monenlaista tekemistä muun muassa puuhateltta, keppihevosrata, ilmapalloja.
Torin tuotto menee lähetystyön hyväksi kunkin seurakunnan nimikkokohteisiin ja pika-arvonnan tuotto Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen.

La 2.9. klo 20
Tanssit Työväentalolla


Tanssin lomassa Les Mareyantsin ja Laulu-Veikkojen esityksiä. Salissa pöytäpaikat Buffetti. Tahdit takaa Laulu-Veikkojen orkesteri.
Liput 15 €. Lippuja ennakkoon Laulu-Veikoilta, Alinasta, Passarista ja FotoMikasta/Kuvamestarit.

Su 3.9. klo 15
Goodwill Café


Uudenkaupungin seurakunnassa käynnistyy syksyllä uusi Goodwill Cafe-kahvilatoiminta.
Toimintaan ovat tervetulleita niin paikalliset asukkaat kuin ympäri maailmaa tänne tulleet, siis kaikki kansainvälisyydestä kiinnostuneet! Toimintaa kehitetään osallistujien kanssa yhdessä. Kahvilassa on mahdollisuus toisiimme tutustumiseen ja leppoisaan keskusteluun ja yhdessäoloon, sekä erilaiseen tekemiseen: pelataan yhdessä biljardia, pingistä, lautapelejä, leikitään leluilla, piirretään… Kahvitarjoilua.
Kokoonnumme Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa 2. krs Koulukatu 6 sunnuntaisin klo 15-17 seuraavasti: 3.9., 1.10., 5.11. ja 3.12.2017.

Ke 6.9. klo 10
Kulttuurikävely - Salmen kartano


Kokoontuminen torin kulmalle klo 10, josta Salmelle kävellen. Polkupyöräily tai autoilukin sallitaan. Kohteena on Salmen kartano. Johtaja Heikki Kallioinen kertoo kartanon ja samalla Wasaborgin kreivikunnan mielenkiintoisesta historiasta, jossa omaa osaansa ovat näytelleet aikoinaan Sveitsistä Uuteenkaupunkiin muuttaneet juustomestarit. Tutustutaan myös kartanon palvelukeskuksen nykyiseen toimintaan ja lähiympäristöön, johon oleellisesti kuuluvat myös hevoset, ponit sekä Wasaborgin talli SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu. Tallin vetäjän Laura Rinteen kanssa halukkaat voivat sopia vaikka ratsastustuntien aloittamisesta. Kartano tarjoaa kahvit. Tapahtuma on avoin kaikille!

Pe-La 8.-9.9.
SM Oili Jalonen -ralli


8 erikoiskoetta, sisältäen kaupunki-erikoiskokeen. Noin 98 EK kilometriä Vakka-Suomen hienoilla teillä.
Lähtö la 9.9. klo 10.01 Uudenkaupungin torilta.  Kilpailukeskus: Hotelli Aquarius. Huoltoparkki: Jäähallin ympäristö. Maali: Uudenkaupungin torilla klo 18.40.
Järj. Turun Moottoriseura ry.

La 9.9. klo 13
Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja -ensi-ilta


Koko kansan rakastama Mielensäpahoittaja päättää rakentaa itselleen arkun ja parasta on tehdä myös muistokirjoitus sillä: ”Enemmän luotan omiin sanoihin kuin runoilijan värssyyn.”
Iloisia aikoja on hersyvän huumorin lisäksi koskettava tarina yksinjäämisestä, läheisistä huolehtimisesta ja ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään.
Ensi-ilta Uudenkaupungin teatterissa, Kullervontie 11.
Ohjaus Jari Luolamaa.

Katso kaikki esitysajat täältä.

Su 10.9. klo 16
Suomalaisen musiikin konsertti Lokalahdella


Suomalaisen musiikin konsertti su 10.9. klo 16 Lokalahden kirkossa ja seurakuntakoti Paanulassa, Palomäentie 2, Lokalahti
Nicholas Söderlund, laulu
Sanna Arell, laulu
Kari Vuola, urut ja piano
Puhe Ilkka Kanerva.

Liput: 18 euroa sisältää kahvit. Lippuja myydään ovelta tai ennakkoon Uudenkaupungin kirkkoherranvirastosta, Koulukatu 6, Uusikaupunki.

To 21.9. klo 18
Merellinen ilta: 400 vuotta merenkulkua Uudessakaupungissa


Jarmo Saarinen, Hanna Niittymäki, Pauli Kivistö ja Maija Joro kertovat Uudenkaupungin neljästäsadasta merenkulun vuodesta otsikolla "400 vuotta merenkulkua Uudessakaupungissa".
Merelliset illat käsittelevät syksyllä Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlan johdosta kaupungin merenkulun historiaa.
Merelliset illat pidetään Kulttuurikeskus Crusellissa (Kullervontie 11A, Uusikaupunki) klo 18.00 alkaen. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja niiden päätteeksi on kahvitarjoilu.
Merelliset illat järjestetään yhteistyössä merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakka-opiston kanssa.


La 23.9. klo 8-16
M/S Dianan linturetki Isokariin


Linturetki Isokariin 23.9. Lähtö 08:00 ja paluu 16:00. Omat eväät mukaan. Aluksella mikro, kahvin ja vedenkeitin sekä retkigrilli. Hinta 40€.
Ilmoittautumiset mieluiten sähköpostilla info@procruise.net tai puh. 044 51 52 502
Lähtöpaikka: Uusi möljä, Suukarintie 1 Uusikaupunki M/S Diana

La 23.9. klo 10.30-17.30
Arki & Juhla -myyntitapahtuma


Uudenlainen Arki & Juhla myyntitapahtuma avaa ensi kertaa ovensa Uudenkaupungin Työväentalolla La 23.9.2017 (Ylinenkatu 12, 23500 Uusikaupunki). Näytteilleasettajina eri yrityksiä erjen ja juhlan teemoihin liittyen kera lounaskahvilan herkkujen.

Ti 26.9. klo 18
Joonas Widenius Solo


Joonas Widenius on suomalainen flamencokitaristi, joka kuuluu kiistatta maansa huippuihin. Alle kouluikäisenä aloitettu kitaransoitto on vienyt muusikkoa ympäri Suomen aina Espanjan kamaralle saakka. Näiltä matkoilta saadut inspiraatiot ja opit ovat vaikuttaneet lähtemättömästi hänen musiikkiinsa sekä soittoonsa. Wideniuksen pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Vaikutteet voivat tulla jazzista tai vaikkapa omasta kansanmusiikistamme.
Kasvava kansainvälinen ura vie kitaristia mukanaan ja nyt on loistava mahdollisuus kuulla hänen soolotulkintojaan Uudenkaupungin Crusellissa.


To 28.9. klo 18-19.30
Museoilta - sota-ajan Uusikaupunki


Museoillassa katsellaan museonjohtaja Mari Jalavan johdolla kuvia ja kuullaan tietoa, millaista oli elämä 1940-luvun Uudessakaupungissa, kun miehet olivat rintamalla. Museon normaali pääsymaksu. Museoillan järjestävät yhteistyössä Uudenkaupungin museo ja Vakka-opisto Museoilta on osa Suomi100 –juhlavuoden ohjelmaa.
Tilaisuus järjestetään Wahlbergin museotalossa, Ylinenkatu 11.

Pe 29.9. klo 18.30
Korihait - Tampereen Pyrintö


Korisliiga-kauden 2017-18 ensimmäinen kotiottelu pelataan Uusikaupunki 400 -areenalla (Pohjoistullitie 3) perjantaina 29.9. Vastaan asettuu Tampereen Pyrintö.
PÄÄSYLIPUT RUNKOSARJAN OTTELUIHIN
Aikuiset (yli 17v) *     17€
Eläkeläiset ja opiskelijat     12€
Lapset (7-16v)     5€
Vip-lippu     55€

VIP-lippu sisältää sisäänpääsyn otteluun ja VIP-tilaan, ruokailun ennen peliä, puoliajalla kermakakkukahvit sekä sisäänpääsyn pelinjälkeiseen lehdistötilaisuuteen VIP-tilassa.
* S-etukorttialennus -2€

Lippuja saat ennakkoon Passarista  os. Rauhankatu 4 ja Team Sportiasta os. Koulukatu 7.

Tarkemmat tiedot ja runsaasti lisää tapahtumia löydät kaupungin tapahtumakalenterista.