Piharemontti muuttaa A-sairaalan ja Mörnen alueen liikennejärjestelyjä 23.5. alkaen

Kulku A-sairaalaan Kasarminlahdentieltä. Kulku virastotaloon Mörnenkadulta.

Saapuminen terveydenhuollon palveluihin

Kulku A-sairaalaan, vihreään taloon, keltaiseen taloon ja Rokottamoon tapahtuu remontin ajan Kasarminlahdentien kautta. Pysäköinti ohjataan Kasarminlahden uudelle parkkialueelle A-sairaalan taakse.

A-talon pääovi on käytössä koko remontin ajan ja kulku sisälle rakennukseen tapahtuu pääsisäänkäynnistä. Myös hoitotarvikejakeluun kuljetaan toistaiseksi pääoven kautta.

Terapiapalveluun ja apuvälinelainaamoon kulku tapahtuu normaaliin tapaan takapihan pääovesta.

VSSHP: Koronapandemia rauhoittumassa Varsinais-Suomessa

koronainfo
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 24.5.

Koronatilanne on rauhoittumaan päin koko Suomessa. Varsinais-Suomessa tuorein ilmaantuvuus on THL:n mukaan 348 kahdelta viikolta 100 000:tta asukasta kohden ja alueella todetaan keskimäärin runsaat 100 tapausta vuorokaudessa. Suurimalla osalla sairaalahoitoon tulevista koronapotilaista tauti todetaan vasta päivystyksessä.

Julkista taidetta Uuteenkaupunkiin - yleisötilaisuus julkisen taiteen hankkimisesta Wintteriin

Uudenkaupungin kaupunki järjestää yleisötilaisuuden talonrakennushankkeeseen lukeutuvasta julkisen taiteen hankinnasta Wintteriin. Tilaisuus järjestetään  24.5.2022 klo 18 Kulttuurikeskus Crusellissa, osoitteessa Kullervontie 11 A.

Tapahtumassa ovat mukana taideasiantuntija Maija Kasvinen Taiteen esittämiskeskuksesta sekä taiteilijat Oona Tikkaoja ja Jan-Erik Andersson.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Apuvälinelainaamo on suljettuna perjantaina 20.5.

Yli-ikäisiä pajunkissoja
Apuvälinelainaamo on poikkeuksellisesti suljettuna perjantaina 20.5. Normaalisti avoinna jälleen maanantaina 23.5. klo 14:30-15:30.

Uudenkaupungin lukiosta 40 uutta ylioppilasta

Yli-ikäisiä pajunkissoja

Lukiosta valmistuu 40 uutta ylioppilasta.

Aalto Emilia
Ranto Atte
Routi Josefina

Kansainvälinen museopäivä 18.5.

Huom. hautausmaaopastukset 18.5 ovat täynnä. Seuraavat opastukset 8.6. ja 11.8.

Kansainvälistä museoiden yhteistä yhteistä tapahtumapäivää, museopäivää, vietetään keskiviikkona 18. toukokuuta teemalla The Power of Museums, museoiden voima. Päivän aikana museot eri puolella maata ja maailmaa järjestävät monenlaista ohjelmaa niin verkossa kuin läsnä.

Uki Outlet tuo huippubrändit kaupungin keskustaan

Sinivalkoinen Outlet tunnus
Maanantaina 16.5. Uudenkaupungin keskustassa aukeava Uki Outlet kerää saman katon alle kymmeniä laadukkaita brändejä ja jopa tuhansia tuotteita. Kesän ajan palvelevassa myymälässä on sekä paikallisten että muualta tulevien yritysten tuotteita.

Yhteisestä myymäläkonseptista innostuivat lukuisat tunnetut brändit, kuten Lumene, Luin Living, Melli EcoDesing ja Globe Hope.

Uki Outlet on yksi konkreettinen toimi keskusta-alueen elävöittämiseksi. Myymälän henkilöstö odottaa innolla asiakkaita kauempaakin ostoksille ja tutustumaan kaupunkiin!

VSSHP: Maskisuositus kevenee Tyksin sairaaloissa

koronainfo
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 10.5.

Tänään 10.5.2022 on kevennetty maskisuositusta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks). Ruokaloissa, kahviloissa ja kokoustiloissa ei tarvitse käyttää maskia, mutta niissä suositellaan noudatettavan riittävää etäisyyttä, jos mahdollista.

Tyksin potilaat ja henkilökunta käyttävät yhä maskia:

Liikuntapalvelujen kevään Liiku ja auta -kampanja saatiin hienosti päätökseen

Liikuntapalvelut järjesti huhti-toukokuun aikana erilaisia liikuntaryhmiä, joiden tuotto lahjoitettiin lyhentämättömänä SPR:n katastrofirahastoon, josta apua kanavoidaan Ukrainan kriisistä kärsiville.

Kampanjassa järjestettiin monipuolista liikuntaa ja liikuntapalvelujen omien ohjaajien lisäksi liikuntaryhmiä oli ohjaamassa yksityisiä toimijoita. Liikuntatapahtumia oli mm. zumbatunti, vesijumppia, joogaa ja toiminnallinen treeni. Tapahtuminen väliaikoina keräyslipas oli uimahallin kassalla, johon myös uimahallin asiakkaat kävivät kiitettävästi lahjoittamassa.