Liikunta

Menestyneet urheilijat ja vuoden seuratyöntekijä

Jälleen on se aika vuodesta, kun palkitaan Uudenkaupungin menestyneitä urheilijoita. Vuosi on 2020 on ollut poikkeuksellinen myös urheilun saralla mutta siitä huolimatta Uudenkaupungin urheilijat ovat loistaneet menestyksellään. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi palkitsemistilaisuutta ei järjestetty tänä vuonna. Liikuntapalvelut on koostanut videon menestyneistä urheilijoista, kooste on nähtävissä liikuntapalvelujen nettisivuilta.

Uusikaupunkilaiset urheilijat ovat vuoden aikana hankkineet menestystä monella rintamalla. SM-mitaleja ja muuta menestystä on tullut niin perinteisistä lajeista kuten yleisurheilusta ja suunnistuksesta, mutta myös mm. sukelluskalastuksesta ja jousiammunnasta.

Vuoden urheilijat valitsee Hyvinvointi- ja vapaa-aika -lautakunnan nimeämä työryhmä.

Vuoden urheilijana palkittiin Kalannin Vankan yleisurheilija Otto Hiivola. Hiivolan saavutuksena viime vuodelta ovat mm. Suomen mestaruus keihäänheitossa sekä pronssia seiväshypystä (M16).

Vuoden junioriurheilijana palkittiin Uudenkaupungin Kenttäkarhujen yleisurheilija Rania Toivonen. Toivosen saavutuksena viime vuodelta ovat mm. Suomen mestaruus kiekonheitossa sekä SM pronssia keihäänheitosta (N14).

Vuoden veteraaniurheilijana palkittiin Uudenkaupungin Kenttäkarhujen yleisurheilija Pauliina Aalto. Aallon saavutuksena viime vuodelta ovat mm. kiekonheiton (N40) Suomen mestaruus.

Muut menestyneet urheilijat vuonna 2020

Kalannin Vankan urheilijoista menestystä saavuttivat seuraavat urheilijat:
Jutta Ellä saavutti Suomen mestaruuden 5000m kävelyssä sekä sijoittui hopealle 3000m kävelyssä (N40). Emilia Ellä voitti Suomen mestaruuden 3000m kävelyssä (T14). Aino Saarinen menestyi niin 3000m kävelyssä kuin 5km maantiekävelyssä, joista molemmista saavutuksena hopeamitalit. Saarinen sekä Linda Ellä saavuttivat myös kävelyn 3000m joukkuekilpailussa Suomen mestaruuden (T15).

Laitilan Jyskettä ja Varsinais-Suomen veteraaniurheilijoita edustava Jonna Voronkoff saavutti Suomen mestaruuden 3000m kävelyssä (N40).

Menestyneitä urheilijoita löytyi niin ikään myös MS parman sekä Vakka-Rastin urheilijoista. Elisa Pirilä saavutti SM pronssia hiihtosuunnistuksessa (D17).

Maija Verha sijoittui SM hopealle keskimatkan suunnistuksessa (D70). Verha, Maaria Ritasalo ja Sirja Karru saavuttivat myös SM pronssia viestisuunnistuksen D70 – sarjassa.

Elsa Ankelo voitti Suomen mestaruuden sprinttisuunnistuksessa ja SM hopeaa viestisuunnistuksessa.
Jussi Ankelo tuli pronssille keskimatkan suunnistuksessa sekä hopealle niin pitkänmatkan suunnistuksessa kuin sprintti suunnistuksessakin. Suomen mestaruuden Ankelo voitti erikoispitkämatkan suunnistuksessa. Ankelo sijoittui myös neljänneksi SM kestävyysjuoksun 2000m matkalla.

Uudenkaupungin Kenttäkarhuja edustava Elina Kinnunen saavutti SM hopeaa 22-vuotiaiden keihäänheitossa. Kenttäkarhujen urheilijoista myös Mea Toivonen saavutti SM pronssia kiekonheitossa (T15).

Varsinais-Suomen Jousimetsästäjiä edustava Timo Pirppu saavutti neljä Suomen mestaruutta eri kategorioista; FFAA 120 nuolta sisään, FFAA 60 nuolta sisään, FFAA 3D sekä FFAA eläinkuvasta.

Vakka-Suomen Urheilusukeltajia edustava Matti Pyykkö sijoittui pronssille sukelluskalastuksen SM kisoissa ja voitti Suomen mestaruuden sukelluskalastus vene SM kisassa.

VUODEN SEURATYÖNTEKIJÄ

Vuoden seuratyöntekijän arvon saa henkilö, joka omalla panoksellaan on tehnyt merkittävää työtä urheiluseurassa omalla paikkakunnallaan. Valituksi tuli Pyhämaan Pyry ry:stä Juha Johtela. Juha on toiminut seuran aktiivina ja puheenjohtajana jo vuosien ajan ja toimii edelleen. Juhan työpanos koko Pyhämaan liikunta- ja seuratoimintaan on erittäin suuri. Hän vetää seuran hallitusta, järjestää vuodesta toiseen lukuisia liikuntatilaisuuksia, kuten lentopalloa, jumppaa, kuntotapahtumia (=syksyinen kävelyretki), läpi kesän oleva pyöräilyvihko palkintoineen, auraa hiihtolatuja, frisbee.kisoja

Varsinais-Suomen Urheilugaala on totutusti kerännyt yhteen menestyneitä varsinaissuomalaisia urheilijoita, ansioituneita seuratyöntekijöitä sekä liikunnan ja urheilun ystäviä. Vallitseva epidemiatilanne ja siihen liittyvät rajoitukset ovat haastaneet tapahtuman järjestäjiä. Varsinais-Suomen Urheilugaala toivoo ymmärrystä tilanteelle, että seuratyöntekijöitä ei voida kutsua koolle Vuoden 2021 urheilugaalaan.
Varsinais-Suomen Urheilugaala 2021 toteutetaan turvallisuus sekä kokoontumisrajoitukset huomioiden ja se lähetetään kaikkien nähtäväksi suorana TV -lähetyksenä 31.1.2021. Warm-up -lähetys alkaa klo 16.30 osoitteessa www.livekatsomo.fi.