Vie Vanhus Ulos

Tervetuloa Senioripuistoon tiistaina 4.10.2022 klo 12:00-15:00.

Ohjelmassa:

Klo 12:00 Tilaisuuden avaus

Klo 12:30 ja 13:30 Pirjo Rakkolaisen tuolijumpat

ulkokuntoilulaitteisiin tutustumista

Klo 14:00 Musiikkiesitys

Sadalle ensimmäiselle smoothie!

Säävaraus! Kaatosateen sattuessa tilaisuus perutaan.

Aluefoorumit kokoavat maaseudun asukkaita keskusteluun

Kuvia suuralueilta

Lokakuun alkupuolella Uudessakaupungissa järjestetään neljä aluefoorumia, jotka kokoavat alueiden asukkaita, toimijoita ja sidosryhmiä yhteen. Luonnollisesti myös mökkiläiset ovat tervetulleita tilaisuuksiin. Aluefoorumit toteutetaan Kalannin, Pyhämaan, Lokalahden ja ns. vanhan maalaiskunnan alueilla.

Tavoitteena on avata keskustelua mm. alueiden vahvuuksista, tulevaisuudesta ja kylien kehittämisestä. Tilaisuuksissa kuullaan alueen keskeisiä tunnuslukuja mm. väestön ja asumisen suhteen.

Virtuaalivesijumppa Torstaisin klo 17-17.45

Virtuaalivesijumpassa jumpataan virtuaalisen ohjaajan kanssa musiikin tahtiin!

Tule kokeilemaan virtuaalivesijumppaa uintilipun hinnalla.

Harrastusmessuilta potkua vapaa-aikaan

Tapahtumassa on mukana lähes parikymmentä eri vapaa-ajan toimijaa. Toiminnallisilla pisteillä on mahdollista kokeilla esimerkiksi erilaisia soittimia, pesäpallon lyömistä, piruettilaudoilla tasapainoilua, tandem-suksilla hiihtämistä, pulmapelejä, temppuratoja ja hurjaa vauhtia pomppivan pingispallon perässä juoksemista. Tai ehkäpä uusi harrastus löytyykin vaikkapa kirjastoauton tarinoiden uumenista tai VPK:n toiminnasta?

Uintikuu – Lokakuu alkaa lauantaina 1.10.

Uudenkaupungin uimahallissa alkaa Uintikuu - Lokakuu lauantaina 1.10. ja kestää koko lokakuun. Kampanja toimii samalla periaatteella kuin ennenkin, tavoitteena on kannustaa jatkuvaan liikkumiseen uinnin ja vesiliikunnan parissa.

Kampanjassa on kilpasarjat, naisille ja miehille sekä vesijuoksu- ja jumppasarja, myös senioreille on omat sarjat. Uudenkaupungin uimahallissa kampanjaan osallistuville joka kuudes uintikerta on ilmainen.

Uudenkaupungin kaupunki osallistuu ensi viikolla alueelliseen valmiusharjoitukseen

Aurora22_logo

Uudenkaupungin kaupunki osallistuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 21.-22.9. järjestämään lakisääteiseen alueelliseen valmiusharjoitukseen. Kaksipäiväisen AURORA22-harjoituksen teemana on kuntien varautuminen ja toiminta kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa.

Wintterin rakennusurakka etenee aikataulussa – suunnitelmia tarkennetaan samanaikaisesti urakan edetessä

Nyt syyskauden 2022 alussa voidaan todeta, että Wintteri-monitoimijatalon rakentaminen etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Monitoimijatalon maanrakennus- ja perustustöitä on tehty ja niitä on jatkettu mm. perustusten veden- ja lämmöneristystöillä, muotti- ja betonointitöillä sekä pohjaviemäreiden rakentamisella. Syyskuussa työmaalla on alettu tehdä myös betonielementtiasennuksia.

VSSHP: Maskisuositus on yhä voimassa sairaalassa

koronainfo

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 13.9.2022

Koronaviruksen ilmaantuvuus on nyt kuluvan vuoden alimmalla tasolla Varsinais-Suomessa. Tautia esiintyy silti runsaasti verrattuna aikaan ennen omikronvarianttien ilmestymistä.

Sairaalahoidon tarve on alkanut pienentyä elo-syyskuun vaihteessa.

– Kesän epidemia on rauhoittunut ja sitä mahdollista uutta epidemia-aaltoa, jota odotimme koulujen alkamisen myötä, ei onneksi tullutkaan, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.