Suomi

Maskittomuus johtanut massa-altistuksiin Varsinais-Suomessa – koronan leviämisen estämiseksi annetut suositukset pysyvät

Varsinais-Suomen suositukset koronan leviämisen estämiseksi pysyvät voimassa aiemmin suunnitellusti 7. helmikuuta asti. Tiistaina kokoontunut koronakoordinaatioryhmä on huolissaan siitä, että maskeja ei kaikin osin käytetä suositusten mukaisesti.

Uudenkaupungin koronavirustiedote.

Varsinais-Suomi on yhä leviämisvaiheessa. Tautitilanne ei mahdollista suositusten purkua miltään osin.

– Koronatapausmäärissä on viikkojen 2–3 vaihteessa ollut piikki. Jos tämänkaltaisia hypähdyksiä tulee enemmän, on trendi erittäin huolestuttava, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Ilmaantuvuusluku Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on jälleen noussut sadan tuntumaan. Tiistaina 26. tammikuuta se oli 96,7, kun vielä viikko sitten kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden oli 85,2. Myös positiivisten osuus testatuista on noussut. Nyt se on 3,6 prosenttia. Tyksissä on hoidettavana yhdeksän koronapotilasta.

Noin 350 altistunut koronalle kouluissa

Varsinais-Suomen kunnissa koulujen massa-altistukset ovat jatkuneet. Perusopetuksessa eri kunnissa pelkästään viikolla kolme koronalle altistui yhteensä noin 350 oppilasta. Nämä altistukset liittyvät 14 todettuun koronavirustartuntaan.  

– Suuri altistusmäärä johtuu osin siitä, että maskeja ei oltu käytetty. Olen huolissani, että osa yläkoululaisista ja työikäisistä suhtautuu maskien käyttöön näin huolettomasti, Esa Rintala sanoo.


Lue koko alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedote VSSHP:n verkkosivuilla