Maskipakko myös Varsinais-Suomen seutuliikenteeseen

ELY-keskuksen tilaamaan seudulliseen joukkoliikenteeseen tulee maskipakko 22.3.2021 alkaen. Seudullinen joukkoliikenne kattaa linjat, jotka liikennöivät Turun ja Porin kaupunkiseutujen sekä Salon ja Rauman kaupunkien ulkopuolisella alueella. Laajamittaisella maskien käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä.

Käytä kasvomaskia joukkoliikennevälineissä.
Kaikkien yli 12-vuotiaiden seutuliikenteen matkustajien tulee 22.3. alkaen käyttää kasvomaskia. Pakko ei koske niitä, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle.

Suurin osa joukkoliikenteen asiakkaista käyttää jo nyt kasvomaskia matkan aikana. Maskin tai kasvosuojaimen käyttö voi alentaa koronaviruksen tartuntariskiä huomattavasti, mikäli mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Koronavirusepidemiatilanteen takia varotoimien noudattaminen on erittäin tärkeää. Joukkoliikenneviranomaiset toivovat, että laajamittaisella maskien käytöllä voidaan estää tartuntoja ja välttää mittavammat joukkoliikenteen rajoitustoimet.

Jokainen asiakas on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Linja-autonkuljettajat voivat ohjeistaa matkustajia, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu maskien käytön valvonta. Linja-autoihin tullaan lisäämään maskien käyttöön liittyvää ohjeistusta. Maskittomuus ei ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

Lue lisää ELY-keskuksen tiedotteesta (STT info)