Suomi
Uusikaupunki 400

Maaliskuu tarjoilee monipuolisia musiikkielämyksiä

Kevättä kohti mentäessä juhlavuottaan viettävän Uudenkaupungin tapahtumatarjonta monipuolistuu entisestään.

Maaliskuussa Uudessakaupungissa pääsee osallistumaan jälleen monenlaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä näyttelyihin ja historiallisiin luentoihin. Erityisen runsaasti kevättä kohti mentäessä on tarjolla musiikkielämyksiä kaiken ikäisille. Ikärajaton Pohitulli Rock järjestetään ensimmäistä kertaa Uusikaupunki 400 -Areenalla ja lisäksi kaupungissa voi kuulla kansansuosikkeja Janne Tulkista Kyösti Mäki-Mattilaan.

Juhlavuoden alkavaa kevättä voi juhlia mm. seuraavissa tapahtumissa:

Ke 1.3. klo 18
Kulttuurikahvila 


Luomua! Miksi, miten ja milloin? Seppo Lohtaja kertoo Uudenkaupungin kirjastossa.

Kulttuurikahvila on kaikille avoin kulttuuritieto- ja kahvitteluhetki. Voit osallistua yhteen tai useampaan tilaisuuteen. Ei lukukausimaksua, mutta varaudu kullakin kerralla pieneen kahvi-/teemaksuun.

Ti 7.3. klo 19
Janne Tulkki - Miehet mustissaan -tour 2017


Janne Tulkki vierailee yhtyeineen Uudessakaupungissa tiistaina 7.3.  Konsertti järjestetään kulttuurikeskus Crusellissa klo 19.00 alkaen.

Konsertissa kuullaan rakkauslauluja eri esittäjiltä ja eri vuosikymmeniltä, mm. Georg Otsin ”Rakastan sinua elämä”. Mukana on myös uusia sovituksia tutuista lauluista, esim. Vesa-Matti Loirin esittämä versio kappaleesta ”Väliaikainen” inspiroi vielä kerran uuteen ja erilaiseen lähestymistapaan tuon tutun laulun suhteen. Ohjelmistossa on toki mukana Janne omat hitit ”Sinisen taivaan sateenkaari” ja ”Tulvii Pohjanmaa” sekä monta muuta kaunista rakkausballadia.

Lipunmyynti: http://www.lippu.fi  ja Lippupiste Passarissa (Rauhankatu 4) 24.50 € ja ovelta ennen konsertin alkua 22 €!

Ke 8.3. klo 18
Runo kasvaa lauluksi - hyväntekeväisyystapahtuma


Vakka-Suomen Zonta ry järjestää hyväntekeväisyystapahtuman Kulttuurikeskus Crusellissa, jossa esiintyvät muusikko, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja kirjailija Tuula Sandström. Tilaisuuden tuotto käytetään ikääntyneiden naisten toimintakyvyn tukemiseen.

To 9.3. klo 18
Käytävien kätköistä, uusikaupunkilaista taidetta kaupungin kokoelmista


Crusellin juhlavuoden ohjelmassa on uusikaupunkilaista taidetta. Näyttelyn kaikille avoimet avoimet avajaiset torstaina 9.3. klo 18.00 Crusellin Liljelund-hallissa. Näyttelyssä esitellään kaupungin omissa kokoelmissa, eri virastoissa esillä olevia taideteoksia.

Esillä on töitä mm. seuraavilta uusikaupunkilaistaiteilijoilta: Alvar Lind, Lauri Koskinen, Lauri Nila, Reino Harsti, Raimo Aarras, Raija Nokkala, Valto Vaalikivi, Heli Sammalisto, Hiltu Sallinen, Hannele Salmela, Keijo Liimatainen jne.

Näyttelyn avoinnaoloajat 10.3.-20.4.2017  TI-PE 10-17 ja SU 12-16. Lisäksi talossa järjestettävien tapahtumien aikana. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy. (Näyttely on suljettu pitkäperjantaina)

Pe-La 10.-11.3.
Pohitulli Rock


Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pohitulli Rock marssittaa esiintymislavalle kotimaiset huippunimet JVG:n ja Mikael Gabrielin, sekä lukuisia paikallisartisteja. Uusikaupunki 400 -Areenalle järjestettävälle festarille ennakkolippuja myy paikallisesti Raijan Kioski. Lisätietoja www.pohitullirock.fi


La 11.3. klo 11
Vaalitori


Ohjelmalliset Tul toril -teematoritapahtumat ottavat förskottia, kun itse kuningas Kustaa II Aadolf jakaa puheenvuoroja kuntavaaliehdokkaille.  

Ehdokkaat esittelevät itsensä ja kertovat vaalilupauksensa Uudenkaupungin torilla. Ryhmien esittelyjärjestys arvotaan ja jokaiselle ehdokkaalle on varattu kaksi minuuttia esiintymisaikaa. Napakoiden esiintymisvuorojen sujuvuudesta huolehtii valtaistuimeltaan puheenvuoroja jakava juhlavuoden kuningas. Tilaisuuden arvioitu kesto on noin kaksi tuntia.

Kuntalaisilla on mahdollisuus tavata useiden ryhmien ehdokkaita samanaikaisesti.

Ti 14.3. klo 18
Eläköön 22 040! - Teatteria tieteellä


Itsenäistyvä Suomi halusi suomenkielisen yliopiston. Intomieliset kerääjät kiersivät ovelta ovelle, ja järjestettiin varainkeruujuhlia. Keräys oli menestys, ja kiitos 22 040 lahjoittajan, Turun yliopisto perustettiin vuonna 1920. Nyt Turun ylioppilasteatteri herättää eloon 100 vuoden takaisen varainkeruujuhlan. Luvassa on vauhtia, naurua ja tieteen riemua! Iltamien juhlapuhujiksi on kutsuttu Turun yliopiston tämän päivän tieteentekijöiden huippua.

Itämeri - oletko valmis?
Saaristomeren tutkimuslaitoksen johtaja Jari Hänninen

Naisyrittäjät 1900-luvun alussa - kauppiaita, kätilöitä ja hotellinomistajia
Professori Kirsi Vainio-Korhonen

Ilta järjestetään Kulttuurikeskus Crusellissa. Oman, ilmaisen lippusi voit käydä varaamassa täältä. 

To 16.3. klo 18
Merellinen ilta: Ruoka laivoilla


Anne-Marie Takalon esitelmä aiheesta: Ruoka laivoilla eri aikoina. Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakkaopiston järjestämä merellinen ilta Kulttuurikeskus Crusellissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja se on ilmainen.

Su 19.3. klo 15
Suomi 100 juhlakonsertti


Suomi 100 juhlakonsertti 19.3. klo 15 kulttuurikeskus Crusellissa.
Käsikirjoitus, musiikin sovitus ja juonto Juhani Leinonen.
Uudenkaupungin Laulu-Veikot ja lukuisia solisteja.
Orkesterina Vakka-Suomen viihdeorkesteri.
Lipunmyynti Passari Uusikaupunki.
Järjestäjä Usko Kemppi Seura.

Lisätietoja antaa Mauri Tenhonen puh. 040 512 6236

Ti 21.3. klo 18
Uudenkaupungin kadunnimien taustaa ja historiaa


Matti Jalavan luennolla Pohitullin koululla perehdytään Uudenkaupungin keskusta-alueen kadunnimien taustoihin ja historiaan. Jalavan luento on osa Uudenkaupungin kaupungin 400-vuotistapahtumia. Luento on suunnattu kaikille kiinnostuneille, luentomaksu 6 e kerätään paikan päällä.

Ma 27.3. klo 18
Wasaborgin kreivikunta- Vakka-Opiston luento


Luennolla kuullaan Uudenkaupungin perustajan, kuningas Kustaa II Aadolfin, aviottomalle pojalle vuonna 1646 lahjoitetun Wasaborgin kreivikunnan vaiheista. Miten kreivikunta syntyi? Mitkä alueet siihen kuuluivat? Keitä kreivikunnassa asui, ja millaista elämä siellä oli? Miksei kreivikunta enää ole olemassa? Luento on suunnattu kaikille kiinnostuneille, luentomaksun 6 e voi maksaa paikan päällä. Luento järjestetään Viikaisten koululla.


Ke 29.3. klo 18.30
UU-Korihait - Tampereen Pyrintö


Korisliigan kauden viimeinen runkosarjan ottelu Uusikaupunki 400 -Areenalla.  

Liput:
Aikuiset 17 €/S-etukortti 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
Lapset (7-16 v.)5 €
Ennakkomyynti yhteispalvelupiste Passari, Rauhankatu 4.

Runsaasti lisää tapahtumia löydät kaupungin tapahtumakalenterista.