Uudenkaupunkin Museo
Museo

Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo avautuivat myös kesäksi

Uudenkaupungin museon Wahlbergin museotalon lisäksi myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo avautuvat yleisölle tänä kesänä.
Myllymäen länsireunalla sijaitseva pieni punainen Merimiehenkotimuseo esittelee uusikaupunkilaisen merimiesperheen asumista ja elämää 1900-luvun alussa. Talo lienee yksi Uudenkaupungin vanhimpia säilyneitä asuinrakennuksia. Se on hyvä vastapaino Yliselläkadulla sijaitsevalle Wahlbergin museotalolle, joka edustaa saman ajan tehtailijan ja laivanvarustajan kotia.
Luotsimuseo taas sijaitsee kaupungin länsilaidalla, sen korkealla mäellä eli Vallimäellä. Sieltä oli aikanaan paras näköyhteys merelle ja satamaan. Siihen rakennettiin 1850-luvulla pieni puinen luotsitupa, missä luotsit päivystivät. Viimeiset vuosikymmenet tuo luotsitupa on esitellyt luotsin vaativaa ammattia luotsimuseona.

Merimiehenkotimuseo (Myllykatu 20) ja Luotsimuseo (Mäyhälänkatu 2B) ovat avoinna 22.6.-9.8.2020 joka päivä klo 12-15. Tänä kesänä näihin museoihin on vapaa sisäänpääsy.

Molemmissa museoissa noudatetaan turvallisuussyistä ohjetta, jonka mukaan sisään otetaan kerrallaan vain tietty määrä asiakkaita, joten voit hetken joutua odottamaan vuoroasi museon pihamaalla.

Wahlbergin museotalo (Ylinenkatu 11) on avoinna 30.8.2020 saakka ma-pe 10-17 ja la-su 12-15.