Lokakuun Syysmarkkinoilla pitkä perinne

Markkinahahmot toivottavat sinut tervetulleeksi
”Uudessakaupungissa on pidetty markkinoita niin kauan kuin tämä kaupunki on ollut olemassa eli vuodesta 1617 saakka. Ennen vanhaan täällä oli vuodessa monet markkinat, niinpä talvimarkkinat olivat kynttilänpäivän jälkeisenä päivänä eli helmikuun 3 päivänä, myöhemmin helmikuun 25 päivänä. Kesämarkkinat olivat heinäkuussa ja Tuomaanmarkkinat muutamaa päivää ennen joulua. Lisäksi pidettiin hevosmarkkinoita. Ennen pitkää tärkeimmiksi markkinoiksi muodostuivat syysmarkkinat, jotka pidetään lokakuun ensimmäisellä viikolla”, kirjoittaa Veikko Paasio vuonna 1985.

Ja perinne jatkuu! Tänä vuonna Syysmarkkinat järjestetään 4.-5.10. torilla ja Alisellakadulla. Markkinoille on jo ilmoittautunut useita kymmeniä myyjiä ja koko keskustan alue on mukana markkinahumussa. Liikkeillä ja putiikeilla on markkinatarjouksia ja ostoksille kannattaa lähteä vaikka isommallakin porukalla. Tiedä vaikka tapaisi tuttuja! Perjantaina markkina-aika on kello 8-18 ja lauantaina markkinoilla voi vierailla aamukahdeksasta neljään.

Molempina päivinä klo 10 ja 13 on näytösluonteinen sorsanpesän valmistus Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksen osastolla torin leikkikentän kupeessa. Lisäksi osastolla voi valmistaa itselleen linnunpöntön kotiinviemisiksi.
Lauantaina soi torilavalla livemusiikki tasatunnein. Nurminen Bros valloittaa lavan kello 10 ja 11, duo Iiris Helpiö-Kilpeläinen & Eero Laurell musisoivat puolen päivän aikaan ja näppäräsorminen haitaristi Tero Vall aloittaa oman esityksensä kello 13.00.

Huomioitavaa on, että keskustan liikenteenohjaukseen on tulossa muutoksia jo torstai-illasta 3.10. alkaen. Katuja suljetaan markkinoiden ajaksi:  Alinenkatu välillä Sepänkatu - Rauhankatu ja Koulukatu valillä Ylinenkatu - ns. Instumentariumin liittymä. Lisäksi torin pysäköintialue on markkinoiden käytössä.
Pysäköidä voi muun muassa kaupunginlahden rannan, Leijonapuiston pysäköintialueelle, Sorvakon Rantatielle ja jäähallin pysäköintialueelle, osoitteessa Koulupolku 1. Pysäköinti kaupungissa on maksutonta.

Tervetuloa viettämään hauskaa syyspäivää markkinoille koko perheen voimin!